WIMBLEDON

Κύργιος: "Είμαι εντάξει που δεν κερδίζω Grand Slams, η ζωή είναι δική μου και όχι δική τους"

Ο Κύργιος πανηγυρίζει τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά
Ο Κύργιος πανηγυρίζει τη νίκη του απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά 2022 AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Νικ Κύργιος δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει άφησε τη σφραγίδα του στο τένις για την ιδιαίτερη και ιδιόμορφη συμπεριφορά του στους περισσότερους αγώνες, χωρίς να τον απασχολούν οι τίτλοι και τα Grand Slams.

Από την Τετάρτη (6/7) το απόγευμα, ο Νικ Κύργιος βρίσκεται στα ημιτελικά ενός Grand Slam, μετά από τη νίκη του κόντρα στον Κριστιάν Γκαρίν στα 3 sets και έγινε ο πρώτος Αυστραλός ο οποίος φτάνει στην 4άδα του Wimbledon μετά το 2005 και τον Λέιτον Χιούιτ.

Ο 27χρονος δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει άφησε τη σφραγίδα του στο τένις για την ιδιαίτερη και ιδιόμορφη συμπεριφορά του στους περισσότερους αγώνες, χωρίς να τον απασχολούν οι τίτλοι και τα Grand Slams.

“Ξέρω ποιος είμαι. Απλά δεν ασκώ στον εαυτό μου πίεση πλέον. Είμαι εντάξει με αυτό. Είμαι εντάξει που δεν κερδίζω Grand Slams” ανέφερε ο Αυστραλός και συνέχισε:

Ξέρω ότι πολλοί λένε: 'Θα έπρεπε να κάνει αυτό', αλλά όχι δεν θα έπρεπε. Η ζωή είναι δική μου, όχι δική τους. Είμαι εντάξει με το να απολαμβάνω τον εαυτό μου.

Αν ρωτούσατε πριν από δύο χρόνια αν θα μπορούσα να καταφέρω να φτάσω σε ημιτελικό Grand Slam νομίζω ότι όλοι θα απαντούσαν “όχι δεν έχει την πνευματική ικανότητα, δεν έχει φυσική κατάσταση, δεν έχει πειθαρχία κλπ.

Σχεδόν είχα αρχίσει να αμφιβάλω για τον εαυτό μου με όλα αυτά που άκουγα. Μόλις τελείωσε ο αγώνας σήμερα και κάθισα κατάλαβα ότι τα είχα δώσει όλα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θέλω να ευχαριστήσω και παράλληλα νιώθω ότι δεν θέλω να σταματήσω εδώ.

Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα ήμουν σε έναν ημιτελικό ενός Grand Slam. Νόμιζα ότι το πλοίο είχε φύγει. Σίγουρα δεν έκανα σωστά πράγματα νωρίτερα στην καριέρα μου και μπορεί να έχασα χρόνο.

Είμαι όμως περήφανος για τον τρόπο που επέστρεψα εδώ με την ομάδα μου, αλλά και με αυτή την απόδοση. Καθένας στην ομάδα μου παίζει σημαντικό ρόλο.

Νιώθω ότι κανείς δεν ξέρει το τένις μου καλύτερα από μένα. Ασχολούμαι με το τένις από τα 7 και είμαι πολύ. χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν ημιτελικό Grand Slam".

Πηγή: tennis24

TAGS WIMBLEDON ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ