ΞΑΝΘΗ

Βέροια-Skoda Ξάνθη 1-1

Βέροια-Skoda Ξάνθη 1-1
New Image

Την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα είχε η Skoda Ξάνθη, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στη Βέροια με την ομώνυμη ομάδα

Mετά από το 2Χ2 με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα, χάρη στις εντός έδρας επιτυχίες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, οι Ακρίτες ταξίδεψαν στην Ημαθία για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί, όμως τελικά συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 24ο λεπτό με τον Μπάρκογλου και είχαν την ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα να πάρουν τεράστιο προβάδισμα, με τον ίδιο παίκτη να μην καταφέρνει από κοντά να νικήσει για δεύτερη φορά τον Τέρολ (πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση).

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν στη συνέχεια και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 35ο λεπτό, με τον Κριβόκαπιτς να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τούρινα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κριβόκαπιτς.

Το δεύτερο μέρος σημαδεύτηκε από την παντελή απουσία φάσεων μπροστά στις δύο εστίες, με το 1-1 να μένει και την Ξάνθη να φτάνει στους 7 πόντους στο πρωτάθλημα, έναντι 2 των νεοφώτιστων.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Τέρολ, Σαμαράς, Τσιμπλίδης (76' Στεφανίδης) Κόλτζος, Κριβόκαπιτς, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Σιλβάν (59' Ζέεντορφ) Μεντόζα, Αλεξίου, Ερέρα (87' Παές)

Skoda Ξάνθη (Φερέρα): Τούρινα, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Βάλλας, Ρίκκα, Μπάρκογλου (76' Τόμιτς) Κιντάνα (88' Γκαρσία) Λαμπριάκος, Πόι

Με μια ματιά
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό έγινε η πρώτη μεγάλη φάση.

Μετά την κάθετη μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο Τσιμπλίδης βρέθηκε απέναντι στον Τούρινα, όμως το πλασέ που επιχείρησε βρήκε τον γκολκίπερ της Ξάνθης σε ετοιμότητα, καθώς έπεσε στη δεξιά του γωνία και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει στο 6ο λεπτό, όμως το σουτ του Λαμπριάκου δεν ανησύχησε καθόλου τον Τέρολ, με το πρώτο 20λεπτο να χαρακτηρίζεται από αργό ρυθμό, παιχνίδι κέντρου και ελάχιστες επισκέψεις προς τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν σταδιακά την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κλείνουν την Ξάνθη στα καρέ της, όμως η εμπειρία της Ξάνθης αποδείχτηκε καθοριστική, με τους Ακρίτες να "χτυπούν" στην πρώτη επικίνδυνη φάση που έκαναν στα καρέ της Βέροιας.

Από γέμισμα του Κιντάνα προς την περιοχή των γηπεδούχων, ο Μπάρκογλου έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Αλεξίου προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον σταματήσει με την προβολή του να πιάνει... αέρα, και τον μέσο της Ξάνθης να νικάει με ψύχραιμο πλασέ τον Τέρολ, για να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό ανέβασε ψυχολογικά την ομάδα του Φερέρα, η οποία δύο λεπτά αργότερα έφτασε μία ανάσα από το να κάνει δύο τα τέρματά της, με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπάρκογλου.

Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Μπάρκογλου έπιασε απευθείας το σουτ από θέση πλάγια αριστερά στην μεγάλη περιοχή, με τον Τερόλ να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση, πέφτοντας στη γωνία του και διώχνωντας σε κόρνερ με το αριστερό του χέρι.

Μετά την ψυχρολουσία του γκολ και της κλασικής ευκαιρίας της Ξάνθης, η Βέροία άρχισε σιγά σιγά να αφυπνίζεται, και πλησίασε στο γκολ της ισοφάρισης στο 34ο λεπτό.

Ο Τσιμπλίδης έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, αυτή έφτασε στον αμαρκάριστο Σιλβάν, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να αποκρούεται από τον Τούρινα σε κόρνερ.

Στη εξέλιξη της φάσης έγινε το 1-1 για την ομάδα της Ημαθίας, με τον Κριβόκαπιτς να εκτελεί το κόρνερ, και τον Σαμαρά να κερδίζει την εναέρια μονομαχία για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τούρινα.

Μετά από ένα δεκάλεπτο γεμάτο φάσεις και στις δύο εστίες, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που είχε δύο γκολ και αρκετές φάσεις με τους δύο γκολκίπερ πρωταγωνιστές, το δεύτερο ήταν άκρως απογοητευτικό για όποιον παρακολούθησε, με το τέμπο της αναμέτρησης να πέφτει κατακόρυφα, και το παιχνίδι να περιορίζεται στο χώρο του κέντρου.

Στο 53 ο Πόι πήγε να "σπάσει" την μονοτονία του αγώνα, όταν απέφυγε με ωραία ατομική ενέργεια δύο παίκτες της Βέροιας, με τη σέντρα όμως που έκανε ακολούθως από τα αριστερά να μην έχει παραλήπτη κάποιον συμπαίκτη του.

Στο 61ο λεπτό σουτ του Μπάρκογλου κόντραρε σε πλάτη αμυντικού, και η υποψία κινδύνου για την εστία των γηπεδούχων παρέμεινε... υποψία, με το πρώτο σουτ της Βέροιας στο δεύτερο μέρος να είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριβόκαπιτς στο 68ο λεπτό να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα επόμενα είκοσι λεπτά, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές, χωρίς πάντως να αλλάξει στο ελάχιστο η μορφή του αγώνα, με την μοναδική ουσιαστικά άξια αναφοράς φάσης στην επανάληψη να λαμβάνει χώρα στο 88ο λεπτό.

Ο Κριβόκαπιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ζέεντορφ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ.

Ο σκόρερ ξεκίνησε πίσω από τους αμυντικούς, όμως το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Στεφανίδης, που βρισκόταν δίπλα στον Ζέεντορφ επηρεάζοντας τη φάση (έκανε μάλιστα προβολή την ώρα που έγινε η σέντρα).

Συνέντευξη Τύπου
Καλαϊτζίδης: " Ολοκληρώθηκε ένα πολύ δύσκολο οκταήμερο για την Βέροια με τρία δύσκολα παιχνίδια από τα οποία φάνηκε ότι η κούραση δεν μπόρεσε να μας καταβάλλει. Θα κάνω αναφορά στην διαιτησία διότι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο πρέπει να καταθέτουμε μια άποψη για να το ωφελήσουμε.

Στην Λάρισα ισοφαριστήκαμε από ένα γκολ που ελέγχεται για επιθετικό φάουλ, από την ΑΕΚ χάσαμε από ένα γκολ που όλοι κατά γενική ομολογία είπαν ότι ήταν οφσάιντ, ενώ σήμερα δεχτήκαμε ένα γκολ στο οποίο ο παίκτης που σκόραρε πήρε την μπάλα πρώτα με το χέρι του ενώ σήμερα μας ακυρώθηκε και ένα γκολ στο τέλος.

Λέω λοιπόν ότι τα αρμόδια όργανα πρέπει να επιληφθούν γιατί όλοι όσοι είμαστε στον χώρο πρέπει να ωφελούμε το άθλημα.

Στο ποδόσφαιρο η άμυνα είναι το εύκολο και για αυτό το κάνουμε πάρα πολύ καλά το δύσκολο είναι η αξιοποίηση της κατοχής της μπάλας. Ο χρόνος δουλεύει για μας και θα παρουσιαζόμαστε συνεχώς καλύτεροι".









Φερέρα: "Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλό αναλογικά με την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Στην αρχή η Βέροια καλύτερα, στα μέσα εμείς και μετά ξανά η Βέροια. Το πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές σε αντίθεση με το δεύτερο.

Πάντως πιστεύω ότι οι παίκτες και των δύο ομάδων έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν σε αυτό το κακό γήπεδο. Είμαι ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας γιατί είναι εκτός έδρας και κυρίως γιατί τον πήραμε από μία καλή ομάδα όπως η Βέροια και για το πόσο καλή ομάδα είναι η Βέροια ρωτήστε την ΑΕΚ".



Όλα τα λεφτά...
To διάστημα 25'-35' όπου σημειώθηκαν και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα. Μέσα σε αυτό το διάστημα είχαμε το γκολ της Ξάνθης από τον Μπάρκογλου και την εκπληκτική ευκαιρία του ίδιου παίκτη μέσα σε λίγα λεπτά να γράψει το όνομά του για δεύτερη φορά στον πίνακα των σκόρερ, ενώ ακολούθησε η "απάντηση" της Βέροιας, με το γκολ και μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία, στην φάση που προηγήθηκε της ισοφάρισης.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το δεύτερο ημίχρονο, με το θέαμα (;) που προσέφεραν οι δύο ομάδες να είναι αποκαρδιωτικό, καθώς φάνηκε ότι το κυριότερο μέλημά ήταν να μη δεχτούν κάποιο τέρμα και όχι το πώς θα σκοράρουν.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Βέροια
(Καλαϊτζίδης): Τέρολ, Σαμαράς, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Κριβόκαπιτς, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Σιλβάν, Μεντόζα, Αλεξίου, Ερέρα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ξάνθη
(Φερέρα): Τούρινα, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Βάλλας, Ρίκκα, Μπάρκογλου, Κιντάνα, Λαμπριάκος, Πόι
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνησε η αναμέτρηση.
2' Ευκαιρία Βέροια
Μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια να ανοίξει το σκορ. Η κάθετη μπαλιά που έγινε, έβγαλε τον Τσιμπλίδη τετ α τετ με τον Τούρινα, με τον γκολκίπερ της Ξάνθης να αποκρούει, νικώντας στην προσωπική μονομαχία τον αμυντικό των γηπεδούχων.
6' Σουτ Ξάνθη
Σουτ του Λαμπριάκου εκτός περιοχής, δεν ανησύχησε τον Τέρολ που είδε την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
8' Κίτρινη κάρτα Βέροια
Κίτρινη κάρτα στον Παρμαξίδη.
12' Σχόλιο
Πέρα από την φάση με το πλασέ του Τσιμπλίδη στο 2ο λεπτό που εξουδετερώθηκε από τον Τούρινα, δεν έχει σημειωθεί άλλη μεγάλη φάση στις δύο εστίες.
17' Σχόλιο
Παιχνίδι κέντρου, με αργό ρυθμό, και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να επιβάλλει το παιχνίδι της.
22' Σχόλιο
Σταδιακά η Βέροια αρχίζει να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κλείνοντας στα τελευταία λεπτά τους φιλοξενουμένους στην περιοχή τους.
24' Γκολ Ξάνθη
Γκολ για την Ξάνθη! Από ασίστ του Κιντάνα, ο Μπάρκογλου βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση στον Αλεξίου που προσπάθησε να τον σταματήσει, και με ψύχραιμο πλασέ με το δεξί, άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Ξάνθης.
26' Ευκαιρία Ξάνθη
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να κάνει το 0-2 μέσα σε διάστημα ενός λεπτού! Σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάρκογλου έπιασε απευθείας το σουτ από θέση πλάγια αριστερά στην μεγάλη περιοχή, με τον Τερόλ να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση, πέφτοντας στη γωνία του και διώχνωντας σε κόρνερ με το αριστερό του χέρι.
34' Ευκαιρία Βέροια
Ευκαιρία για τη Βέροια να ισοφαρίσει, με το σουτ του Σιλβάν μέσα από την περιοχή (μετά από σέντρα του Τσιμπλίδη) να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Τούρινα.
35' Γκολ Βέροια
Η πίεση της Βέροιας στα τελευταία λεπτά καρποφορεί! Εκτέλεση φάουλ από τον Κριβόκαπιτς, ο Σαμαράς κέρδισε την κεφαλιά για να τη στείλει στη δεξιά γωνία του Τούρινα, που παρά το γεγονός ότι έπεσε στη γωνία του δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ισοφάριση.
39' Κίτρινη κάρτα Βέροια
Κίτρινη κάρτα για τον παίκτης της Βέροιας, Αλεξίου.
41' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Πρώτη κίτρινη κάρτα για παίκτης της Ξάνθης, τον Κιντάνα.
43' Σχόλιο
Μετά από ένα 10λεπτο γεμάτο φάσεις και καλές στιγμές στις δύο εστίες, έχει πέσει ο ρυθμός, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται σιγά στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος πρώτου μέρους.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
53' Ευκαιρία Ξάνθη
Ωραία προσπάθεια από τα αριστερά του Πόι, πέρασε δύο αντιπάλους με ατομική ενέργεια, όμως η σέντρα που επιχείρησε δεν είχε αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη του.
56' Σχόλιο
Χωρίς κάποια μεγάλη φάση το δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους.
59' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Πρώτη αλλαγή για την Βέροια, με τον Ζέεντορφ να παίρνει τη θέση του Σιλβάν.
61' Σουτ Ξάνθη
Ο Μπάρκογλου επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει την πλάτη του Παρμαξίδη και να φεύγει πλάγιο άουτ.
68' Σουτ Βέροια
Εκτέλεση φάουλ από τον Κριβόκαπιτς, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
73' Σχόλιο
Απουσιάζει ακόμα η μεγάλη φάση από το δεύτερο ημίχρονο.
76' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Τόμιτς παίρνει τη θέση του Μπάρκογλου.
77' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Αλλαγή και για τους γηπεδούχους, με τον Στεφανίδη να παίρνει τη θέση του Τσιμπλίδη.
82' Σχόλιο
Εξαιρετικά κακό το παιχνίδι, με τους τερματοφύλακες να είναι θεατές, περνώντας ένα ήσυχο δεύτερο 45λεπτο.
86' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Τρίτη αλλαγή για τη Βέροια, με τον Παές να παίρνει τη θέση του Ερέρα.
88' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Γκαρσία παίρνει τη θέση του Κιντάνα.
90' Λήξη αγώνα
Τέλος αγώνα.



















































TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ