ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-4

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-4
μπλανκο

Η Ένωση έκανε το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 4-0 του Λεβαδειακού και ανέβηκε στην κορυφή

Με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ Ριβάλντο, να δημιουργεί δύο γκολ, τον Μπλάνκο να παίρνει το "όπλο" του και να σκοράρει και πάλι, οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα επικρατώντας με το ευρύ 4-0 του Λεβαδειακού και έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Super League.
Η Ένωση απειλήθηκε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο απο τους γηπεδούχους, όμως κατάφερε να αντιδράσει και στην ανάπαυλα του αγώνα είχε αποκτήσει προβάδισμα δύο γκολ (2-0).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε καθώς οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ, έπαιξαν πιο ελεύθερα, δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο απο τους Βοιωτούς, με αποτέλεσμα να αποδώσουν ωραίο ποδόσφαιρο κατα διαστήματα και να πάρουν μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Γκιόργκι Βασίλιεφ): Φιρινίδης, Μήτσης, Εμεράν, Παστός, Ποπόφ, Σίντζιλόρτζ, Σίσιτς, Ζησόπουλος, Ντιμπαλά (64' Λάτσκο), Ρούσεφ, Μπασαλά (64' Λεονάρντο).

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φέρερ): Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ριβάλντο (83' Παυλής) , Μαντούκα (67' Πλιάτσικας), Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο (70' Κονέ), Λυμπερόπουλος, Τόζερ.
Με μια ματιά
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και αιφνιδιάσαν τους κιτρινόμαυρους χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοιξούν τον σκορ. Συγκεκριμένα στο 3' οι παίκτες του Λεβαδειακού, έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ, όταν ο Σίσιτς έκανε το γύρισμα απο τα δεξιά, όμως ο Ζησόπουλος δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ.

Η επιθετική "πολιορκία" των "Βοιωτών" συνεχίστηκε και ένα λεπτό αργότερα (4') ο Ντιμπαλά ύστερα απο όμορφη πάσα του Σίντζιλορ, βγήκε τετ α τετ με τον Μάχο, όμως το "αναιμικό" πλασέ του επιθετικού των "πρασίνων" βρήκε τον πορτιέρο της ΑΕΚ σε ετοιμότητα.

Οι παίκτες του Λορένσο Σέρα Φερέρ, ανέβασαν τον ρυθμό τους, ισσοροπώντας το παιχνίδι και στο 10' είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Ριβάλντο εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ πολύ κοντά στην μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη.

Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν και πάλι με στημένη φάση την εστία του Λεβαδειακού, με τον Ριβάντο στο 13ο λεπτό, να δίνει πάσα στον Λυμπερόπουλο ύστερα απο έμμεσο φάουλ, ο Καλαματιανός επιθετικός πάσαρε στον Αρουαμπαρένα όμως το σουτ του Αργεντίνου κατέληξε άουτ.

Οι "Βοιωτοί" απάντησαν στις ευκαιρίες της ΑΕΚ, όταν επτά λεπτά αργότερα (20') ο Σίσιτς έκανε όμορφη σέντρα απο τα αριστερά, ο Μπασαλά έκανε την προβολή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Παρά την πίεση των "πρασίνων" η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31' με τον Τόζερ, ύστερα απο φάση διαρκείας στα καρέ του Φιρινίδη. Συγκεκριμένα ο Ριβάλντο έβγαλε όμορφη κάθετη μπαλιά με αποδέκτη τον Ράμος, ο τελευταίος έκανε παράλληλη μπαλιά, το σουτ του Μαντούκα αποκρούστηκε απο αμυντικό του Λεβαδειακού, ο Μπλάνκο εξ επαφής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη, με την φάση όμως να μην τελειώνει καθώς ο Λυμπερόπουλος έστρωσε για τον Τόζερ που με δεξί ξερό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο.

Οι παίκτες του Βασίλιεφ προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 33', με τον Σίντζιλορτζ να κάνει την πάσα στη μικρή περιοχή, τον Σίσιτς να παίρνει την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Σίσιτς για τον Λεβαδειακό το πέτυχε ο μόνιμος σκόρερ των κιτρινόμαυρων, Ισμαέλ Μπλάνκο για την Ένωση τέσσερα λεπτά αργότερα (37') όταν ο Λυμπερόπουλος βρήκε στον κενό χωρό τον Αργεντινό επιθετικό (ο οποίος ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ καθώς δεν καλυπτόταν απο αμυντικό του Λεβαδειακού) που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Φιρινίδη και να διπλασιάσει τα τέρματα για την Ένωση.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι πάικτες του Φερέρ πήγαν στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα για την νίκη, σκορ βέβαια που αδικεί την εμφάνιση των "Βοιοτών".

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, οι φάσεις μπροστά και απο τις δύο εστίες περιορίστηκαν, όμως οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να αποκτήσουντον έλεγχο της αναμέτρησης, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ, μετατρέποντας σε θρίαμβο την νίκη στην Λειβαδιά.

Στο 58ο λεπτό ο Μπλάνκο έδωσε πάσα αριστερά στον Ριβάλντο, ο Βραζιλιάνος μπήκε στην μεγάλη περιοχή έκανε μια όμορφη πάσα για τον Ράμος και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία κάνοντας το 3-0.

Οι "πράσινοι" δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και η Ένωση έχοντας τον πρώτο λόγο για την νίκη είχε επιβάλλει τον ρυθμό της.
Συνέντευξη Τύπου
Λορένσο Σέρα Φερέρ (ΑΕΚ): "Ήταν ένα ματς, στο οποίο βρήκαμε καλές λύσεις χωρίς να κάνουμε το μεγάλο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί στο τελείωμα των φάσεων. Με το πλεονέκτημα του 2-0 στο ημίχρονο κατεβάσαμε λίγο την ταχύτητα στον επιθετικό ρυθμό γιατί είχαμε την σκέψη μας και στο ματς της Πέμπτης, αλλά κι έτσι είχαμε τον έλεγχο και ηρεμία στο παιχνίδι μας για να φτάνουμε στην αντίπαλη εστία.

Έτσι καταφέραμε να βάλουμε άλλα δύο γκολ. Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό που κρατήσαμε και κρατάμε το μηδέν στην άμυνα, θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό όσο μπορούμε και να κρατήσουμε καλό μέσο όρο στην επίθεση.

Συνεχίζουμε την δουλειά και τελειοποιούμε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού μας. Χωρίς αμφιβολία αν από την αρχή είσαι έξι βαθμούς πίσω από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τότε μειονεκτείς. Τώρα η ζυγαριά γέρνει θετικά προς εμάς και σίγουρα είναι καλύτερα.

Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε, είμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική και έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά. Το χαιρόμαστε όμως. Μαζί με τα παιχνίδια στο UEFA φτάνουμε συνολικά τα τέσσερα επίσημα ματς με δέκα γκολ υπέρ και μηδέν παθητικό, που είναι ένας πολύ καλός απολογισμός.

Συνεχίζουμε με ταπεινότητα οι παίκτες ξέρουν ότι σε κάθε αγώνα δίνουν εξετάσεις. Σήμερα είχαμε πολύ καλή συμπεριφορά και γι’ αυτό δεν τρέχει τίποτα αν κάποιος παίζει αριστερά ή κάποιος δεξιά.

Παραδείγματος χάρη και ο Μαντούκα παίζει αρκετές φορές δεξιά παρότι αριστεροπόδαρος. Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο και οι παίκτες πρέπει να μάθουν να κινούνται σωστά στο γήπεδο να εκμεταλλεύονται τον χώρο".













Γκιόργκι Βασίλιεφ (Λεβαδειακός): "Ήταν μία βαριά ήττα. Δεν περίμενα ότι θα χάναμε έτσι εύκολα. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, αλλά η απογοήτευση μεγαλώνει από τον τρόπο που χάσαμε. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ η ΑΕΚ έχει παγκοσμίως γνωστούς παίκτες, όπως ο Ριβάλντο, αλλά ένας τέτοιος παίκτης πρέπει να έχει και το ανάλογο ήθος.

Στην περίπτωση του πρώτου γκολ μένει η κακή εικόνα γιατί δεν έβγαλε την μπάλα έξω, ενώ είχε πέσει δικός μας παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μία ηθική πράξη που γίνεται σε όλο τον κόσμο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και εκμεταλλεύτηκε τα εύκολα λάθη μας. Εμείς είχαμε τρεις-τέσσερις καθαρές ευκαιρίες.

Δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε κι αυτή ήταν η διαφορά ανάμεσα σε Λεβαδειακό και ΑΕΚ. Αυτό που κάνουμε μέχρι στιγμής δεν είναι ακόμη αρκετό για τη Σούπερ Λίγκα. Σε τρία ματς έχουμε βάλει δύο αυτογκόλ. Χρειαζόμαστε περισσότερα πράγματα".



Όλα τα λεφτά...
Η πολύ καλή εμφάνιση του Λεβαδειακού στο πρώτο μέρος αλλά και η επιθετική δεινότητα του Μπλάνκο που σκοράρει ακατάπαυστα...
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Σ' ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις και γκολ, το μόνο αρνητικό ήταν το λάθος του επόπτη στο γκολ του Μπλάνκο.
To Live του αγώνα...
1' Η 11άδα των γηπεδούχων Λεβαδειακός
Φιρινίδης, Μήτσης, Εμεράν, Παστός, Ποπόφ, Σίντζιλόρτζ, Σίσιτς, Ζησόπουλος, Ντιμπαλά, Ρούσεφ, Μπασαλά.
1' Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΑΕΚ
Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Δέλλας, Ριβάλντο, Μαντούκα, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος, Τόζερ.
1' Έναρξη αγώνα
3' Ευκαιρία Λεβαδειακός Zησόπουλος
Ο Σίσιτς από θέση δεξιά έκανε το γύρισμα στον Ζησόπουλο αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.
4' Ευκαιρία Λεβαδειακός Ντιμπαλά
Ο Σίντζιλορτζ έδωσε στον Ντιμπαλά ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.
10' Δοκάρι ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
13' Σουτ ΑΕΚ Αρουαμπαρένα
Η ΑΕΚ κέρδισε έμμεσο, ο Λυμπερόπουλος έδωσε στον Αρουαμπαρένα που έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά.
20' Ευκαιρία Λεβαδειακός Μπασαλά
Όμορφη σέντρα από αριστερά του Σίσιτς, ο Μπασαλά έκανε την προβολή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
22' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ποπόφ
29' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Ρούσεφ
31' Γκολ ΑΕΚ Τόζερ
Μετά από πολιορκία της ΑΕΚ ο Μπλάνκο σε κενή εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο Λυμπερόπουλο που έστρωσε στον Τόζερ και εκείνος με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.
34' Ευκαιρία Λεβαδειακός Σίσιτς
Ο Σίντζιλορτζ έκανε την πάσα στη μικρή περιοχή ο Σίσιτς πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ
37' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Λυμπερόπουλος βρήκε στον κενό χωρό τον Μπλάνκο ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης.
43' Σουτ ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Μαντούκα επιχείρησε σούτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
43' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαντούκα
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
56' Σχόλιο
Δεν υπάρχει φάση στην επανάληψη με τον ρυθμό να έχει πέσει.
58' Γκολ ΑΕΚ Ράμος
Ο Μπλάνκο έδωσε αριστερά στον Ριβάλντο και εκείνος με τη σειρά του βρήκε τον Ράμος που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία.
64' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λάτσκο μπήκε στη θέση του Ντιμπαλά και ο Λεονάρντο αντικατέστησε τον Μπασαλά.
67' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα έδωσε τη θέση του στον Πλιάτσικα.
68' Σουτ Λεβαδειακός Ρούσεφ
Ο Ρούσεφ εκτέλεσε φάουλ απευθείας όμως δεν απείλησε την εστία του Μάχο.
69' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Κονέ μπήκε στη θέση του Μπλάνκο.
71' Σουτ ΑΕΚ Πλιάτσικας
Ο Πλιάτσικας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα όμως έφυγε άουτ.
73' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Κονέ
77' Γκολ ΑΕΚ Κονέ
Ο Ριβάλντο έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Κονέ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά έκανε το 4-0.
82' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής αντικατέστησε τον Ριβάλντο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
90' Λήξη αγώνα



























TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ