STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Κ.-Πανιώνιος 0-2

Με δύναμή του τα... "στημένα", ο Πανιώνιος νίκησε την Καλαμαριά με 2-0. Σκόραραν Πλετς και Τζιμπούρ

Ο Πανιώνιος διατηρώντας για 4ο επίσημο παιχνίδι την εστία του ανέπαφη, συνέχισε το καλό του σερί που τον θέλει να μην χάνει από ομάδες της συμπρωτεύουσας νικώντας με 2-0 τον Απόλλωνα της Καλαμαριάς, με τέρματα των Μαρσέλο Πλετς και Ράφικ Τζιμπούρ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Απόλλων Καλαμαριάς: (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Σίκοφ (70' Ζαπρόπουλος), Αμπονσά, Φαβάλι, Κόλτσης, Γκονσάλβες (54' Περόνε), Σαμουηλίδης (58' Καραλιόπουλος), Μπούσι, Παπαδόπουλος, Μπρίτο

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κουμορτζί, Πλετς, Τζιμπούρ (90' Καπετάνος), Μάκος, Κόντι (87' Γκασπάρ), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Φερνάντεζ (77' Νικολάου)
Με μια ματιά
Ο γηπεδούχος Απόλλων Καλαμαριάς, μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική από τον ΟΦΗ και την ισοπαλία με τον Άρη την περασμένη αγωνιστική, έψαχνε για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη ο Πανιώνιος, λίγες μέρες πριν από τον επαναληπτικό με την Σοσό, ήθελε να εξασφαλίσει την συνέχεια των καλών εμφανίσεων και την διατήρηση του αήττητου, σε αυτές τις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Μάκης Κατσαβάκης, επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι χωρίς τον Εμάνουελ Περόνε, αφήνοντας μόνο του στην επίθεση του Αλμπάν Μπούσι, δείχνοντας ότι θέλει να προσέξει ιδιαίτερα την άμυνά του. Από την άλλη ο Έβαλντ Λίνεν, με τον Κουμορτζί για πρώτη φορά φέτος στην διάθεσή του (για το πρωτάθλημα) επέλεξε να ξεκινήσει τον Γκανέζο άσο στην βασική ενδεκάδα, τοποθετώντας τον μπροστά από τον Μάκο στην μεσαία γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά φέτος με σύστημα 4-4-2. Καθώς ο Ντάριο Φερνάντεζ πήρε θέση στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Γουνδουλάκης δεξιά ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούταν από τους Τζιμπούρ και Κόντι.

O Απόλλωνας της Καλαμαριάς ήταν εκείνος που ξεκίνησε πιο δυνατά στον αγώνα, πιέζοντας το αποδυναμωμένο λόγω του 4-4-2, κέντρο του Πανιωνίου, φτάνοντας συχνά κοντά στην περιοχή του Κρέσιτς, χωρίς όμως να έχει την τελική πάσα που θα του έδινε την ικανότητα να τελειώσει φάσεις.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, χωρίς καλές μεταβιβάσεις τουλάχιστον στα πρώτα 10 λεπτά, άφησαν το παιχνίδι να εξελίσσεται κυρίως στο δικό τους μισό του γηπέδου. Οι φωνές του Έβαλντ Λίνεν από τον πάγκο "ξύπνησαν" κάπως τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους, χωρίς όμως να απειλούν τον Κόβατς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα σημειώθηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Μανιάτης δεν κοντρόλαρε με σιγουριά την μπάλα, ο Γαλανόπουλος του την έκλεψε μπήκε μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου από αριστερά, όμως το αδύναμο σουτ, μπλόκαρε εύκολα ο Κρέσιτς. Με την συμπλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου του αγώνα, ο Πανιώνιος είχε καταφέρει να ισορροπήσει το παιχνίδι με την πολύτιμη συμβολή των γηπεδούχων βέβαια, οι οποίοι έριξαν τον ρυθμό τους κουρασμένοι από το προηγούμενο "επιθετικό" τους διάστημα.

Ο Φερνάντεζ ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, ο οποίος παρενόχλησε (δις), τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα πρώτα με την εκτέλεση φάουλ στο 24ο λεπτό, όταν η μπάλα χτύπησε πρώτα στο τείχος των "κοκκινόμαυρων" και έπειτα κατέληξε άουτ και στην συνέχεια της φάσης. στην εκτέλεση δηλαδή του κόρνερ, όταν ο Αργεντίνος χαφ του Πανιωνίου, θυμήθηκε το πανέμορφο τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Σοσό στην Γαλλία και προσπάθησε να κάνει το ίδιο, με την μπάλα όμως αυτήν την φορά να σταματά στο δοκάρι του Κόβατς και στην συνέχεια να καταλήγει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι ποδοσφαιριστές του Έβαλντ Λίνεν, είχαν και πάλι μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Κουμορτζί μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Κόβατς επέλεξε λανθασμένα να προσπαθήσει να του πάρει την μπάλα, ο Γκανέζος μέσος αφού τον ξεπέρασε πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο Βάντσε Σίκοφ, πρόλαβε πιν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα να την στείλει κόρνερ.

Το δικό του δίλεπτο με καλές ευκαιρίες είχε όμως και ο Απόλλων, όταν στην πρώτη περίπτωση ο Γαλανόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αμπονσά πήδηξε ψηλότερα από όλους και έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κρέσιτς, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το εξαιρετικό σουτ του Μπούσι από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Κρέσιτς, ο οποίος κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, χωρίς σκορ. Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε τον "κοιμώμενο" Απόλλωνα, ο οποίος δεν κατάφερε να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη σε αυτό το άσχημο για τον ίδιο διάστημα.

Έτσι στο 50ο λεπτό, ο Γαλανόπουλος, παραχώρησε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Μαρσέλο Πλετς αναλαμβάνει την εκτέλεση σουτάρει δυνατά, η μπάλα χτυπάει στο τείχος αλλάζει κατεύθυνση και ξεγελά τον Κόβατς, ο οποίος ανήμπορος να αντιδράσει βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Κόβατς, σούταρε δυνατά όμως ο Κόβατς απέκρουσε ενώ στην επαναφορά, ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να καθαρίσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο δεξιός χαφ των φιλοξενούμενων, έχασε στο 56' μία ακόμη ευκαιρία, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Κουμορτζί έφυγε μόνος του απέναντι από τον Κόβατς, με την άμυνα των γηπεδούχων να μην αντιδρά, όμως πιστεύοντας πως έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, πέταξε την μπάλα στον Κόβατς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Mε τον Μάκη Κατσαβάκη να περνά στην θέση του αρνητικού Γκονσάλβες τον Περόνε, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν σε αρκετές περιπτώσεις στην περιοχή του Κρέσιτς. Στο 68ο λεπτό, ο Ουρουγουανός επιθετικός του Απόλλωνα, έπιασε σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μπρίτο, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ, με τον Κρέσιτς απλά να παρακολουθεί ανήμπορος να επέμβει.

Με τον Απόλλωνα να κυνηγάει το γκολ της ισοφάρισης, ένα τραγικό λάθος του Μπρίτο στέρησε από την ομάδα του το δικαίωμα να διεκδικήσει τις ευκαιρίες της στην ισοφάριση, όταν στο 80ο λεπτό, ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, έπεσε πάνω στον Μάκο και τον γκρέμισε στην περιοχή του Κόβατς, με τον διαιτητή να καταλογίζει την "εσχάτη των ποινών". Ο Ράφικ Τζιμπούρ, ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και νίκησε τον Κόβατς για το 2-0, πετυχαίνοντας το 3ο του τέρμα στο πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας έτσι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω από τον Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό έφτασε τα 4.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου που γύρισαν σε σύστημα 4-5-1, δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν το υπερ τους σκορ και να παραμείνουν σε 15ο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι σε ομάδες της συμπρωτεύουσας, αήττητοι και να φτάσουν επίσης αήττητοι στους τρείς αγώνες πρωταθλήματος της φετινής Σούπερ Λίγκας στους 7 βαθμούς.
Συνέντευξη Τύπου


Λίνεν: "Δίκαιη νίκη"

Στην σημασία της νίκης επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς στάθηκε ο Γερμανός τεχνικός του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν, την στιγμή που ο Μάκης Κατσαβάκης αναφέρθηκε τόσο στις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου όσου και στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του.

"Πετύχαμε μία δίκαιη νίκη κυρίως λόγω του δευτέρου ημιχρόνου όπου κυριαρχήσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο αφήσαμε χώρους και ο Απόλλων έχασε ευκαιρίες. Σταθήκαμε όμως τυχεροί που δεν τις αξιοποίησε και πιο τυχεροί που στο δεύτερο ημίχρονο σημειώσαμε γρήγορο γκολ. Ακολούθησαν πάλι ευκαιρίες της Καλαμαριάς αλλά εμείς και πάλι βάλαμε γκολ."

"Πρώτα η Σοσό"

Για τη νίκη της ομάδας του δήλωσε: "Νικήσαμε σε μια έδρα όπου οι αντίπαλοί μας θα περάσουν δύσκολα με την Καλαμαριά να είναι μία καλή και μαχητική ομάδα", ενώ για την συνέχεια δήλωσε: "Για μας υπάρχει πρώτα η Σοσό και μετά η ΑΕΚ".

Κατσαβάκης: "Ήμασταν άτυχοι"

"Στην αρχή ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού και χάσαμε και αρκετές ευκαιρίες", ήταν το πρώτο σχόλιο του Μάκη Κατσαβάκη που για το πρώτο γκολ του Πανιωνίου στο ξεκίνημα της επανάληψης ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς δήλωσε: "Ήμασταν όμως και άτυχοι γιατί το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Πανιώνιο εξαιτίας του οποίου χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Και το δεύτερο γκολ ήρθε από δικό μας λάθος και δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε".

Ο Περόνε και οι αλλαγές

Για την περίπτωση του Περόνε ο Σερραίος τεχνικός των "κοκκινόμαυρων" τόνισε: "Δεν μπορούσαμε να έχουμε τον Περόνε από την αρχή του αγώνα ενώ και εγώ έχω μερίδιο ευθύνης γιατί βιάστηκα για τις δύο αλλαγές".

"Κάποιοι θέλουν να μας χωρίσουν"

Όσο για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν σε βάρος του δήλωσε: "Είναι 2-3 που έρχονται στο γήπεδο και με βρίζουν. Δεν με πειράζει. Καλύτερα όμως να βρίζουν εμένα παρά τους παίκτες. Και να μην με συμπαθούν θα πρέπει να στηρίζουν την ομάδα γιατί αυτή είναι η δουλειά τους", για να καταλήξει: "Κάποιοι θέλουν να μας χωρίσουν εμείς όμως συνεχίζουμε ενωμένοι".
Όλα τα λεφτά...
Το σερί που διατηρεί ο Πανιώνιος κόντρα σε ομάδες της συμπρωτεύουσας. 12 αγώνες αήττητοι κόντρα σε ομάδες της συμπρωτεύουσας συμπλήρωσαν οι "κυανέρυθροι".
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση του Φανούρη Γουνδουλάκη, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε σε τετ-α-τετ να "κλειδώσει" την νίκη της ομάδας του, εκνευρίζοντας τους συμπαίκτες του.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Απόλλων Κ.
(Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Σίκοφ, Αμπονσά, Φαβάλι, Κόλτσης, Γκονσάλβες, Σαμουηλίδης, Μπούσι, Παπαδόπουλος, Μπρίτο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος ΓΣΣ
(Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κουμορτζί, Πλετς, Τζιμπούρ, Μάκος, Κόντι, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Φερνάντεζ
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
H αναμέτρηση δεν έχει ρυθμό μέχρι στιγμής. Καλύτερος ο Απόλλωνας σε αυτά τα πρώτα λεπτά.
10' Σουτ Πανιώνιος ΓΣΣ Μάκος
Πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα. Ο Μάκος ξεπερνάει το προσωπικό του μαρκάρισμα, σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στα χέρια του Κόβατς.
11' Σουτ Απόλλων Κ. Γαλανόπουλος
Ο Γαλανόπουλος κλέβει την μπάλα από τον Μανιάτη μπαίνει μέσα στην περιοχή σουτάρει αδύναμα, όμως η μπάλα καταλήγει εύκολα στα χέρια του Κρέσιτς
16' Σχόλιο
Χωρίς την μεγάλη φάση συνεχίζεται το παιχνίδι, με τον Απόλλωνα όμως να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.
20' Σουτ Απόλλων Κ. Μπούσι
Ο Γαλανόπουλος εκτελεί κόρνερ, ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Μπούσι όμως με σουτ στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
24' Φάουλ Πανιώνιος ΓΣΣ Φερνάντεζ
Ο Φερνάντεζ εκτελεί φάουλ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, με την μπάλα να κοντράρει πρώτα στο τείχος και έπειτα να καταλήγει κόρνερ.
25' Δοκάρι Πανιώνιος ΓΣΣ Φερνάντεζ
Εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ από τον Φερνάντεζ, ο οποίος προσπαθεί να σκοράρει όμως η μπάλα σταματά στο δοκάρι του Κόβατς και καταλήγει άουτ.
29' Ευκαιρία Πανιώνιος ΓΣΣ Κουμορτζί
Ο Κουμορτζί μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Κόβατς προσπαθεί να βγει για να τον σταματήσει, ο Γκανέζος τον ξεπερνάει και προσπαθεί να πλασάρει από πλάγια θέση όμως ο Σίκοφ, διώχνει σε κόρνερ.
32' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος ΓΣΣ Μανιάτης
33' Κεφαλιά Απόλλων Κ. Αμπονσά
Ο Γαλανόπουλος εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Αμπονσά σηκώνεται πιο ψηλά από όλους και πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.
34' Σουτ Απόλλων Κ. Μπούσι
Ο Μπούσι κρατά την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, ζυγίζει το πόδι του και σουτάρει δυνατά, όμως ο Κρέσιτς με εξαιρετική επέμβαση στέλνει την μπάλα κόρνερ.
40' Φάουλ Πανιώνιος ΓΣΣ Τζιμπούρ
Ο Τζιμπούρ εκτελεί το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Κόβατς, όμως η μπάλα καταλήγει αρκετά ψηλά άουτ.
42' Σουτ Απόλλων Κ. Μπούσι
Φαβάλι και Μπούσι συνεργάζονται, ο Αλβανός επιθετικός μπαίνει στην περιοχή του Πανιωνίου, σουτάρει δυνατά και διαγώνια όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Γαλανόπουλος
50' Γκολ Πανιώνιος ΓΣΣ Πλετς
Ο Μαρσέλο Πλετς εκτελεί απευθείας φάουλ, η μπάλα κοντράρει στο τείχος και ξεγελά τον Κόβατς για να καταλήξει στα δίχτυα.
52' Ευκαιρία Πανιώνιος ΓΣΣ Γουνδουλάκης
Πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα ο Πανιώνιος. Ο Γουνδουλάκης βρίσκεται απέναντι από τον Κόβατς, σουτάρει δυνατά όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποκρούει ενώ στην επαναφορά ο Γουνδουλάκης κάνει χέρι.
54' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Γκονσάλβες εκτός αγώνα στην θέση του ο Περόνε.
56' Ευκαιρία Πανιώνιος ΓΣΣ Γουνδουλάκης
Ο Γουνδουλάκης μετά από κάθετη του Κουμορτζί φεύγει μόνος του απέναντι από τον Κόβατς, με την άμυνα του Απόλλωνα να μην αντιδρά, όμως ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου νομίζοντας πως είναι οφσάιντ, πετά την μπάλα στον Κόβατς, ο οποίος την μαζεύει εύκολα.
58' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Καραλιόπουλος παίρνει την θέση του Σαμουηλίδη
60' Σουτ Πανιώνιος ΓΣΣ Σπυρόπουλος
Ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου, πιάνει εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, το οποίο φεύγει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς.
63' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. Παπαδόπουλος
67' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος ΓΣΣ Πλετς
68' Σουτ Απόλλων Κ. Περόνε
Ο Μπρίτο βρίσκει τον Περόνε, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
70' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Ζαπρόπουλος παίρνει την θέση του Σίκοφ
77' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος ΓΣΣ
Ο Νικολάου πήρε την θέση του Φερνάντεζ.
80' Γκολ Πανιώνιος ΓΣΣ Τζιμπούρ
Ο Τζιμπούρ εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που παραχώρησε ο Μπρίτο στον Μάκο και γράφει το 2-0.
81' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος ΓΣΣ Κουμορτζί
82' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος ΓΣΣ Κρέσιτς
85' Σχόλιο
Με δεδομένη πλέον την νίκη του Πανιωνίου, τα τελευταία λεπτά έχουν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.
87' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος ΓΣΣ
Ο Γκασπάρ παίρνει την θέση του Κόντι
90' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος ΓΣΣ
Ο Καπετάνος περνά στον αγώνα αντί του σκόρερ Τζιμπούρ
90' Λήξη αγώνα


















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ