ΑΕΛ

Aτρόμητος-Λάρισα 2-0

Aτρόμητος-Λάρισα 2-0
λουτσιανο πανηγυρικο για βαγγελη

Με σκόρερ τους Ολιβέιρα και Λουτσιάνο, ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 της Λάρισας, κάνοντας το 2Χ2 εντός έδρας

Το πρώτο μέρος είχε αρκετές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, όμως από τη μία η επιθετική δυστοκία των παικτών και από την άλλη η καλή ημέρα που βρέθηκαν οι δύο τερματοφύλακες διατήρησαν το μηδέν στο σκορ.
Στην πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Μαρσέλο Όγιος άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή του Ολιβέιρα, με την Λάρισα να βλέπει την τύχη να της γυρνάει την πλάτη δύο φορές, στο δοκάρι του Αλεξάνδρου (56') και στο σουτ του Φωτάκη (64') που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή της εστίας από τον φύλακα-άγγελο των γηπεδούχων σε αυτή τη φάση, Ανατολάκη.

Το ματς "κλείδωσε" για τους γηπεδούχους στο 64ο λεπτό, με ένα όμως γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και το οποίο θα συζητιέται για πολύ καιρό... Ο Ατρόμητος είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή, ο Λουτσιάνο χωρίς να έχει δεχτεί πάσα από κάποιον, ξεκίνησε μόνος του επέλαση προς την περιοχή της Λάρισας, και με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ο διαιτητής Ζολώτας ήταν όμως ανένδοτος και το γκολ μέτρησε κανονικά, με τον Ατρόμητο να κάνει το 2Χ2 εντός έδρας, και τη Λάρισα να γνωρίζει την ήττα, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ματς με τη Μπλάκμπερν για το Κύπελλο UEFA, στη ρεβάνς του υπέρ της 2-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Ιωάννου, Ρέγες, Λαζανάς (63' Ρόβας), Σίριο (79' Σάντσεθ) Λουτσιάνο (86' Κατεμής), Κορακάκης

Λάρισα ( Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ (74' Μπουκουβάλας) Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (61' Πάρα) Μπακαγιόκο, Φωτάκης, Κλέιτον, Αλεξάνδρου, (83' Καλαντζής)


Με μια ματιά
O Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα θέλοντας να πάρει από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης, και είχε την πρώτη καλύ ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον σπεσιαλίστα στα στημένα Λουτσιάνο να εκτελεί εξαιρετικά το κόρνερ, όμως η προβολή που έκανε από κοντά ο Λαζανάς πέρασε απελπιστικά άουτ από την εστία του Κοτσόλη.

Πέντε λεπτά μετά, η Λάρισα δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπει αυτή μπροστά στο σκορ, με τον Γκαλίτσιο να βγαίνει απέναντι στον Μιχαηλίδη, όμως αντί να κάνει το σουτ προτίμησε να δώσει πάσα στον Κλέιτον που ήταν σε πλεονεκτικότερη θέση, με το γκολ του Βραζιλιάνου να ακυρώνεται καθώς ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απειλήσουν ξανά στο 13ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπακαγιόκο που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη (μετά από καλοζυγισμένη σέντρα του Κλέιτον), όμως η ομάδα του Περιστερίου ήταν αυτή που είχε καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό της, με τις ευκαιρίες στο επόμενο δεκάλεπτο να διαδέχονται η μία την άλλη.

Τον χορό των ευκαιριών για την ομάδα του Όγιος άνοιξε στο 14ο λεπτό το όμορφο σουτ του Σίριο έξω από τη μεγάλη περιοχή που πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Λάρισα "μίλησε με την τύχη της", με τους γηπεδούχους να χάνουν μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Η φάση ξεκίνησε από τον Σίριο που επιχείρησε να "τρυπήσει" την αντίπαλη άμυνα, μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Λαζανά, ο οποίος όμως απέτυχε από πλάγια θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μπροστά σε κενό τέρμα και με τον Κοτσόλη εξουδετερωμένο.

Η πίεση πάντως από πλευράς γηπεδούχων δεν είχε σταματήσει, με τον Λουτσιάνο να δοκιμάζει το πόδι του, εκτελώντας φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λάρισας, με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.

Ένα λεπτό μετά, η ομάδα του Γιώργου Δώνη υπενθύμισε πάντως στον Ατρόμητο ότι δεν θα πρέπει να αμελεί και την... αμυντική του λειτουργία, με τον Μπακαγιόκο να περνάει με ντρίμπλες τον Ολιβέιρα και τον Μιχαηλίδη να αποκρούει με υπεράνταση το σουτ του φορ των "βυσσινί".

Η Λάρισα άρχισε σιγά σιγά να ισορροπεί το ματς, με την προβολή του Νταμπίζα στο 31ο λεπτό να κοντράρει σε σώμα αμυντικού του Ατρομήτου και να καταλήγει σε κόρνερ, ενώ στο 34ο λεπτό ο Μιχαηλίδης αντέδρασε και πάλι θετικά, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του εξαιρετικά δραστήριου Μπακαγιόκο.

Στο δεκάλεπτο 25'-35' τα αίματα είχαν ανάψει αρκετά, με το πάθος και από τις δύο πλευρές να είναι μεγάλο, με τον διαιτητή Ζολώτα να υποχρεώνεται να δείξει τέσσερις κίτρινες κάρτες (δύο για σκληρά μαρκαρίσματα και άλλες δύο για "κοκορομαχία") προκειμένου να μην χάσει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η επιθετικότητα των δύο ομάδων καταλάγιασε κάπως, με την τελευταία καλή φάση να καταγράφεται στο 39ο λεπτό, με το δυνατό μακρινό σουτ του Αλεξάνδρου να καταλήγει στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.

Το μοναδικό πράγμα που έλειπε από ένα πλούσιο σε φάσεις πρώτο μέρος ήταν ουσιαστικά η... πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ, το οποίο ήρθε στην πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους για λογαριασμό της ομάδας του Όγιος.

Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, που ήταν ουσιαστικά κοντινό κόρνερ, ο Κορακάκης κατάφερε να πάρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται το... κομφούζιο που επικράτησε μέσα στη μικρή περιοχή και με κοντινή προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Μετά το 1-0 η Λάρισα ανοίχτηκε ψάχνοντας απεγνωσμένα την ισοφάριση, πίεσε τους Περιστεριώτες και δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της καθώς απώλεσε δύο τρομερές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια!

Η πρώτη σημειώθηκε στο 56ο λεπτό, με τον Αλεξάνδρου να μπαίνει μόνος στη μεγάλη περιοχή, όμως μετά το πλασέ που έκανε με το αριστερό, η μπάλα κατέληξε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μιχαηλίδη.

Ο Γιώργος Δώνης θέλησε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη επιθετική οντότητα στην ομάδα του περνώντας στο ματς στο 61ο λεπτό τον Πάρα στη θέση του Κυριακίδη, με την ευκαιρία του αγώνα για τους Θεσσαλούς να χάνεται στο 64ο λεπτό.

Ο Αλεξάνδρου έβγαλε σέντρα-λουκούμι από τα αριστερά, ο Φωτάκης έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση, και ενώ οι "βυσσινί" ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την ισοφάριση βρέθηκε ως "από μηχανής Θεός" ο Γιώργος Ανατολάκης για να διώξει τη μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Και αφού η Λάρισα απέτυχε να αξιοποιήσει την υπεροχή και τις κλασικές ευκαιρίες που είχε στο δεύτερο μέρος, τιμωρήθηκε λίγα λεπτά αργότερα, με τον Ατρόμητο να κάνει το 2-0 με ένα γκολ που ξεσήκωσε (απόλυτα δικαιολογημένα) θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς της Λάρισας.

Ο Ατρόμητος είχε κερδίσει φάουλ από θέση πλάγια δεξιά, όμως ο Λουτσιάνο δίχως να αλλάξει τη μπάλα με κάποιον συμπαίκτη του (!), ξεκίνησε μία επέλαση έξω από τη μεγάλη περιοχή, με το σουτ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να κεραυνοβολεί τον Κοτσόλη.

Οι παίκτες της Λάρισας περικύκλωσαν τον διαιτητή Ζολώτα λέγοντάς του ότι ο Λουτσιάνο ξεκίνησε την προσπάθειά του χωρίς να έχει δεχτεί πάσα (κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο από το ριπλέι αλλά και διά γυμνού οφθαλμού), όμως η απόφαση δεν άλλαξε και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Το τέρμα αυτό αποτέλεσε "ταφόπλακα" στις ελπίδες της Λάρισας να πάρουν κάποιο βαθμό στο Περιστέρι, με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να ρίχνουν ουσιαστικά "λευκή πετσέτα" και τους γηπεδούχους να κρατούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το υπέρ τους 2-0.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μοναδική φάση άξια αναφορά στα τελευταία 25 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) ήταν ένα μακρινό δυνατό σουτ του Λουτσιάνο που πέρασε άουτ.

Συνέντευξη Τύπου
Γιώργος Δώνης: "Υπόσχομαι στους έλληνες φιλάθλους και ιδιαίτερα στους φιλάθλους της ΑΕΛ πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πρόκριση στο ματς με την Μπλάκμπερν, η οποία είναι μια ομάδα που μετέχει σε ένα σπουδαίο και αξιοκρατικό πρωτάθλημα, όχι σαν αυτό στο οποίο αγωνιζόμαστε εμείς.

Εμείς εδώ μπορεί να κάνουμε χίλιες ώρες δουλειάς αλλά κάποιοι δεν μας επιτρέπουν να δείχνουμε αυτά πάνω στα οποία δουλεύουμε. Είμαι περήφανος για την ΑΕΛ αλλά δεν είμαι περήφανος που υπηρετώ το ελληνικό ποδόσφαιρο".



Γκιγιέρμο Όγιος: "Αυτό που έγινε στη φάση του δεύτερου γκολ είναι κάτι που δουλεύουμε στην προπόνηση. Ηταν απλά ένα φάουλ. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο".


Όλα τα λεφτά...
Αναμφίβολα το γκολ του Λουτσιάνο, το οποίο μάλλον δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να... ξαναδούμε στα ελληνικά γήπεδα (αν και ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα). Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος είχε κερδίσει φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή της Λάρισας, με τους τους Λουτσιάνο και Σίριο να φαίνεται πως είναι έτοιμοι να κάνουν κάποια κομπίνα κατά την εκτέλεση φάουλ.

Ο Σίριο πήρε φόρα, πέρασε πάνω από τη στημένη μπάλα χωρίς όμως να την "πατήσει" για τον Βραζιλιάνο ή ακόμα και την ακουμπήσει. Το γεγονός αυτό δεν... πτόησε καθόλου τον Λουτσιάνο, ο οποίος πήρε τη μπάλα, έτρεξε παράλληλα προς τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και με ένα σουτ δυναμίτη, την ώρα που οι μισοί παίκτες της Λάρισας διαμαρτύρονταν έντονα με τις κινήσεις των χεριών τους στον διαιτητή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Κοτσόλη.

Ο διαιτητής Ζολώτας κατακύρωσε το γκολ, και έτσι ένα από τα πιο παράξενα τέρματα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν γεγονός.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κατακύρωση του γκολ του Λουτσιάνο από τον διαιτητή Ζολότα. Χωρίς να έχει αλλάξει πάσα με κανέναν, ο Βραζιλιάνος άσος του Ατρομήτου πήρε μόνος του τη μπάλα, και αφού πέρασε έναν δύο παίκτες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, εν μέσω έξαλλων διαμαρτυριών για τους φιλοξενουμένους. Πολύ μεγάλος διαιτητικό λάθος, το οποίο "τελείωσε" ουσιαστικά το ματς, καθώς το 2-0 ήταν "απαγορευτικό" για τη Λάρισα προκειμένου να κυνηγήσει έστω τον έναν βαθμό.

To Live του αγώνα...
1' Η 11άδα των γηπεδούχων Ατρόμητος
(Γκιγιέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ανατολάκης, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Ιωάννου, Ρέγες, Λαζανάς, Σίριο, Λουτσιάνο, Κορακάκης.
1' Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λάρισα
(Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Κυριακίδης, Μπακαγιόκο, Φωτάκης, Κλέιτον, Αλεξάνδρου.
1' Έναρξη αγώνα
6' Κόρνερ Ατρόμητος
Οι γηπεδούχοι έχουν μπει πιο δυνατά στον αγώνα και κερδίζουν τον πρώτο τους κόρνερ. Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε το κόρνερ εξαιρετικά όμως η προβολή του Λαζανά πέρασε απελπιστικά άουτ.
13' Ευκαιρία Λάρισα Μπακαγιόκο
Πολύ καλή σέντρα του Κλέιτον απο τα δεξιά, ο Μπακαγιόκο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
14' Ευκαιρία Ατρόμητος Σίριο
Όμορφο σουτ απο τον Σίριο λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.
19' Ευκαιρία Ατρόμητος Λαζανάς
Ατομική ενέργεια απο τον Σίριο, η μπάλα με κόντρες κατέληξε στον Λαζανά, όμως ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
21' Ευκαιρία Ατρόμητος Λουτσιάνο
Όμορφη εκτέλεση φάουλ απο τον Λουτσιάνο λίγα μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή της Λάρισας, η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
22' Ευκαιρία Λάρισα Μπακαγιόκο
Εκπληκτική ενέργεια απο τον Μπακαγιόκο που με ντρίμπλες πέρασε τον Ολιβέιρα, έκανε ένα πονηρό σουτ λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή, όμως ο Μιχαηλίδης απέκρουσε με υπερένταση.
25' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
25' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Μπακαγιόκο
31' Ευκαιρία Λάρισα Νταμπίζας
Ο Φωτάκης εκτελεί ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή του Μιχαηλίδη με σέντρα, ο Νταμπίζας παίρνει την προβολή, η μπάλα κοντράρει στον αμυντικό του Ατρομήτου και καταλήγει κόρνερ.
32' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Σαρμιέντο
33' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ιωάννου
34' Ευκαιρία Λάρισα Μπακαγιόκο
Ο Μπακαγιόκο με εξαιρετική προσποίηση περνάει σαν σταματημένο τον Ολιβέιρα, επιχείρησε το σουτ και ανάγκασε τον Μιχαηλίδη να διώξει σε κόρνερ.
39' Ευκαιρία Ατρόμητος Αλεξάνδρου
Ο Αλεξάνδρου βρίσκει χώρο και εξαπολύει ένα δυνατό μακρινό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
44' Σχόλιο
Πολύ όμορφο παιχνίδι στο Περιστέρι γεμάτο πάθος και σκληρές μάχες και με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
51' Γκολ Ατρόμητος Ολιβέιρα
Ο Λουτσιάνο εκτέλε το φάουλ απο πολύ πλάγια θέση, ο Κορακάκης πήρε την κεφαλιά και ο Ολιβέιρα ύστερα απο σύγχυση στην άμυνα της Λάρισας έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.
56' Δοκάρι Λάρισα Αλεξάνδρου
Μοναδική ευκαιρία για την Λάρισα να ισοφαρίσει, όταν ο Αλεξάνδρου μπήκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή, έκανε το πλασέ με το αριστερό, όμως η μπάλα κατέληξε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μιχαηλίδη.
59' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Κοτσόλης
Ο πορτιέρο της Λάρισας πήρε κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας.
61' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Πάρα μπαίνει στον αγώνα στην θέση του Κυριακίδη.
63' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Ρόβας παίρνει την θέση του Λαζανά.
64' Ευκαιρία Λάρισα Φωτάκης
Ο Αλεξάνδρου βγάζει απο τα αριστερά σέντρα ακριβείας, ο Φωτάκης κάνει το σουτ στην κίνηση, όμως ο έμπειρος Ανατολάκης διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.
67' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φέρστερ
68' Γκολ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Απίστευτο κι όμως...Ελληνικό.Ο Ατρόμητος είχε κερδίσει ένα φάουλ έξω απο την μεγάλη περιοχή. Ο Λουτσιάνο δίχως να αλλάξει την μπάλα με κάποιον συμπαίκτη του, κάνει μια επέλαση έξω απο την μεγάλη περιοχή, επιχειρεί το σουτ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη. Ο κύριος Ζολώτας μετράει αδικαιολόγητα κανονικά το τέρμα του Βραζιλιάνου.
72' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Μαρίνος
73' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Λουτσιάνο
74' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Φέρστερ βγαίνει απο τον αγώνα, την θέση του παίρνει ο Μπουκουβάλας
78' Σουτ Ατρόμητος Λουτσιάνο
Ο Λουτσιάνο, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κοτσόλη κάνοντας ένα δυνατό μακρινό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
79' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Την θέση του Σίριο, πήρε ο Σάντσεθ.
81' Σχόλιο
Μετά το 2-0, ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει αισθητά με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να φαίνονται συμβιβασμένοι με την ιδέα της ήττα. Σίγουρα το σκορ δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα.
83' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Δώνη, με τον Καλαντζή να παίρνει την θέση του Αλεξάνδρου.
86' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κατεμής παίρνει την θέση του Λουτσιάνο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
96' Λήξη αγώνα



































































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ