ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ΟΑΚΑ, το ΟΥΕΦΑ και η... κατάρα

Το ΟΑΚΑ, το ΟΥΕΦΑ και η... κατάρα
ριβαλντο

Το SPORT 24... απορεί με τον Ολυμπιακό και σχολιάζει. Η ευρωπαϊκή συγκομιδή και τα σενάρια

Καλά, αν καθίσουμε να γράφουμε τέτοιου είδους ερωτήματα, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Το σωστό όμως, είναι τα βλέπουμε όλα πιο ήρεμα, ειδικά όταν ο "γάμος έχει σχολάσει". Κατά την λαϊκή ρήση για το αν ένα ποτήρι είναι... μισογεμάτο ή μισοάδειο, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τον αν οι Πειραιώτες άξιζαν τη νίκη ή γλίτωσαν την ήττα.

"Γιατί ρε γαμώτο;"

Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια ισοπαλία μέσα στο Ολίμπικο με αντίπαλο την Ρόμα, θα ήταν πάντα ιδανική επιτυχία. Ωστόσο, δεν γίνεται να παραλείψουμε και κάποια πράγματα που έχουν χίλια δίκια να τα σκέφτονται οι φίλοι της ομάδας του λιμανιού.

Για παράδειγμα: Δεν μπορούσε σε αυτό το παιχνίδι να κερδίσει ο Ολυμπιακός; Φυσικά και μπορούσε! Πότε θα ξαναβρεί μια Ιταλική ομάδα σε τόσο άσχημη κατάσταση; Ίσως και ποτέ! Γιατί τόσο διστακτικός τρόπος παιχνιδιού; Ίσως και... αναγκαστικά. Αν δεν υπήρχαν οι τραυματίες, θα 'ταν όλα καλύτερα; Φυσικά και ναι.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και άλλα: Γιατί να μην πανηγυριστεί ένας βαθμός στην χώρα της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας; Γιατί να μην εκτιμηθεί η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, αυτών που έπαιξαν; Γιατί να μην υπάρχει απλά πρόβλημα με την... γκαντεμιά; Σκεφτείτε, ότι το 1-1 έγινε, αμέσως μετά την είσοδο του Ανατολάκη, κάτι που είναι "μαχαιριά" για έναν κόουτς, που έχει συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του και του... καταστρέφεται σε δευτερόλεπτα.

Παρ' όλα αυτά...
Σε έναν όμιλο πάντως, αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί κι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, υπάρχουν ελπίδες και πολλές μάλιστα για την τρίτη θέση. Ο Ολυμπιακός πάει στην Βαλένθια, αλλά ακόμη κι αν χάσει και την ίδια ώρα κερδίσει η Σαχτάρ την Ρόμα, όλα παραμένουν ανοιχτά. Ακόμη και σε αντίθετα αποτελέσματα.

Γιατί απλά, "όλα τα λεφτά", είναι το Ολυμπιακός-Σαχτάρ, όπου οι νταμπλούχοι θα επιδιώξουν τη νίκη-χρυσάφι. Μέσα στο Καραϊσκάκη έχουν φέτος δυο ήττες, αλλά αυτός ο αγώνας θα είναι "φωτιά". Και θα χρειαστεί υπομονή, γιατί οι Ουκρανοί θα κατέβουν να περιμένουν και να παίξουν στην κόντρα. Ας μην βιαζόμαστε όμως, υπάρχουν πρώτα τα ματς της πέμπτης αγωνιστικής. Δείτε και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και θα καταλάβετε πολλά...

Ο Παναθηναϊκός

Είδατε τελικά, πόσο... τρέχει η αγωνιστική σεζόν; Η δοκιμασία στην Ρώμη πέρασε και τώρα ο Ολυμπιακός οφείλει να ετοιμαστεί για το ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλό του. Αγώνας, από αυτούς που κρίνουν πρωταθλήματα. Τώρα είναι νωρίς για να "παιχτεί" η κούπα, αλλά σκεφτείτε το βαθμολογικά. Πέντε βαθμοί τους χωρίζουν.

Αν κερδίσει το "τριφύλλι" η διαφορά πάει στους δυο! Με "διπλό" ο Ολυμπιακός ξεφεύγει στους οχτώ και με ισοπαλία, έχει... αέρα την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στο Καραϊσκάκη. Θα 'χουμε μέρες να τα πούμε καλύτερα για το ντέρμπι, άλλωστε είναι ένας αγώνας τον οποίο η ποδοσφαιρική Ελλάδα, λατρεύει να τον βλέπει...

*Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν σήμερα στις 16:30. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Ρόμα ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Οι Καστίγιο, Γεωργάτος και Νε συνέχισαν και σήμερα το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθούν και έχουν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

*Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν ρεπό και την Παρασκευή θα προπονηθούν στις 15:00.


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ