ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εντός, εκτός και διαχρονικά

Εντός, εκτός και διαχρονικά
Ρόμαολυμπιακος

Την καλύτερη εκτός έδρας παρουσία έχει ο Ολυμπιακός στο Champions League μετά από μία οκταετία. Τα σενάρια της πρόκρισης

Τότε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι είχαν αποσπάσει ξανά δύο ισοπαλίες με την Πόρτο(2-2) και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ(1-1), κάτι που μάλιστα τους είχε οδηγήσει στην επόμενη φάση και στην καλύτερη παρουσία τους στο Champions League που σταμάτησε κόντρα στην Γιουβέντους στα προημιτελικά.

Η παρουσία με τον Τροντ Σόλιντ στο τιμόνι στα παιχνίδια εκτός των συνόρων είναι σαφώς βελτιωμένη με τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες πριν από τον επόμενο αγώνα με την Βαλένθια στο "Μεστάγια", όμως παρότι οι Πειραιώτες κατόρθωσαν να επουλώσουν τις πληγές των εκτός έδρας αγώνων, η εντός έδρας παρουσία με τις δύο ήττες φέτος αλλά και τις τέσσερις συνολικά με τον Νορβηγό στην τεχνική ηγεσία από πέρσι, δεν τους επιτρέπει να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος παρά καλύτερη πορεία εκτός έδρας μετά από μία οκταετία, δεν ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από την εξασφάλιση της τρίτης θέσης που οδηγεί στους "32" του Κυπέλλου UEFA καθώς η ζυγαριά των αποτελεσμάτων...γέρνει και πάλι με το άλλοτε μεγάλο τους όπλο που ήταν η έδρα τα περασμένα χρόνια στην παρουσία τους στο Champions League να αποτελεί πλέον την αχίλλειο πτέρνα.

Το SPORT 24 επ' ευκαιρίας του "ερυθρόλευκου" αήττητου εκτός έδρας φέτος σας παρουσιάζει όλα τα αποτελέσματα στους εκτός έδρας αγώνες των Πειραιωτών οι οποίοι μάλιστα αν καταφέρουν να φύγουν χωρίς άδεια χέρια και από το "Μεστάγια" την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Βαλένθια θα έχουν την καλύτερη παρουσία εκτός των συνόρων στην ιστορία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Οι "ερυθρόλευκες" εκτός έδρας αναμετρήσεις

2006-2007





Σαχτάρ-Ολυμπιακός 2-2
Ρόμα-Ολυμπιακός 1-1

2005-2006

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 2 - 1
Λιόν - Ολυμπιακός 2 - 1
Ρόζενμποργκ-Ολυμπιακός 1 - 1

2004-2005

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 0 - 0
Μονακό- Ολυμπιακός 2 - 1
Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3 - 1

2003-2004

Ρεάλ Σοσιεδάδ- Ολυμπιακός 1 - 0
Γαλατασαραϊ - Ολυμπιακός 1 - 0
Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7 - 0

2002-2003


Μακάμπι Χαϊφα - Ολυμπιακός 3 - 0
Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ - Ολυμπιακός 4 - 0
Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός 2 - 0

2001-2002

Ντεπορτίβο-Ολυμπιακός 2-2
Λιλ-Ολυμπιακός 3-1
Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ -Ολυμπιακός 3-0

2000-2001

Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
Χέρενφειν-Ολυμπιακός 1-0
Λιόν-Ολυμπιακός 1-0

1999-2000

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0
Μόλντε-Ολυμπιακός 3-2
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 3-0

1998-1999

Πόρτο-Ολυμπιακός 2-2
Άγιαξ-Ολυμπιακός 2-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός 1-1
Γιουβέντους-Ολυμπαικός 2-1

1997-1998

Ρόζενμποργκ-Ολυμπιακός 5-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 5-1
Πόρτο-Ολυμπιακός 2-1

Τα σενάρια της πρόκρισης

Η ισοπαλία στην Ρώμη μπορεί να μην καταδίκασε και μαθηματικά τον Ολυμπιακό όσον αφορά στις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, ωστόσο θα πρέπει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές να έρθουν τα πάνω-κάτω προκειμένου να "κλέψουν" το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η εξασφάλιση της τρίτης θέσης που δίνει το δικαίωμα για συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας στο Κύπελλο UEFA, φαντάζει ως πιο αντικειμενικός στόχος.

Για να συνεχίσουν να κουνάνε...σεντόνι οι "ερυθρόλευκοι", θα πρέπει να κερδίσουν και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους με την Βαλένθια στο "Μεστάγια" και την Σαχτάρ στο "Καραϊσκάκη" και την ίδια στιγμή η Ρόμα να γνωρίσει ισάριθμες ήττες, στις αναμετρήσεις της με την Σαχτάρ στην Ουκρανία αλλά και την Βαλένθια στο "Ολύμπικο" στην τελευταία αγωνιστική.

Στο χέρι του το UEFA

Οσον αφορά στην τρίτη θέση και το εισιτήριο για το κύπελλο UEFA, η ομάδα του Τροντ Σόλιντ κρατά ουσιαστικά την τύχη στα χέρια της καθώς ακόμα και αν ηττηθεί στην Ισπανία από την Βαλένθια την επόμενη αγωνιστική και την ίδια ώρα η Σαχτάρ επικρατήσει στην έδρα της της Ρόμα, με νίκη επί των Ουκρανών την τελευταία αγωνιστική στο "Καραϊσκάκη" θα αποκτήσει το δικαίωμα να παραμείνει...Ευρωπαία μέσω της τρίτης θέσης και της συνέχειας στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της "Γηραιάς Ηπείρου", καθώς θα υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Αν βέβαια οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν βαθμολογικό όφελος στον προσεχές αγώνα με την Βαλένθια, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, όπως γίνεται αντιληπτό, χωρίς όμως να αλλάζει ο στόχος της νίκης επί της Σαχτάρ, σε περίπτωση επικράτησης της επί των Ιταλών στον άλλο αγώνα.

Αν πάντως ηττηθεί από την Ρόμα στην πέμπτη αγωνιστική και ο Ολυμπιακός χάσει από την Βαλένθια και η ισοπαλία μπορεί να αποδειχτεί αρκετή για τους "ερυθρόλευκους" στο φινάλε, αρκεί να είναι με σκορ 0-0 ή 1-1, λόγω του ότι έχουν πετύχει δύο γκολ στο παιχνίδι στην Ουκρανία.

Αν η αναμέτρηση με την Σαχτάρ λήξει 2-2 θα παίξει ρόλο η διαφορά των τερμάτων που θα έχουν οι δύο ομάδες στον όμιλο. Αν και εδώ υπάρχει ισορροπία, τότε το επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση και τελευταίο η βαθμολογία που έχει η κάθε ομάδα την τελευταία πενταετία.

Η βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)


1. Βαλένθια (10-5) 10
2. Ρόμα (7-3) 7
3. Ολυμπιακός (5-8) 2
4. Σαχτάρ (4-10) 2

Οι επόμενες αγωνιστικές


5η: 22/11-Βαλένθια-Ολυμπιακός, Σαχτάρ-Ρόμα

6η: 5/12: Ολυμπιακός-Σαχτάρ, Ρόμα-Βαλένθια
























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ