CHAMPIONS LEAGUE

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ
Παναθηναϊκός-Ανόρθωση

Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο μπροστά από την Ίντερ

"Ο Καραγκούνης τελειώνει την περιπέτεια της Ανόρθωσης", είναι ο τίτλος της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA (uefa.com) για την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, με το σχετικό κείμενο να αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε απόλαυσε τα 54α του γενέθλια καθώς η αναγεννημένη ομάδα του έκλεισε θέση στην νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και τερμάτισε την απίστευτη ευρωπαϊκή πορεία της Ανόρθωσης.

Ένα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Γιώργο Καραγκούνη ήταν αρκετό για να σφραγίσει μία απίστευτη ανατροπή για την ελληνική ομάδα, η οποία μαζί με την Ίντερ που έχασε με 2-1 από τη Βέρντερ Βρέμης, πέρασε στους "16" της διοργάνωσης ως πρώτη του Β' ομίλου παρά το γεγονός ότι έχασαν τα δύο πρώτα παιχνίδια τους".



"Το γκολ του Καραγκούνη έστειλε τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση", υπογραμμίζει η ιστοσελίδα yahoo.com για να συμπληρώσει: "Ένα γκολ στο δεύτερο μερος από τον Έλληνα μέσο Γιώργο Καραγκούνη εξασφάλισε στον Παναθηναϊκό μία θέση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη με 1-0 επί της Ανόρθωσης την Τρίτη.

Η νίκη έφερε την αθηναϊκή ομάδα στην κορυφή του Β' γκρουπ με 10 πόντους, δύο περισσότερους από την Ίντερ που έχασε με 2-1 από τη Βέρντερ Βρέμης. Η Ανόρθωση που χρειαζόταν τη νίκη για να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση, τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και έχασε και τη θέση που οδηγούσε στο Κύπελλο UEFA".



"Το σουτ του Καραγκούνη έστειλε τον Παναθηναϊκό στους 16" είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας Goal.com, η οποία έδωσε έμφαση στα όσα άσχημα διαδραματίστηκαν στην ελληνική επικράτεια από το βράδυ του Σαββάτου και μετά.

"Ήταν μία νύχτα που θα θυμάται το ελληνικό και το κυπριακό ποδόσφαιρο στην Αθήνα, όπου έλαβε χώρα μία ποδοσφαιρική γιορτή ενώ μία πόλη θρηνούσε.

Για 90 λεπτά, το ποδόσφαιρο κάλυψε τις κοινωνικές πληγές από τις οποίες υποφέρει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο παραδοσιακός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη, Παναθηναϊκός, τσέκαρε την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη με 1-0 επί της Ανόρθωσης.

Περιστοιχιζόμενη από μία κοινωνία που στέναζε κάτω από το βάρος της βίας και της αναρχίας που προκλήθηκε από τον πυροβολισμό του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία το Σάββατο, η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε



κατάφερε να φέρει κάποια χαρά σε περίπου 70.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο".


Ο Παναθηναϊκός νίκησε το ματς-πρόκρισης κόντρα στην Ανόρθωση και χάρη στην ήττα της Ίντερ κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό", αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοσελίδα gazzetta.it για να συμπληρώσει:

"Στον Παναθηναϊκό αρκούσε μία ισοπαλία για να προκριθεί στους 16, όμως οι Έλληνες τα πήγαν ακόμα καλύτερα. Οι εκπληκτικοί Κύπριοι, που στερήθηκαν των υπηρεσιών του Σάβιο και με τον Φρούζο αρχικά στον πάγκο, ήταν στο κυνήγι μία νίκης για κατακτήσουν μία σπουδαία πρόκριση.

Τουλάχιστον μέχρι το 69', γιατί σε εκείνο το σημείο ο Ούγγρος γκολκίπερ έκανε ένα παιδαριώδες λάθος στο δεξί σουτ του Καραγκούνη. Οι Έλληνες αποδείχτηκαν συμπαγής ομάδα και υπερασπίστηκαν καλά το σκορ αυτό, που τους χάρισε μία αναπάντεχη πρωτιά στον όμιλο.












TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ