CHAMPIONS LEAGUE

Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 2-1

Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ 2-1
Βέρντερ Βρέμης-ίντερ

Η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε 2-1 της Ίντερ και με την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων εξασφάλισε το εισιτήριο για τους "32" του UEFA (vds)!

Η ομάδα του Τόμας Σάαφ μετρούσε 4 ισοπαλίες και 1 ήττα πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως στο ματς αυτό παρουσιάστηκε αποφασισμένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά και με ένα καταιγιστικό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος έριξε στο καναβάτσο τους "νερατζούρι".
Οι Πιζάρο (63') και Ρόζενμπεργκ (80') νίκησαν με κοντινά πλασέ τον Ζούλιο Σέζαρ, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να πετυχαίνει ένα γκολ-ποίημα στο 87' αλλά να μην φτάνει αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Με τη νίκη τους αυτή οι "πράσινοι" έφτασαν τους 7 βαθμούς και πήραν το εισιτήριο για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση προσπερνώντας την Ανόρθωση που έμεινε στους 6, ενώ στον αντίποδα η Ίντερ έμεινε στους 8 και πέρασε ως δεύτερη στα νοκ-άουτ ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από τον Παναθηναϊκό.

O αγώνας

Ο Τόμας Σάαφ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, έχοντας τις σημαντικές απώλειες των Ντιέγκο (τιμωρημένος) και Νάλντο (τραυματίας). Κάτω από την εστία των "πρασίνων" κάθησε ο Βίσε, με την αμυντική τετράδα να συνθέτουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Φριτς, Μέρτεσακερ, Προντλ και Μπένις.

Ο Φρινγκς ήταν ο κεντρικός αμυντικός μέσος έχοντας δίπλα του τους Βράνιες (δεξιά) και Χαντ (αριστερά), με την τριπλέτα στην επίθεση να σχηματίζεται από τους Οζίλ, Ρόζενμπεργκ και Πιζάρο.

Στον αντίποδα, ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, αφήνοντας τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στον πάγκο μετά από 21 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός και βάζοντας στο αρχικό σχήμα τον Χαβιέρ Ζανέτι, που ισοφάρισε το ρεκόρ συμμετοχών του Τζουζέπε Μπέργκομι στην Ευρώπη με τα χρώματα των "νερατζούρι" (117).

Ο Ζούλιο Σέζαρ ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας, με τους Μαϊκόν, Κόρδομπα, Ματεράτσι και Ζανέτι να είναι οι τέσσερις της άμυνας. Οι Καμπιάσο, Μουντάρι και Μπουρσίδο ήταν οι τρεις παίκτες με αρμοδιότητες στο χώρο του κέντρου, με τους Κουαρέσμα και Μανσίνι στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής και τον Αντριάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Η Βέρντερ είχε περισσότερο επιθετική διάθεση στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, όμως στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ουσιαστικούς κινδύνους στα καρέ του Ζούλιο Σέζαρ, πέρα από το σουτ του Φρινγκς στο 10' που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ίντερ και αυτό του Πιζάρο στο 16' μέσα από την περιοχή που έφυγε κόρνερ μετά την παρέμβαση του Κόρδομπα.

Στον αντίποδα η Ίντερ είχε να επιδείξει την φάση του 19' με τον Μανσίνι να βγάζει τη μπαλιά στον Αντριάνο αλλά τον Βίσε να βγαίνει έγκαιρα μπροστά στα πόδια του Βραζιλιάνου και να μπλοκάρει το πλασέ του μέσα στην περιοχή.

Το παιχνίδι ήταν πολύ "κλειστό", με τις περισσότερες μονομαχίες να γίνονται στο χώρο του κέντρου, και έτσι χρειάστηκε να φτάσει το 34' για την επόμενη αξιόλογη φάση. Ο Μαϊκόν με έξυπνη εκτέλεση φάουλ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Κουαρέσμα, όμως του σουτ του Πορτογάλου από θέση πλάγια δεξιά έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Βίσε.

Στην απέναντι πλευρά, ο Οζίλ "ταλαιπώρησε" στο 36΄ Ζανέτι και Κόρδομπα, μπήκε στην περιοχή με ωραία ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του από αριστερά δεν ανησύχησε καθόλου τον Σέζαρ καθώς έφυγε αρκετά μέτρα άουτ από την εστία του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε πάντως με τη συμπλήρωση του 45λεπτου και είχε την υπογραφή της ομάδας του Τόμας Σάαφ. Ο Οζίλ έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, ο Κλαούντιο Πιζάρο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Σέζαρ ήταν σε ετοιμότητα και αφού έπεσε στην αριστερή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ με τις γροθιές του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προχώρησε σε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, περνώντας τους Ιμπραΐμοβιτς και Μάξουελ αντί για τους Αντριάνο και Ματεράτσι, όμως η Βέρντερ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο επιθετικά, όπως και στο πρώτο μέρος.

Στο 48' το σουτ του Πιζάρο μετά από σέντρα του Μπένις πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέζαρ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ απομάκρυνε με γροθιές πολύ δυνατό σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή.

Η τρίτη πάντως ευκαιρία του Περουβιανού φορ ήταν και η... φαρμακερή για τους "νερατζούρι". Ο Οζίλ επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, ο Σέζαρ απέκρουσε ασθενώς και ο Πιζάρο που καραδοκούσε πήρε το "ριμπάουντ" για να κάνει με κοντινό πλασέ το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 71' ο Μουρίνιο έριξε το τελευταίο του χαρτί στο ματς, χρησιμοποιώντας τον Μπαλοτέλι αντί του Μουντάρι, όμως η επόμενη μεγάλη ευκαιρία είχε και πάλι "πράσινο" χρώμα. Μετά από όμορφη προσωπική προσπάθεια του Οζίλ στο 77', ο Χαντ έκανε δυνατό αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ξυστά έξω από τό αριστερό δοκάρι του Σέζαρ.

Η Ίντερ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 78' όμως την "σπατάλησε", με την κεφαλιά του Μπαλοτέλι από το ύψος της μικρής περιοχής (μετά από σέντρα του Κουαρέσμα από τα δεξιά) να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βίσε, με τη Βέρντερ να είναι όμως πιο αποτελεσματική δύο λεπτά αργότερα (80').

Ο Οζίλ πέρασε στο σπριντ τον Κόρδομπα και μπήκε στην περιοχή των Μιλανέζων από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον αμαρκάριστο Ρόζενμπεργκ να νικάει με αριστερό πλασέ τον Σέζαρ για να κάνει το 2-0 για το συγκρότημα του Τόμας Σάαφ.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν μπροστά στο φάσμα μίας δεύτερης συνεχόμενης ήττας στον όμιλο και πίεσαν στα τελευταία λεπτά για να ανατρέψουν την κατάσταση, με τον Ιμπραΐμοβιτς να δείχνει για μία ακόμα φορά την τεράστια ποδοσφαιρική του κλάση στο 87'.

Μετά από ατομική ενέργεια του Μάξουελ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στη ρίζα της αριστερής δοκού του Βίσε και στη συνέχεια να αναπαυτεί στα δεξιά του γωνία, κάνοντας το 2-1 και δίνοντας τρομερό ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Φινκ (ο Ζούλιο Σέζαρ είπε "όχι" σε διαγώνιο σουτ του Γένσεν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων), με τη Βέρντερ να φτάνει τους 7 βαθμούς στον όμιλο και να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους ¨32" του UEFA και την Ίντερ να μένει στους 8 και να προκρίνεται στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη, δύο πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίσε, Φριτς, Μέρτεσακερ, Προντλ, Μπένις, Φρινγκς, Βράνιες (89' Νιεμέγερ), Χαντ, Οζίλ (91' Γένσεν), Ρόζενμπεργκ, Πιζάρο

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρδομπα, Ματεράτσι (46' Μάξουελ), Ζανέτι, Καμπιάσο, Μουντάρι (71' Μπαλοτέλι), Μπουρδίσο, Μανσίνι, Κουαρέσμα, Αντριάνο (46' Ιμπραΐμοβιτς)


























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ