CHAMPIONS LEAGUE

Νίκησε η Σαχτάρ την "Μπάρτσα"

Νίκησε η Σαχτάρ την "Μπάρτσα"
μπαρτσα-σαχταρ

Η Σαχτάρ νίκησε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, ενώ η Σπόρτινγκ κέρδισε στην Ελβετία την Βασιλεία με 1-0 (videos)

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3

Σε ένα άδειο "Καμπ Νου", η Μπαρτσελόνα έδειξε "νωθρή" και ηττήθηκε με 2-3 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Όσοι φίλαθλοι αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο, μάλλον το μετάνιωσαν, αφού οι "μπλαουγκράνα" που είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου, δέχτηκαν στο σπίτι τους τρία γκολ από τη Σαχτάρ, η οποία θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στο 31' ο Γουίλιαν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, εκείνος έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον προελαύνοντα Γλάντκι, ο οποίος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Ζορκέρα, κάνοντας το 1-0 για την ουκρανική ομάδα.

Στο 58', ο Τζάντσον εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα πέρασε πάνω από τον Ζορκέρα που δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και ο Γλάντκι με εύκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα διχτυα της Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά.

Ένα λεπτό αργότερα οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων θυμήθηκαν πως φορούν την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Σιλβίνιο έπαιξε το ένα-δύο με τον Κεϊτά, έπιασε δυνατό, δεξί σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και μείωσε για τους "μπλαουγκράνα".

Στο 77' οι Ουκρανοί βάλθηκαν να τρελάνουν την Ευρώπη, όταν ύστερα από έναν πολύ ωραίο συνδυασμό, η μπάλα έφτασε στον Φερναντίνιο κι εκείνος από πολύ κοντά πλάσαρε για να κάνει το 3-1. Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να μειώσει στο 83' με τον Μπουσκέτς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ζορκέρα, Βίκτορ Σάντσεθ, Πικέ, Κάσερες, Σιλβίνιο, Μπουσκέτς, Βίκτορ Βάσκεθ, Κεϊτά, Πέδρο Ροντρίγκεζ (76' Γκούντγιονσεν), Χλεμπ, Κρίκιτς.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Τζάντσον (67' Μπραντάο), Γκάι, Γουίλιαν, Φερναντίνιο (78' Λουίζ Αντριάνο), Γλάντκι.

Βασιλεία - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0-1

Στην "παγωμένη" Ελβετία, οι φίλαθλοι της Βασιλείας περίμεναν ότι η ομάδα τους, έστω και στον τελευταίο αγώνα θα κατάφερναν να πανηγυρίσουν μία νίκη, αλλά οι Πορτογάλοι απέδειξαν ότι είναι πολύ καλύτεροι από εκείνους και κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0.

Στο 19' Ισμαϊλοφ από τα δεξιά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε τη χαμηλή μπαλιά στην καρδιά της άμυνας των Ελβετών και από κοντά ο Γιανίκ Ντιαλό δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Κοστάντζο, Μοργκανέλα, Μαρκέ, Φεράτι, Σαφάρι, Χούγκελ, Καρλίτος, Έρτζιτς, Φρέι (78' Πέροβιτς), Τσίπερφιλντ (46' Στόκερ), Στρέλερ (66' Ντερτιγιόκ).
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Τιάγκο, Περεϊρίνια (46' Αντριέν Σίλβα), Ντάνιελ Καρίτσο, Πόλγκα, Μάρκο Κανέιρα, Ρόκεμπακ (73' Μιγκέλ Βελόσο), Ισμαϊλοφ, Βούκσεβιτς (45' Αμπέλ), Ζοάο Μουτίνιο, Γιανίκ Ντιαλό, Ντερλέι.

Η τελική βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1. Μπαρτσελόνα 6 13
2. Σπόρτινγκ 6 12
3. Σαχτάρ 6 9
4. Βασιλεία 6 1


Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 2-3



Βασιλεία - Σπόρτινγκ 0-1

































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ