CHAMPIONS LEAGUE

Πρόκριση με άγχος για Ρόμα και Τσέλσι

Πρόκριση με άγχος για Ρόμα και Τσέλσι
Γκουρκούφ Περότα

Η Ρόμα και η Τσέλσι είναι δύο ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον πρώτο όμιλο (videos)

Οι Ρωμαίοι επικράτησαν της Μπορντό στην "αιώνια πόλη" με 2-0 και κατέκτησαν την πρώτη θέση, ενώ η Τσέλσι πέρασε ως δεύτερη κερδίζοντας με 2-1 την Κλουζ στο Λονδίνο, αν και αμφότερες δυσκολεύτηκαν αρκετά.
Όσον αφορά στην τρίτη θέση ποθυ οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την κατέλαβε η Μπορντό, καθώς είχε κερδίσει δύο φορες την Κλουζ και πλεονεκτεί στην ισοβαθμία.

Ρόμα - Μπορντό 2-0

Η Μπορντό πραγματοποιήσε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Ρόμα ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ στο 64' με τον Ματέο Μπρίγκι, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού είχε πετύχει δύο γκολ κόντρα στην Κλουζ δύο εβδομάδες πριν.

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα τροφοδότησε τον Σιμόνε Περότα, αυτός από δεξία έκανε την σέντρα και βρήκε τον Μπρίγκι λίγο έξω από την μικρή περιοχή, με τον Ιταλό μέσο να κοντραλάρει και να σουτάρει στην κίνηση με το δεξί πόδι για το 1-0.

Η Ρόμα εξασφάλισε την νίκη και την πρωτιά στον όμιλο με το δεύτερο γκολ του Φραντσέσκο Τότι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο "καπιτάνο" διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 79' με δυνατό σουτ από την πάσα του Μενέζ.

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Πανούτσι, Μεξές, Ζουάν, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Περότα (89' Πιζάρο), Μπρίγκι, Μενέζ (80' Σισίνιο), Μπαπτίστα, Τότι (89' Βούσινιτς).
ΜΠΟΡΝΤΟ: Ραμέ, Καλμέ, Πλανούς, Νταβαρά, Ζουριετί, Φερνάντο, Ντιαρά, Γκουφράν (58' Καβενάγκι), Βεντέλ (69' Μπεγιόν), Γκουρκούφ, Σαμάκ (69' Ζουσί).

Τσέλσι - Κλουζ 2-1

Έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ντέκο ο Σάλομον Καλού με κοντινή προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ τους "μπλε" στο 40', όμως το "Στάμφορντ Μπριτζ"... πάγωσε στο 55', όταν ο Γιουσούφ Κονέ ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά από την σέντρα του Πανίν.

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πέρασε στον αγώνα στο 65' στην θέση του Καλού και επτά λεπτά αργότερα σκόραρε με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση με το εξωτερικό από την πάσα του Τζο Κόουλ, έτσι χάρισε την νίκη στους "μπλε".

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Άλεξ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, 'Ομπι Μίκελ (88' Μπριτζ), Μπάλακ, Ντέκο, Τζο Κόουλ (74' Μπελέτι), Καλού (65' Ντρογκμπά), Ανελκά.
ΚΛΟΥΖ: Νούνο Κλάρο, Πανίν, Κάντου, Αλκαντάρα, Αλβάρο Περέιρα, Ντάνι, Μουρεσάν, Ντουμπαρμπιέρ (60' Εμανουέλ Κονέ), Χουάν Κούλιο, Τρίκα (72' Περάλτα), Γιουσούφ Κονέ.

Η τελική βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
1. Ρόμα 6 12
2. Τσέλσι 6 11
3. Μπορντό 6 7
4. Κλουζ 6 4


Ρόμα - Μπορντό 2-0



Τσέλσι - Κλουζ 2-1









































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ