STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Θρυλική" παράδοση για τον τίτλο

"Θρυλική" παράδοση για τον τίτλο
Τζόρτζεβιτς

Το SPORT 24 παρουσιάζει την παράδοση ΟΣΦΠ-Τζόρτζεβιτς με ΑΕΚ. H πράσινη... Τούμπα

Παράλληλα όμως όχι μόνο έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου, στα εισιτήρια της Σούπερ Λίγκας αλλά τελικά παρά τις κακές καιρικές συνθήκες τα 64.320 εισιτήρια που κόπηκαν αποτελούν επίσης ρεκόρ αγωνιστικής και ανέβασαν το σύνολο σε 1.063.759 εισιτήρια.
Στο βαθμολογικό τομέα ο Ολυμπιακός με την συμπλήρωση των 2/3 του πρωταθλήματος, διατηρεί μία διαφορά οκτώ βαθμών στην κούρσα για τον τίτλο που τον καθιστούν ως το μεγάλο φαβορί. Ο πρωταθλητής Ελλάδος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία ξεχωριστή παράδοση στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ, καθώς με εξαίρεση το παιχνίδι του πρώτου γύρου, συμπεριλαμβανομένου και του περυσινού τελικού του Κυπέλλου στην Κρήτη, πετυχαίνει τρία γκολ σε βάρος της «Ενωσης».

Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς νίκη στους εντός έδρας αγώνες της με τους «ερυθρόλευκους» για όδγοη σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός «έφαγε»...Τούμπα στον δρόμο για τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ και γνώρισε την δεύτερη του ήττα στην έδρα του «δικεφάλου του Βορρά» ενώ στους τελευταίους πέντε εκτός έδρας αγώνες του έχει μόλις μία νίκη επί του Ιωνικού, μία ισοπαλία με την Ξάνθη και τρεις ήττες από τον Άρη, την Κέρκυρα και τους «ασπρόμαυρους».

Από ΄κει και πέρα στα αξιοσημείωτα είναι η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία, η δεύτερη νίκη του Εργοτέλη επί του ΟΦΗ μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου που τον καθιστά ως το «αφεντικό» της Κρήτης, η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Άρη με τον Κίκε Ερνάντεθ στο τιμόνι, η νέα μεγάλη νίκη του Ατρομήτου στην Θεσσαλονίκη μετά τον ΠΑΟΚ, με θύμα αυτή την φορά τον Ηρακλή, η πρώτη φορά που ο Πανιώνιος πετυχαίνει τρία τέρματα σε αγώνα του στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και το γεγονός πως η Ξάνθη έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στους επτά τελευταίους αγώνες της!

Πιο αναλυτικά η στατιστική πλευρά της 20ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός:Από την περίοδο 1998-1999 όταν και είχε ηττηθεί με 2-0, ο Ολυμπιακός έχει κατορθώσει να παραμείνει αήττητος στα εκτός έδρας παιχνίδια με την «Ενωση» στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.Το συγκεκριμένο σκορ μάλιστα εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε αγώνες των δύο ομάδων την περίοδο 1964-1965. Παράλληλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τρία γκολ στην έδρα των «κιτρινόμαυρων», κάτι που συνέβη συνολικά στους τέσσερις από τους πέντε τελευταίους αγώνες τους με τον «δικέφαλο».

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς όμως έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση με την ΑΕΚ καθώς έφτασε τα έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα και μάλιστα όταν σκοράρει, ο Ολυμπιακός δεν χάνει από την «Ενωση».Εξάλλου όπως και στον πρώτο γύρο, οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, καθώς μετά τον Τζόρτζεβιτς αυτή την φορά την κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο Ζεβλάκοφ.

Η ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ παρέμεινε αήττητη στην έδρα της με εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος αν και έχει πετύχει τα δέκα από τα δώδεκα τέρματα που έχει σημειώσει εντός έδρας, δεν βρήκε δίχτυα, αυτή την φορά. Ο «δικέφαλος» πάντως αν και πέτυχε ένα τέρμα μαζί με τα δύο αυτογκόλ, σημείωσε τρία γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού σε αγώνα στην έδρα του μετά την περίοδο 1992-1993.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός:Με συνταγή του αγώνα Κυπέλλου στην έδρα του, ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με το ίδιο σκορ του «τριφυλλιού», πετυχαίνοντας την παρθενική νίκη του με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του αλλά και την πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια επί του αντιπάλου στην έδρα του για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές και το 2-0 επί της ΑΕΚ, ενώ ήταν μόλις η δεύτερη νίκη του στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Στην αντίπερα όχθη οι «πράσινοι» εκτός έδρας έχουν πλέον καθοδική πορεία με μία νίκη επί του καταδικασμένου Ιωνικού στην Νεάπολη στους πέντε τελευταίους αγώνες τους.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πάντως για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σκόραρε στην Τούμπα συνεχίζοντας την εντυπωσιακή παράδοση που έχει γενικότερα στα παιχνίδια της ομάδας του στην Θεσσαλονίκη.

Άρης-Ξάνθη:Το απόλυτο διατηρεί με τον Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο της η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά και την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και δεύτερη με το ίδιο σκορ μάλιστα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης είναι αήττητος στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές με τελευταία ήττα αυτή της 11ης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Από την άλλη πλευρά οι ακρίτες παρέμειναν χωρίς νίκη τόσο με τον Σάββα Κωφίδη στο τιμόνι τους, όσο όμως και για έξι συνεχόμενους αγώνες. Μάλιστα το επιθετικό πρόβλήμα είναι εμφανές από την ώρα που έχουν σημειώσει μόλις ένα τέρμα στους τελευταίους επτά αγώνες τους.

ΟΦΗ-Εργοτέλης:Μπορεί μέχρι φέτος να μην είχε νίκη επί του συμπολίτη του στην μεγάλη κατηγορία, αλλά πλέον αυτές ήρθαν μαζεμένες για τον Εργοτέλη που αποτελεί το «αφεντικό» της Κρήτης με τις δύο συνεχόμενες νίκες του μετά και από αυτή στον πρώτο γύρο με 2-0.

Η διαφορά τερμάτων μάλιστα είναι 5-1! Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου παράλληλα όμως μέσα στο 2007 τα πηγαίνει πολύ καλά καθώς έχει απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και τέρματα 9-5. Η ομάδα του Ραϊνερ Μάουρερ έχει δεχθεί επτά γκολ σε δύο αγώνες και για δεύτερη μόλις φορά όταν σκόραρε ο Ντρούλιτς(σ.σ έφτασε τα οκτώ γκολ), δεν πήραν θετικό αποτέλεσμα.

Ηρακλής-Ατρόμητος:Η Θεσσαλονίκη πάει στην ομάδα του Περιστερίου καθώς έχει το δύο στα δύο μετά και από τη μεγάλη νίκη που είχε προηγηθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μάλιστα έχει πετύχει έξι τέρματα στους αγώνες με τον «δικέφαλο του Βορρά» και τον Ηρακλή, ενώ Μερίνο και Λουτσιάνο σκόραραν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Οι Θεσσαλονικείς αντίθετα έχουν ξεχάσει τις περυσινές καλές τους επιδόσεις στην έδρα τους, καθώς συμπλήρωσαν πλέον τέσσερις ήττες σε έντεκα αγώνες ενώ παρότι έχουν πετύχει και στα δύο παιχνίδια τους φέτος με τον Ατρόμητο τέσσερα γκολ έχουν πάρει ένα βαθμό, μετά και από την ισοπαλία 2-2 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όπου τότε είχαν ισοφαρίσει μάλιστα στο φινάλε.

Πανιώνιος-Καλαμαριά:Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν, οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τρία γκολ σε αγώνα τους, κάνοντας ρεκόρ...παραγωγικότητας. Παράλληλα όμως έχουν καταφέρει να βελτιώσουν σημαντικά τις εντός έδρας τους επιδόσεις όπου μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες πλέον, έχοντας επουλώσει την...πληγή που είχαν στις πρώτες αγωνιστικές.

Ο Πορτογάλος Λουρένσο σε πέντε μόλις συμμετοχές εξάλλου έχει καταφέρει να πετύχει τρία τέρματα.Όσον αφορά στην Καλαμαριά εκτός έδρας δεν έχει τον καλύτερο απολογισμό καθώς μετρά μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σκόραρε αλλά ηττήθηκε στην Νέα Σμύρνη, όπου έχει αρνητική παράδοση καθώς σε 14 επισκέψεις της έχει 12 ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη. Δίχτυα στην έδρα του Πανιωνίου βρήκε όμως όπως και πέρυσι(σ.σ τότε ως παίκτης του Λεβαδειακού), ο Μπούσι.

Κέρκυρα-Αιγάλεω:Η έδρα αποτελεί βάση για τους «Φαίακες» στην προσπάθεια για την παραμονή καθώς πλέον έφτασαν τις έξι νίκες σε δέκα παιχνίδια. Πάντως επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από πέντε αγωνιστικές, όπου μάλιστα και τότε είχαν σημειώσει τρία γκολ στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού.

Εξάλλου επικράτησαν για πρώτη φορά του «Σίτι» στην Α΄Εθνική μετά από τρεις ήττες. Το πρώτο του τέρμα με την Κέρκυρα πέτυχε εξάλλου ο Σίκοφ. Από την άλλη πλευρά το Αιγάλεω γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα, διάστημα στο οποίο έχει δεχτεί και οκτώ γκολ.

Λάρισα-Ιωνικός:Για Πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ παρέμεινε αήττητη αλλά πλέον άρχισε να μαζεύει και τρίποντα με το δεύτερο συνεχόμενο επί του Ιωνικού. Μάλιστα αν και είχε δέκα χρόνια να επικρατήσει των Νικαιωτών σε επίπεδο της Α΄Εθνικής, το έχει καταφέρει δύο φορές φέρος μετά και από την επικράτηση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο καταδικασμένος Ιωνικός παραμένει χωρίς νίκη από την τρίτη αγωνιστική ενώ δεν έχει σκοράρει και στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του.








































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ