ΑΕΛ

Ταυτότητα... πρόκρισης

Ταυτότητα... πρόκρισης
αρης-πανηγυρικο

O ΠΑΟ άλωσε με 1-0 το Πάρκεν και αγκάλιασε την πρόκριση. Μεγάλη νίκη 3-0 ο Άρης τον Ερ. Αστέρα. Ήττα 2-3 για τη Λάρισα από τη Ζενίτ. 16η η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA (videos)

Με 2 γκολ της "χρυσής" αλλαγής του Μπάγεβιτς, Παπάζογλου, και ένα του Κόκε ο Άρης "καθάρισε" με 3-0 τον Αστέρα. Στο 61ο λεπτό ο νεοεισελθών επιθετικός του Άρη, προσπάθησε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σανσόν να νικήσει τον Ραντιέλοβιτς, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ο υψηλόσωμος επιθετικός του Άρη, ήταν παρόλα αυτά, εκείνος που άλλαξε την ροή του αγώνα, καθώς στην πρώτη περίπτωση που οι "κίτρινοι" βρέθηκαν στην περιοχή του Αστέρα στο 76ο λεπτό, ο Παπάζογλου άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Ήταν όταν ο Κόκε προσπάθησε να περάσει με όμορφη μπαλιά την μπάλα στον επερχόμενο Σανσόν, με τον Μπρονοβίτσκι να προλαβαίνει να κόψει, όμως άθελά του να στρώνει την μπάλα στον Παπάζογλου, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ νίκη τον Ραντιέλοβιτς βάζοντας "φωτιά" στις εξέδρες του "Κ. Βικελίδης".

Από εκεί και πέρα ο Άρης, ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει μέσα στο γήπεδο. Οι "κίτρινοι" κρατούσαν την μπάλα, όσο χρειαζόταν, δεν ανοίχτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα τόσο ώστε να αφήσουν εκτεθειμένη την άμυνά τους, ενώ όταν οι ποδοσφαιριστές του Ερυθρού προσπάθησαν να επιτεθούν, οι αντεπιθέσεις της ομάδας του Μπάγεβιτς αποδείχθηκαν... φαρμακερές.

Συγκεκριμένα και ενώ το παιχνίδι όδευε προς την λήξη του, ο Κάλβο πέρασε κάθετη μπαλιά στον Παπάζογλου, ο οποίος αφού ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην κλειστή γωνιά του Ραντιέλοβιτς, διπλασίασε τα τέρματά του "κλειδώνοντας" την σπουδαία νίκη για την ομάδα του.

To... πάρτυ των "κίτρινων" έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Σέρχιο Κόκε, ο οποιός ένα λεπτό μετά το τρία μηδέν μπήκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων και αφού ξεπέρασε τον Αντζέλκοβιτς με δυνατό συρτό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Άλωσε το Πάρκεν ο ΠΑΟ

Αλλη μια ευρωπαϊκή επιτυχία του Παναθηναϊκού που άλωσε το "κλειστό" Πάρκεν και με την νίκη του με 0-1 επί της Κοπεγχάγης αγκάλιασε την πρόκριση για την επόμενη φάση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι "πράσινοι" συνέχισαν τις θετικές τους εμφανίσεις και με σκόρερ τον Ν' Ντόι επικράτησαν των πρωταθλητών Δανίας, φτάνοντας έτσι τους 6 βαθμούς στην κορυφή του όμιλού τους.

Ο Ζοσέ Πεσέιρο γνώριζε από την "κατασκοπία" των Δανών πως παίζουν με αρκετές ψηλές μπαλιές αφού διαθέτουν παίκτες που μπορόύν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Ετσι άλλαξε τα 3/4 της άμυνάς του βάζοντας εκτός του Γκαλίνοβιτς στο τέρμα, τους Φύσσα, Βύντρα, Ενακαρίρε και Γκούμα στην αμυντική γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους, πίεζαν σχεδόν σε όλους τους χώρους, με συνέπεια σε μια φάση στο 16' να ανοίξουν το σκορ. Ο Παπαδόπουλος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ν' Ντόι, ο Ελληνας επιθετικός έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Κβιστ, σούταρε ο Κρίστιανσεν απέκρουσε αρχικά αλλά ο Ν' Ντόι με δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι" μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των οπαδών του στις κερκίδες.

Το γκολ του Ν' Ντόι στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για τους πράσινους, που παίζοντας οργανωμένα στη συνέχεια κράτησαν το σκορ και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και δεύτερη φορά. Οι Δανοί έχασαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, αστοχόντας σε ανύπαρκτο πέναλτι στο δεύτερο μέρος και ο ΠΑΟ αγκάλιασε την πρόκριση.

Το χρυσό γκολ του Ν΄Ντόι στο Πάρκεν



Δεν τα κατάφερε η Λάρισα



Την πρώτη εντός έδρας ήττα στην ευρωπαϊκή της ιστορία γνώρισε η Λάρισα την Πέμπτη (8/11). Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του κυπέλλου UEFA, η κυπελλούχος Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των "32".

Σε ένα ματς για γερές καρδιές οι Ρώσοι του Άντβοκατ κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 1-0, όμως η Λάρισα μπήκε αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομαρι της στην επανάληψη. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη με ένα δυνατό εικοσάλεπτο και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του καυτού κοινό της κατάφερε μέσα σε 5 λεπτά να γυρίσει τούμπα το ματς και να προηγηθεί με 2-1.

Δυστυχώς όμως τα αμυντικά κενά την πρόδωσαν σε ένα ακόμα ματς και έτσι η Ζενίτ κατάφερε να γυρίσει με τη σειρά της τον αγώνα και να ανατρέψει το σκορ σε 2-3 για να πάρει ένα κρίσιμο τρίποντο φτάνοντας τους 4 βαθμούς στον όμιλο και αφήνοντας τη Λάρισα χωρίς πόντο.

Τα γκολ του αγώνα σε video:











Το Δελτίο Ειδήσεων του SPORT 24



H βαθμολογία του ομίλου της Λάρισας:

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Έβερτον 2 6
2. Ζενίτ 2 4
3. Αλκμάαρ 1 1
4. Νυρεμβέργη 1 0
5. Λάρισα 2 0


Η βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Παναθηναϊκός 2 6
2. Λοκομοτίβ Μόσχας 2 2
3. Aτλέτικο 1 1
4. Αμπερντίν 2 1
5. Κοπεγχάγη 1 0


Η βαθμολογία στον όμιλο του Αρη

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Μπάγερν 2 4
2. Άρης 1 3
3. Μπόλτον 2 2
4. Μπράγκα 1 1
5. Ερ.Αστέρας 2 0


Η βαθμολογία στον όμιλο της ΑΕΚ

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Φιορεντίνα 2 4
2. Βιγιαρεάλ 2 4
3. ΑΕΚ 1 1
4. Έλφσμποργκ 2 1
5. Μπλάντα Μπ. 1 0

Η βαθμολογία στον όμιλο του Πανιωνίου


Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Μπορντό 2 6
2. Χέλσινμποργκ 2 4
3. Πανιώνιος 1 1
4. Αούστρια Βιέννης 1 0
5. Γαλατασαράι 2 0



























































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ