EUROPA LEAGUE

Τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό του ΠΑΟ

Τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό του ΠΑΟ
Καραγκούνης-Παναθηναϊκός-Σταντάρντ INTIME SPORTS

Το καταδικαστικό σκορ του πρώτου αγώνα και το σόλο γκολ του Μποκανί έφερε την πρόκριση της Σταντάρ εις βάρος του Παναθηναϊκού, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Uefa.com: "Το γκολ του Ντιεμερσί Μποκανί επικύρωσε τα χειρότερα για τους πράσινους, αν και δικαιούνταν μάλλον κάτι καλύτερο από μία δεύτερη ήττα", ξεκινάει η αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA για την δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ και κατ'επέκταση τον αποκλεισμό του από το Europa League, με το σχετικό κείμενο να συνεχίζει:

"Ο Ντιεμερσί Μποκανί φρόντισε να μην υπάρχει δρόμος επιστροφής για τον Παναθηναϊκό, με το γκολ του λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου που ήρθε να δώσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στη Σταντάρ μετά τη νίκη της με 3-1 στο πρώτο ματς της φάσης των 16.

Οι πράσινοι είχαν κλείσει τη Σταντάρ στην περιοχή της για μεγάλο μέρος. Ο Σινάτ Μπολάτ έκανε μία σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Κατσουράνη στο 11' και μία ακόμα για να νικήσει τον ίδιο παίκτη δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Ο μέσος πήρε το ριμπάουντ όταν από το φάουλ του Καραγκούνη η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, όμως ο γκολκίπερ έδιωξε το σουτ του πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ .

Ήταν ένα τυχερό χρονικό σημείο για τη Σταντάρ, και το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με την άμυνα του Παναθηναϊκού εκτός θέσης μετά από βαθιά μπαλιά, ο Μποκανί πέρασε τον τελευταίο παίκτη, έκανε κοντρόλ με το μηρό και με χαμηλό σουτ πέρασε τη μπάλα κάτω από τον Αλέξανδρο Τζόρβα για να αφήσει την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να χρειάζεται τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση".







Yahoo.com: "Ο Ντιεμερσί Μποκανί πέτυχε ένα υπέροχο προσωπικό γκολ για να δώσει τη νίκη με 1-0 στη Σταντάρ επί του Παναθηναϊκού, με τους πρωταθλητές Βελγίου να πηγαίνουν στα προημιτελικά του Europa League με συνολικό σκορ 4-1.

Έχοντας ώθηση από ένα ένθερμο κοινό 26.000 ατόμων, η Σταντάρ κυριάρχησε από το πρώτο σφύριγμα, με τον Παναθηναϊκό να μην απειλεί ποτέ να επιστρέψει στο τελευταίο του φετινό το παιχνίδι στη διοργάνωση".



Goal.com: "Άνετη νίκη για τη Σταντάρ", ξεκινάει το σχετικό κείμενο για την αναμέτρηση στη Λιέγη, για να συνεχίσει: "Ο Παναθηναϊκός είχε ένα τρομερά δύσκολο έργο αυτό το βράδυ ταξιδεύοντας στο στάδιο "Μορίς Ντουφράσν" μετά την καταστροφική ήττα με 3-1 στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα.

Ξέροντας ότι έπρεπε να σκοράρουν τουλάχιστον τρεις φορές αν επιθυμούσαν να προκριθούν στα προημιτελικά, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ήξεραν τι είχαν απέναντί τους αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να πάρουν θάρρος από την εμφάνισή τους στη Ρώμη απέναντι στους τζαλορόσι στον προηγούμενο γύρο.

Το ξεκίνημα μάλιστα ήταν καλό, όμως δυστυχώς ο Τζιμπρίλ Σισέ και η παρέα του δεν είχαν άναλογη συνέχεια. Όταν δε ο Ντιεμερσί Μποκανί σκόραρε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο μέρος, ακόμα και το "πολύ σκληρό για να πεθάνει" τριφύλλι ήξερε ότι ο αγώνας είχε τελειώσει.

Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μαζέψουν αρκετές κίτρινες κάρτες λόγω αυξανόμενης απογοήτευσης από το γεγονός ότι η Σταντάρ κρατούσε αντίσταση".

Soccernet.com: "Ο Μποκανί πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης καθώς η Σταντάρ ολοκλήρωσε μία άνετη πρόκριση στο προημιτελικά του Europa League με εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Οι πρωταθλητές Βελγίου είχαν βγάλει την περισσότερη δύσκολη δουλειά στο πρώτο ματς στην Ελλάδα όταν είχαν νικήσει με 3-1 και κυριάρχησαν στη ρεβάνς για να πάρουν άνετα την πρόκριση".



Soccerway.com: "Η Σταντάρ Λιέγης είναι στα προημιτελικά του Europa League με συνολικό σκορ 4-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Βέλγοι είχαν ήδη νικήσει με 3-1 τους Έλληνες αντιπάλους τους στην Αθήνα και έτσι αισθάνθηκαν μικρή πίεση μέσα στο σπίτι τους.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να δημιουργήσει ξανά μεγάλους κινδύνους και ήταν αντίθετα ο Ντιεμερσί Μποκανί της Σταντάρ που έμελε να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους".



















TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ