ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σενάρια της πρόκρισης

Τα σενάρια της πρόκρισης
Λέμο - αρτσου

Η πρόκριση περνά από το Ολίμπικο.Τα σενάρια του ομίλου και τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ (videos)

Όλα τα σενάρια στους δύο εναπομείναντες αγώνες:


(1)ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΝΙΚΗ ΒΕΡΝΤΕΡ


Ο Ολυμπιακός αν φύγει από το Ολίμπικο με τους 3 βαθμούς της νίκης θα φτάσει στους 8, η Λάτσιο θα μείνει στους 5 και η Βέρντερ αφού νικήσει την Ρεάλ θα πάει στους 6. Στο τελευταίο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης η Ελληνική ομάδα θα χρειάζεται μόνο μια ισοπαλία για να περάσει στους "16". Εάν ηττηθεί, θα συνεχίσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς ακόμα και αν νικήσει η Λάτσιο μέσα στο Μπερναμπέου οι "ερυθρόλευκοι" υπερτερούν στην ισοβαθμία.

(2)ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΒΕΡΝΤΕΡ


Ο Ολυμπιακός με νίκη στο Ολίμπικο εξασφαλίζει την πρόκριση στους "16" καθώς φτάνει στους 8 βαθμούς και η Βέρντερ με ισοπαλία επί της Ρεάλ στην Γερμανία, φτάνει στους 4. Με αυτό το σενάριο ο Ολυμπιακός είναι αδιάφορος για το παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης με Βέρντερ, ακόμα και αν ηττηθεί, με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς να παίζουν για το ΟΥΕΦΑ.

(3)ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΗΤΤΑ ΒΕΡΝΤΕΡ


Ο Ολυμπιακός παίρνει τους 3 βαθμούς της νίκης στην Ιταλία φτάνει στους 8 βαθμούς και περιμένει τον αντίπαλο που θα βρει στους "16", καθώς η Βέρντερ με ήττα στην Γερμανία δεν φτάνει τους "ερυθρόλευκους". Το 2ο και το 3ο σενάριο είναι τα ιδανικά για πρόκριση του Ολυμπιακού στους "16" από την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων.

(4) ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΝΙΚΗ ΒΕΡΝΤΕΡ


Οι "ερυθρόλευκοι" φτάνουν στους 6 μαζί με τους ιταλούς και η Βέρντερ με τη νίκη επί της Ρεάλ στη Γερμανία πιάνει Ολυμπιακό και Λάτσιο. Τριπλή ισοβαθμία. (Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει ρόλο τη ισοπαλία πήρε ο Ολυμπιακός στη Ρώμη. Δηλαδή με πόσα γκολ. Εάν υπάρξει λευκή ισοπαλία τότε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας το έχει η Λάτσιο λόγω του γκολ που πέτυχε στο Γ. Καραϊσκάκης. Εάν η ισοπαλία είναι π.χ. με 2-2, 3-3 τότε ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα.)

Στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας και πλεονέκτημα της Λάτσιο, ο Ολυμπιακός θα θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική και να μην κερδίσει η Λάτσιο, ή ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκης και ήττα της Λάτσιο στο Μπερναμπέου. Αυτές οι δύο περιπτώσεις χρειάζονται για να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους "16". Για πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (να έχει κερδίσει η Λάτσιο στη Μαδρίτη), θέλει μόνο την ισοπαλία με την Βέρντερ για να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς. Η ήττα θα αφήσει έξω τους "ερυθρόλευκους" από τα Κύπελλα Ευρώπης.

(5) ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΒΕΡΝΤΕΡ


Και σε αυτό το σενάριο ισχύουν τα ίδια πράγματα. Όσον αφορά τη Λάτσιο ισχύει ότι και στο σενάριο (4), ενώ με τη Βέρντερ (αν παίζει μόνο για ΟΥΕΦΑ), ναι μεν θα έχει διαφορά 2 βαθμών, αλλά και πάλι θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία. Η ήττα θα είναι καταδικαστική.

(6) ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΗΤΤΑ ΒΕΡΝΤΕΡ


Και σε αυτό το σενάριο ισχύουν τα ίδια πράγματα. Όσον αφορά τη Λάτσιο ισχύει ότι και στο σενάριο (4), ενώ με τη Βέρντερ ακόμα και αν χάσει στο Καραϊσκάκης με τα συγκεκριμένα σκορ (0-1, 1-2) βάζει τους Γερμανούς από κάτω και παίρνει την πρόκριση είτε για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για τους "32" τους Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

(7) ΗΤΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΝΙΚΗ ΒΕΡΝΤΕΡ


Η ήττα από την Λάτσιο την επόμενη αγωνιστική, αφήνει οριστικά τους "ερυθρόλευκους εκτός διεκδίκησης για πρόκριση στους "16". Μοναδικός στόχος, αφού θα έχει νικήσει και η Βέρντερ την Ρεάλ και η βαθμολογία θα είναι έτσι διαμορφωμένη: Λάτσιο 8, Βέρντερ 6, Ολυμπιακός 5, θα είναι νίκη και μόνο νίκη μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να προκριθεί στους "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

(8) ΗΤΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΒΕΡΝΤΕΡ


Και σε αυτό το σενάριο δεν διεκδικεί ο Ολυμπιακός πρόκριση στους "16" και απλά θα παίξει για το ΟΥΕΦΑ, όπου και με ισοπαλία με την Βέρντερ παίρνει το εισιτήριο.

(9) ΗΤΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΗΤΤΑ ΒΕΡΝΤΕΡ


Και πάλι ο πρωταθλητής Ελλάδας παίζει μόνο για το ΟΥΕΦΑ με την Βέρντερ και στην περίπτωση που ηττηθεί η Βέρντερ από την Ρεάλ, η νίκη και η ισοπαλία δίνει το εισιτήριο στους"κόκκινους".

Συνοπτικά:


Τα ιδανικότερα σενάρια είναι τα 2 και 3 που με νίκη ο Ολυμπιακός μπαίνει στην κλήρωση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα χειρότερα σενάρια είναι τα 7-8-9 όπου ο Ολυμπιακός είναι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και κυνηγάει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Όπου σε περίπτωση που ηττηθεί από τους Γερμανούς δεν συνεχίζει στην Ευρώπη.

Τα σενάρια 1-4-5-6 έχουν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της πρόκρισης αλλά υπό προϋποθέσεις.

Στιγμιότυπα από το Ολυμπιακός-Ρεάλ 0-0




Tα γκολ από το Λάτσιο-Βέρντερ



Άστοχη Ρεάλ...


Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκης και εστίασαν περισσότερο στην αστοχία της Ρεάλ, παρά στην δύσκολη αποστολή των "ερυθρολεύκων" που έπαιζαν με απουσίες αλλά και με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ξένος Τύπος:


as: "Η Ρεάλ άξιζε τη νίκη αλλά ήταν έπεσε πάνω στην ατυχία και τα δοκάρια. Κορυφαίος ο Νικοπολίδης από τους Έλληνες. Πέναλτι στον Ντιαρά, ο διαιτητής δεν το έδωσε.

marca: "Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε ισόπαλη στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό σε σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους μαδριλένους. Σούστερ: Μας έλειπε ο Γκούτι..."

ElMundo: "Η Ρεάλ δεν βρήκε δίχτυα"

El mundo Deportivo: "Η Ρεάλ έδειξε το "μη αποτελεσματικό" πρόσωπο της στην Ελλάδα"

Skysports: "Σε αδιέξοδο στην Ελλάδα έπεσε η Ρεάλ"

























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ