ΑΕΚ

Σχέδιο αντεπίθεσης

Σχέδιο αντεπίθεσης
φερερ

Το πρωτάθλημα αποτελεί προτεραιότητα για στην ΑΕΚ ακόμα κι αν της κοστίσει την ευρωπαϊκή πορεία

Το πρόγραμμα που έχει μπροστά της η ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το ματς με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή ενδεχομένως να φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία για το νέο ξεκίνημα που άπαντες στην ομάδα προσδοκούν, ωστόσο όπως αποδείχτηκε και στον αγώνα με τον Ηρακλή, κανένας αντίπαλος δεν αποτελεί εύκολη λεία όσο η μπάλα "αρνείται" πεισματικά να καταλήξει στα δίχτυα.
Ξεκαθάρισμα στόχων

Διοίκηση και προπονητής έχουν αποφασίσει ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί προτεραιότητα. Σε βαθμό που ενδεχομένως η αναγκαιότητα για την προφύλαξη και ξεκούραση κάποιων ποδοσφαιριστών να κοστίσει στην ομάδα μια ευρωπαϊκή πορεία ανάλογη με την περυσινή όταν η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ (κόντρα στη Λιλ) και ακολούθως νίκησε στο ΟΑΚΑ την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν.

Ασφαλώς και η Ένωση δεν θα σνομπάρει το κύπελλο UEFA. Ωστόσο στον αγώνα με την Έλφσμποργκ ο Φερέρ προτίμησε να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζει ιδιαίτερα _ απόδειξη το ότι ο σκόρερ της ΑΕΚ σε εκείνο το ματς Χάρης Παππάς δεν πήρε έκτοτε ούτε λεπτό συμμετοχής! _ ώστε να ξεκουράσει τα βασικά όπλα της ομάδας.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν θα κάνει "rotation" και στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης με τη Φιορεντίνα, με το σκεπτικό ότι τρεις ημέρες μετά η Ένωση θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο (και αήττητο ως σήμερα) Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ή αν θα αποφασίσει να παρατάξει την ΑΕΚ με όλα τα σπουδαία όπλα της απέναντι στους Βιόλα επιδιώκοντας τη νίκη που σε μεγάλο βαθμό θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στους "32" της διοργάνωση.

Η ακολουθία δύσκολων αγώνων

Τα επόμενα τρία ματς είναι πολύ σημαντικά για την ηρεμία της ομάδας. Εφόσον η ΑΕΚ πετύχει το απόλυτο, δηλαδή τρεις νίκες, θα έχει πολλαπλά οφέλη: ψυχολογική ανάταση, εξαιρετική βαθμολογική συγκομιδή (και στις δύο διοργανώσεις) και κυρίως αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Διότι ως το τέλος του έτους θα κληθεί να δώσει επιπλέον 6 αγώνες (4 για πρωτάθλημα - 2 για το κύπελλο UEFA) μεταξύ των οποίων το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (16/12), το ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη (23/12), η (ιδιαίτερη) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος στο ΟΑΚΑ (30/12) και η δύσκολη βραδιά με τη φουριόζα Βιγιαρέαλ στην Καλογρέζα (20/12).

Βέβαια το τελευταίο ματς ίσως δεν έχει βαθμολογική αξία εφόσον η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει στα ματς με τη Φιορεντίνα και τη Μλάντα Μπόλεσλαβ (5/12) τους απαραίτητους βαθμούς για να συνεχίσει στο κύπελλο UEFA.

Σκέψεις και δοκιμές

Ο Φερέρ διαπιστώνει καθημερινά ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής παρουσιάζονται πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι ο Μανού και ο Χάρης Παππάς οι παίκτες που θέτουν με αξιώσεις υποψηφιότητα για να πάρουν ευκαιρίες ως βασικοί. Ο Πορτογάλος είναι εξαιρετικός στις προπονήσεις, ενώ ο πρώην άσος του Ολυμπιακού περιμένει ακόμη την τήρηση της υπόσχεσης του προπονητή, ότι θα του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες μετά την εμφάνισή του στο Έλφσμποργκ. Έκτοτε πάντως δεν έχει παίξει ούτε λεπτό…
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ