ΑΕΚ

Αρουαμπαρένα: "Είμαστε πρωταγωνιστές..."

Αρουαμπαρένα: "Είμαστε πρωταγωνιστές..."
ριμπο-αρουαμπαρενα-ραμος

Ενωτικός, αισιόδοξος και προειδοποιητικός για τους αντιπάλους παρουσιάστηκε ο Αρουαμπαρένα

Ο αργεντινός άσος της ΑΕΚ, παραχώρησε συνέντευξη στο "Goal" και όπως ο ίδιος είπε: "Στα έργα πρέπει να σταθούμε και όχι στα λόγια. Να δείξουμε τι αξίζουμε στο γήπεδο".
Αναλυτικά η συνέντευξη:


Για το κλίμα στην ομάδα μετά το ματς με τον ΠΑΟ...


"Πιστεύω πως η ομάδα πάει πολύ καλά με την εξαίρεση του τελευταίου παιχνιδιού, το οποίο μας πόνεσε. Μας πόνεσε το αποτέλεσμα. Βέβαια, οι δημοσιογράφοι πάντα υπερβάλλουν και τα γράφουν πιο... βαριά. Είναι καλό, όμως, ότι υπήρξε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα που μας πλήγωσε και μας πόνεσε, γιατί αυτό κάνει καλό σε μία ομάδα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να θεωρείται καλός και να μένει ικανοποιημένος μόνο με αυτά που πετυχαίνει. Πάντα θέλει και περισσότερα πράγματα. Συνολικά, γίνεται καλή δουλειά απ όλους τους παίκτες. Θα δούμε ποια θα είναι η πορεία μας στις τρεις διοργανώσεις, αλλά προς το παρόν πάμε καλά".

"Εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε τα πράγματα με πράξεις και όχι με λόγια. Δεν αρκεί να λέμε πως θα γίνουμε πρωταθλητές, αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο πως μπορούμε να το καταφέρουμε. Αν απέμεναν 5-6 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος με τη σημερινή βαθμολογία, θα μπορούσα να πω ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γίνουμε πρωταθλητές. Αλλά λείπουν ακόμα αρκετά παιχνίδια, γι αυτό δεν μιλάω. Δεν λέω τίποτα, γιατί στις πράξεις πρέπει να το δείξουμε και όχι σε λόγια".





Για τα ματς Δεκεμβρίου...


"Δεν ξέρω για τις άλλες ομάδες, αλλά για εμάς ο Δεκέμβριος είναι ο πιο ζωτικός μήνας. Αν πάρουμε αυτά τα παιχνίδια του Δεκεμβρίου, πιστεύω πως θα φτάσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος με πολλή αυτοπεποίθηση και σιγουριά".



Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ...


"Είναι γνωστό στο ποδόσφαιρο πως αν πας για την ισοπαλία, χάνεις. Εμείς χάσαμε το παιχνίδι στα πρώτα 15-20 λεπτά. Όλο το παιχνίδι πιστεύω πως κρίθηκε σε αυτό το διάστημα. Οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι, ήταν πιο δυνατοί, δημιούργησαν ευκαιρίες, σκόραραν. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω πως ούτε η ΑΕΚ, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός έπαιξαν καλά. Για κάποιον που έβλεπε το ματς, δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι. Εμείς είμαστε η ΑΕΚ, ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους στην Ελλάδα. Οφείλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια και ας μην έχουν οι φίλαθλοι καμία αμφιβολία πως θα τα κερδίζουμε. Τώρα, αν κάπου κάπου χάνουμε κάποιο, είναι φυσιολογικό. Αλλά στόχος μας είναι να τα κερδίζουμε όλα".

"Παραδέχομαι ότι δεν παίξαμε καλά. Για εμένα, όμως, το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε από τον Ηρακλή. Είναι ένα από τα παιχνίδια που δεν πρέπει να τα χάνει κανείς. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη. Θα σας εξηγήσω γιατί χάθηκε το ντέρμπι, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό. Μην ξεχνάμε πως δεν παίζαμε και στην έδρα μας. Το θέμα με το ντέρμπι είναι το εξής: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στα πρώτα 15-20 λεπτά. Μετά απέμεναν 70 λεπτά, στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι τρομερό. Και εμείς δεν κάναμε κάτι τρομερό, αλλά μπήκε ένα γκολ του Λυμπερόπουλου, ενώ θα μπορούσε να μπει και ένα του Μπλάνκο και να είχαν εξελιχθεί τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Δεν είναι ότι δεν υπήρχε όρεξη, αλλά ότι η απόδοσή μας δεν ήταν καλή. Αυτό μπορεί να συμβεί. Ενας παίκτης να μην είναι σε καλή μέρα".





Για τις νίκες με Πανιώνιο και Ατρόμητο...


"Αν κοιτάξουμε τη βαθμολογία, και ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος είναι ψηλά. Τους έχουμε αντιμετωπίσει και τους έχουμε κερδίσει. Ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος δεν είναι μόνο ψηλά στη βαθμολογία, πιστεύω, πως είναι δύσκολες ομάδες και ο Πανιώνιος κάνει καλή πορεία στο ΟΥΕΦΑ. Δεν είναι αμελητέο ότι τις κερδίσαμε. Σίγουρα σου δίνει κάποια εμπιστοσύνη όταν κερδίζεις κάποιο ντέρμπι. Αλλά εμείς πρέπει να το βλέπουμε με λογική. Κάθε παιχνίδι είναι τρεις βαθμοί. Παίρνουμε τους τρεις βαθμούς; Αυτό είναι το σημαντικό.

Είτε ο αντίπαλος μας λέγεται Ατρόμητος είτε Ολυμπιακός είτε Ηρακλής είτε Λεβαδειακός, το θέμα είναι να τον κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και έχουμε μπροστά μας πολλά να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα έχουμε τραυματισμούς και τιμωρίες. Θα έχουμε πολλά στην πορεία, που πρέπει να ξέρουμε πώς θα τα λύνουμε και πώς θα τα αντιμετωπίζουμε.

Πιστεύω ότι επειδή εμείς ως ομάδα θέλουμε να γραφτούμε στην ιστορία του συλλόγου, αν καταφέρουμε να έχουμε μια σταθερή πορεία και να συνεχίσουμε αυτά που κάνουμε, θα είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Θα είμαστε ανάμεσα σε αυτούς τους 2-3 που χτυπάνε το πρωτάθλημα και αν όλα πάνε καλά, θα το πάρουμε".







Για τα δύσκολα ματς με Άρη και Ολυμπιακό...


"ΟΦΗ, ΟΦΗ, ΟΦΗ. Μόνο ΟΦΗ. Όλα τα άλλα θα τα σκεφτούμε όταν έρθει η ώρα τους. Αν αρχίσουμε να κάνουμε τη σκέψη πως αν κερδίσουμε το ένα παιχνίδι και φέρουμε ισοπαλία στο άλλο, θα έχουμε τόσους βαθμούς, το έχουμε χάσει. Είναι λάθος και θα το πληρώσουμε ακριβά με τον ΟΦΗ στην έδρα μας".



Για το ματς με Ηρακλή...


"Δεν χάσαμε επειδή σκεφτόμασταν τον Παναθηναϊκό, γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να σκεφτόμαστε και το ματς με το Φωστήρα. Χάσαμε γιατί μας έλειψε η τύχη, που καμιά φορά παίζει ένα ρόλο. Στο συγκεκριμένο ματς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ήμασταν απίστευτα άτυχοι μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Η αντίπαλη ομάδα έκανε δύο ευκαιρίες και σκόραρε και στις δύο. Ήταν λάθος δικό μας, αφού ήταν από στημένη φάση και δεν έπρεπε να είχε γίνει αυτό. Μία ομάδα που θέλει να κερδίζει και θέλει να φτάσει ψηλά, δεν πρέπει να το επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά. Δεν είναι όμως ότι σκεφτόμασταν κάτι άλλο. Εκείνη τη μέρα ήμασταν πολύ άτυχοι".



Για τη ζωή στην Ελλάδα...


"Είμαι πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία φανταστική ομάδα. Αν έρθουν και τα αποτελέσματα που είναι οι στόχοι μας, ακόμη καλύτερα. Η οικογένειά μου είναι πολύ καλά, τα παιδιά μου πηγαίνουν στο σχολείο και είναι ευχαριστημένα, αφού προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα. Η γυναίκα μου προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στη ζωή της... Κηφισιάς και αυτό είναι το... πρόβλημα".



Για το αν νιώθει πίεση από τον κόσμο...


"Όχι. Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος γνωρίζει ποια είναι τα χαρίσματά του, οι αρετές και τα ελαττώματά του. Πιστεύω πως και εγώ μπορώ να βάλω ένα μικρό πετραδάκι στην ιστορία της ΑΕΚ και να βοηθήσω την ομάδα. Έχουμε παίκτες που και ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν πώς μπορούμε να φθάσουμε στο στόχο μας. Διαθέτουμε και νέους παίκτες που έχουν όρεξη. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο".



Για την μέχρι τώρα απόδοση του...

"Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ και θα βελτιωθώ. Θα αποδώσω και καλύτερα. Σε γενικές γραμμές, ξέρω πως οι στατιστικές λένε ότι το αμυντικό κομμάτι της ΑΕΚ τα πάει καλά. Το σημαντικό είναι όλοι μας να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα τα περισσότερα αποτελέσματα ήταν καλά. Υπήρχαν, βέβαια, και κάποια πράγματα που δεν πήγαν καλά, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχει μία σταθερότητα. Όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε ξεκάθαρο στόχο, που είναι το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το ΟΥΕΦΑ. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο".



Για το αν νιώθει ηγέτης...


"Υπάρχουν διαφόρων ειδών ηγέτες. Υπάρχουν ηγέτες στο γήπεδο, ηγέτες στα αποδυτήρια. Είμαστε μία ομάδα που έχει πολλές προσωπικότητες. Εχουμε παίκτες όπως ο Ζήκος, ο Τραϊανός, ο Λυμπερόπουλος, ο Ριβάλντο. Είναι προσωπικότητες, δεν είναι οποιοιδήποτε. Για παράδειγμα, στην άμυνα ο Τραϊανός έχει το χάρισμα πως μιλά ιταλικά, ελληνικά και ισπανικά και έτσι μπορεί να καθοδηγεί τους υπόλοιπους παίκτες. Αυτά που συμβαίνουν μέσα στα αποδυτήρια είναι δικό μας θέμα, αλλά μέσα στο γήπεδο υπάρχουν πολλές προσωπικότητες".



Πόσο βαθμολογεί τον εαυτό του...


"Θα μου έβαζα 6.Σύμφωνα με τον προπονητή της εθνικής Αργεντινής Κάρλος Μπιλάρδο, πάντα ήμουν παίκτης του 6. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σταθερή απόδοση. Αν όλοι μας έχουμε σταθερή απόδοση, θα τα καταφέρουμε. Ξαναλέω, όμως. Ας μην το λέμε. Ας το αποδείξουμε στο γήπεδο".



Για το αν έχει αισθανθεί αμφισβήτηση από τα ΜΜΕ...


"Έπειτα από 15 χρόνια καριέρας, ένας ποδοσφαιριστής ξέρει αν έχει παίξει καλά ή όχι. Δεν χρειάζεται να το διαβάσει σε μία εφημερίδα ή να το ακούσει στο ράδιο. Για εμένα υπάρχει και το εμπόδιο της γλώσσας, αφού δεν υπάρχει άμεση επαφή, γιατί δεν καταλαβαίνω τα ελληνικά. Προσωπικά, πάντα θέλω να παίζω καλύτερα και θέλω να δώσω περισσότερα. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει αυτός που θα έχει σταθερή απόδοση, γιατί αυτό είναι το σημαντικό. Εμείς παλεύουμε για το Κύπελλο, παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Όποιος είναι σταθερός θα το πάρει".



Για το αν ήθελε να συμμετάσχει περισσότερο στην επίθεση...


"Ένας παίκτης μέσα στο γήπεδο καταλαβαίνει πότε πρέπει να είναι πιο επιθετικός και πότε πιο αμυντικός. Ωστόσο, σε μία ομάδα υπάρχει ο προπονητής που κρίνει αν όλη η ομάδα θα έχει επιθετική νοοτροπία ή θα παίξει περισσότερο αμυντικά. Πιστεύω πως είμαστε μία ομάδα συμπαγής και αυτό είναι σημαντικό, γιατί με αυτό τον τρόπο φτάνεις στο στόχο σου".



Για το αν έχει κουραστεί και χρειάζεται ένα μπακ απ...


"Το αν θα γίνουν και ποιες μεταγραφές είναι καθαρά θέμα προπονητή. Εγώ θα ξεκουραστώ όταν θα αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πολύ να παίζω, μου αρέσει να συμμετάσχω. Γενικά βρίσκομαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Στο μόνο παιχνίδι που είχα πρόβλημα, ήταν το τελευταίο. Δεν έχω βρει ακόμα την αιτία, γιατί δεν είχα αλλάξει κάτι στη διατροφή μου ή το στυλ προπόνησης. Παρ όλα αυτά, στα τελευταία 20 λεπτά αισθανόμουν κράμπες. Αυτήν την εβδομάδα το προσέξαμε πολύ με τον προπονητή. Ξεκουράστηκα, χαλάρωσα περισσότερο και γενικά αισθάνομαι πολύ καλά.

"Στο ισπανικό πρωτάθλημα συμμετείχα σε 37 παιχνίδια, ενώ είχαμε και το Ιντερτότο και το ΟΥΕΦΑ. Δεν νιώθω πως έχω... μπουκώσει. Εάν κάποιος κερδίζει, δεν υπάρχει κούραση. Σίγουρα βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα. Προς το τέλος του πρωταθλήματος θα νιώσω μια φυσική κούραση. Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι καλά και παίζω καλά. Απλώς, πρέπει να... αλλάζω το τσιπ στον εγκέφαλο κάθε φορά που αλλάζουμε διοργάνωση".





Ποιον θεωρεί από το υπάρχον ρόστερ αντικαταστάτη του...


"Υπάρχουν πολλοί παίκτες. Ο Λαγός, ο Μπούρμπος, ο Πλιάτσικας. Μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω ο Σέζαρ. Ο προπονητής, βέβαια, μπορεί να αλλάξει και το σύστημα από 4-4-2 σε 3-5-2 ή κάτι άλλο. Χτυπάω ξύλο να μη μου συμβεί τίποτα".



Για τη σχέση του με τον Φερέρ...


"Ο προπονητής προσπαθούσε να πείσει εμένα και εγώ τη... γυναίκα μου, για να φύγει από την Ισπανία. Υπήρχαν και άλλες ομάδες στην Ισπανία που με ήθελαν, αλλά ευτυχώς που ήρθα στην ΑΕΚ. Γιατί η ΑΕΚ είναι ψηλά, ενώ εκείνες δεν πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Ήταν μια απόφαση που συζήτησα πολύ με τη γυναίκα μου. Το συζητήσαμε πολύ. Τόσο το οικονομικό όσο και το αθλητικό μέρος μας ικανοποίησε, γι αυτό ήρθαμε. Είναι πολύ σημαντικό το οικονομικό, αλλά σίγουρα είναι και το αθλητικό έπειτα από 15 χρόνια καριέρας. Ξέροντας πως θα μπορώ να συμμετάσχω στο Τσάμπιονς Λιγκ και το ΟΥΕΦΑ, αλλά και να είμαι πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα, αποφάσισα να έρθω. Ολοι μας θέλουμε να γραφτούμε στην ιστορία της ΑΕΚ και ελπίζω να το καταφέρουμε, γιατί θα είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, αλλά και για τον προπονητή".



Πώς θα χαρακτήριζε τη σχέση του με τον Φερέρ...


"Καλή. Ο προπονητής είναι άνθρωπος που του αρέσει πολύ να μιλά σε προσωπικό επίπεδο με τους παίκτες. Να τους ρωτά πώς αισθάνονται και αν είναι καλά. Ζητά τη γνώμη των παικτών και πιστεύω πως αυτό είναι εξαιρετικό, γιατί υπάρχει καλή συνεργασία. Έχει πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Είναι πολλά χρόνια προπονητής, έχει εμπειρία και ξέρει τι θέλει".



Για το αν μπορεί να διακριθεί η ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη...


"Το σημαντικό είναι οι παίκτες να έχουν αυτήν την πείνα για την οποία μίλησες και εσύ. Αν την έχουμε, μπορεί να πετύχουμε πολλά πράγματα. Δεν υπάρχει παίκτης που να μη θέλει να κερδίσει κύρος, δόξα και χρήματα. Μπορούμε να μιλάμε για ώρες, αλλά το θέμα είναι τι θα δείξουμε στο γήπεδο. Μπορούμε να σταθούμε και στις δύο διοργανώσεις. Στα παιχνίδια του ΟΥΕΦΑ έχουμε δύσκολους αντιπάλους, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλα είναι θέμα όρεξης. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί η Κηφισιά είναι ένα ακριβό προάστιο και εγώ ζω εκεί".



Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα...


"Πιστεύω πως είμαστε πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα. Σίγουρα υπολείπεται πολύ. Πιστεύω πως είμαστε μία ομάδα που έχει πολλή όρεξη. Θα κερδίσουμε πολλά παιχνίδια, θα χάσουμε κάποια, αλλά σε γενικές γραμμές για να μας κερδίσει κάποιος θα πρέπει να ιδρώσει πολύ, να τρέξει πολύ και να είναι πολύ καλύτερος από εμάς".





















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ