ΑΕΚ

Τα βάζει κάτω ο Φερέρ

Τα βάζει κάτω ο Φερέρ
Φερερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φερέρ έχει καταλήξει στις θέσεις που η ΑΕΚ ζητά ποιοτικές προσθήκες. Το σχέδιο ανάκαμψης και ενίσχυσης

Ο προπονητής της ΑΕΚ θα μεταβεί στην πατρίδα του για 2-3 ημέρες και εκεί ασφαλώς θα έχει περισσότερο χρόνο για να «καθαρίσει» το μυαλό του μένοντας αποστασιοποιημένος από την καθημερινή ρουτίνα της ομάδας. Ασφαλώς και έχει κατασταλάξει όσον αφορά στις θέσεις που η Ένωση θα επιδιώξει την ποιοτική ενίσχυση της κατά τη διάρκεια της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου αλλά πρέπει να πάρει και αποφάσεις για εκείνους που δεν ταιριάζουν στα σχέδιά του. Και επειδή η εφετινή χρονιά είναι οριακή και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα, πρέπει οι αποφάσεις του να αποδειχτούν εύστοχες.
Θέσεις και πρόσωπα

Το πλέον ξεκάθαρο για τον προπονητή είναι ότι η ΑΕΚ χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό, για αυτό άλλωστε μάνατζερ που κατά καιρούς συνεργάζονται με την Ένωση ετοιμάζουν τις προτάσεις τους ανιχνεύοντας περιπτώσεις στο εξωτερικό. Ο Φερέρ δεν δείχνει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στον Φεντερίκο Ασκάρατε, ενώ ουδείς γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Αλεξόπουλο όταν γίνει καλά και επιστρέψει έτοιμος να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα είναι εξίσου εμφανής η ανάγκη για ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Άκης Ζήκος έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει την καριέρα του το ερχόμενο καλοκαίρι και η αλήθεια είναι ότι με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί δύσκολα θα βρει το κίνητρο για τον εαυτό του ώστε να συνεχίσει. Η ΑΕΚ χρειάζεται επειγόντως έναν ποδοσφαιριστή ανάλογης κλάσης για τη μεσαία γραμμή της και το πιο εύκολο όνομα _ όπως συμβαίνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο _ είναι αυτό του Άγγελου Μπασινά. Ωστόσο δύσκολα αποκτά κανείς παίκτη από ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζόν ο οποίος έχει μπροστά του ένα Euro και ασφαλώς προτιμά να παραμείνει στον αφρό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Απογοητεύσεις και σκέψεις

Ο Φερέρ πρέπει να λογαριάσει και άλλα πράγματα. Επί παραδείγματι, από το καλοκαίρι και μετά είχε αυξημένες απαιτήσεις από τον Παντελή Καφέ όμως άλλα βλέπει μέσα στις τέσσερις γραμμές. Έναν ποδοσφαιριστή με τόσο ταλέντο ο οποίος ωστόσο αγωνίζεται χωρίς νεύρο, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δεν καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία, εν κατακλείδι δεν βοηθά την ομάδα να γίνει καλύτερη. Και αυτό που στεναχωρεί τον Φερέρ (όσο και όλους που βρίσκονται κοντά στην ΑΕΚ) είναι ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει όντως μεγάλες δυνατότητες. Το γιατί δεν μπορεί να αποδώσει όπως ξέρει, χρήζει διερεύνησης.

Ο έτερος εκ των πρωτοκλασάτων παικτών της ΑΕΚ που βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα είναι ο Ζούλιο Σέζαρ. Ειδικότερα στα μεγάλα παιχνίδια, στα ντέρμπι, είναι μονίμως εξαφανισμένος, παίκτης που είναι φανερό ότι δεν έχει την προσωπικότητα να ξεχωρίσει σε τέτοια ματς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε 11 αγώνες πρωταθλήματος εναντίον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά! Το μόνο που έχει να θυμάται είναι ένα γκολ κατά των Πρασίνων σε ματς κυπέλλου.

Σαφώς και έχει δυνατότητες, βεβαίως και έχει βοηθήσει την ΑΕΚ σε πολλά ματς (ειδικά εντός έδρας με χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδες), ασφαλώς και του αναγνωρίζεται η ικανότητά του στα στημένα _ με δική του εκτέλεση φάουλ η ΑΕΚ νίκησε τη Μίλαν _ όμως αρκούν αυτά για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του; Το καλοκαίρι ο Σέζαρ μένει ελεύθερος και ασφαλώς πρέπει να δείξει καλύτερο πρόσωπο σε αγώνες που έχουν ιδιαίτερη σημασία και διαφορετικό ειδικό βάρος.

Οι πιτσιρικάδες

Ο Φερέρ πρέπει να αποφασίσει και τι θα κάνει με τους πιτσιρικάδες. Θα μπορέσει να συνδυάσει πρωταθλητισμό και ευκαιρίες στα νεαρά ταλαντούχα παιδιά; Μήπως είναι ορθότερο κάποιοι από αυτούς να δοθούν δανεικοί ώστε να πάρουν παιχνίδια; Μήπως πάλι είναι καλύτερα να συνεχίσουν τη δουλειά δίπλα στην πρώτη ομάδα μαθαίνοντας από τον Φερέρ, τον Ριβάλντο και τους άλλους σπουδαίες παίκτες της ΑΕΚ; Ερωτήματα που καλείται να απαντήσει άμεσα ο προπονητής ο οποίος δουλεύει πλέον ένα πολυάριθμο (αν όχι υπεράριθμο) ρόστερ (έγιναν 33 με τον 16χρονο Παναγιώτη Ταχτσίδη) το οποίο ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τις χειμερινές προσθήκες.

















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ