ΑΕΚ

Η δεύτερη ευκαιρία του Μορέτο

Η δεύτερη ευκαιρία του Μορέτο
μορετο

Η ατυχία του Γιούργκεν Μάχο δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στον "τυχερό" της υπόθεσης Μαρτσέλο Μορέτο.

Στην ως σήμερα κοινή θητεία τους στην ΑΕΚ, ο Μαρτσέλο Μορέτο είναι ο τυχερός και ο Γιούργκεν Μάχο ο άτυχος της υπόθεσης. Ο Βραζιλιάνος αφίχθη το περασμένο καλοκαίρι ως επίδοξος αντικαταστάτης του Στέφανο Σορεντίνο αλλά σύντομα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού. Τα παιδαριώδη λάθη στα οποία υπέπεσε κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων προετοιμασίας έπεισαν τον Λορένσο Σέρα Φερέρ ότι απαιτείται η απόκτηση ενός ικανότερου γκολκίπερ. Ο Αυστριακός πληρούσε τις προϋποθέσεις και ο προπονητής άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του.
Οι ατυχείς συγκυρίες

Η ψυχολογία του Μορέτο έπεσε στο ναδίρ. Ωστόσο η ατυχία του τερματοφύλακα που αποκτήθηκε ώστε να του "κλέψει" τη θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ αποδεικνύεται παροιμιώδης. Ύστερα από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τέσσερις αγώνες "καθαρής" εστίας, ο Μάχο αποβλήθηκε στο 10’ του αγώνα με τη Λάρισα δίνοντας την ευκαιρία στον βασικό ανταγωνιστή της θέσης να επανέλθει στο προσκήνιο και κυρίως να αποδείξει ότι στο μεσοδιάστημα όχι απλώς δεν απογοητεύθηκε, αλλά δούλεψε σκληρά για να διορθώσει τις εμφανείς αδυναμίες του.

Πράγματι ο Μορέτο αποδείχτηκε αντάξιος των απαιτήσεων. Ήταν εξαιρετικός στα 80 λεπτά της αναμέτρησης με τη Λάρισα, σταθερός και αποφασιστικός στις επεμβάσεις του στο εκτός έδρας δύσκολο ματς με την Ξάνθη, ενώ είχε σωτήριες αποκρούσεις στο 1-1 με την Έλφσμποργκ στη Σουηδία. Ήταν λογικό να βρεθεί εκ νέου στον πάγκο της ΑΕΚ όταν ο Μάχο εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε και ήταν λογικό να ξαναπέσει ψυχολογικά.

Η λογομαχία

Την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Φερέρ είδε τον Μορέτο να υποπίπτει σε δύο διαδοχικά λάθη κατά τη διάρκεια της προπόνησης και (λόγω και της τεταμένης ατμόσφαιρας) του έβαλε τις φωνές. Ο Μορέτο αντέδρασε, θεωρώντας προφανώς ότι ο προπονητής βγάζει επάνω του την ένταση του ντέρμπι, για αυτό και απάντησε. Το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν όταν ο Βραζιλιάνος ζήτησε συγνώμη στα αποδυτήρια, αν και όλοι ξέρουν ότι ο Φερέρ δεν ξεχνάει εύκολα τέτοια περιστατικά (περιπτώσεις Μπρούνο Τσιρίλο και Βλάνταν Ίβιτς).

Οι συγκυρίες ωστόσο τα φέρνουν έτσι που ο προπονητής πρέπει να εμπιστευθεί και πάλι τον Μορέτο κρίσιμα ματς. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Βραζιλιάνος θα υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης στα επόμενα τρία ματς _ με ΟΦΗ, Φιορεντίνα και Άρη _ οπότε είναι απαραίτητο ότι ο Φερέρ πρέπει να τον προετοιμάσει και ψυχολογικά για τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Ίσως και με την υπόσχεση της επιβράβευσης, ότι εφόσον ανταποκριθεί το ίδιο καλά με την προηγούμενη φορά που τον χρειάστηκε η ομάδα, θα τον διατηρήσει στο βασικό σχήμα.

Επιστροφή σε ρόμβο;

Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ κινείται και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς ύστερα από το διήμερο ρεπό. Ο Φερέρ προετοίμασε τους παίκτες ότι "αυτή την εβδομάδα θα δουλέψουμε σκληρά για τη δύσκολα συνέχεια και θέλω να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι" και φαίνεται ότι σκέφτεται να επαναφέρει τη μεσαία γραμμή σε διάταξη ρόμβου στο κυριακάτικο ματς με τον ΟΦΗ ώστε ο Ριβάλντο να παίζει πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ έκαναν ασκήσεις κατοχής μπάλας, στη συνέχεια δούλεψαν στις σέντρες και τα τελειώματα των φάσεων, ενώ έπαιξαν και οικογενειακό δίτερμα. Ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο ματς της Εθνικής με τη Μάλτα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα κόντρα στην Ουγγαρία, επέστρεψε στις προπονήσεις της ΑΕΚ ακολουθώντας πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο δικέφαλο, ενώ ο Μιχάλης Παυλής γυμνάστηκε κανονικά. Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στους Θρακομακεδόνες.

Τα εισιτήρια για ΟΦΗ και Φιορεντίνα

Την Τρίτη 20/11, τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τους αγώνες της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ (Κυριακή 25/11, 19:00 μ.μ.) για την 9η αγωνιστική της Super League και με τη Fiorentina (Πέμπτη 29/11, 21:00) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:
• aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι τηλ. 210-8064210
• aekshop 2: (Empire cafe): Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525759
• aekshop 3: Αιόλου 7, Πλάκα τηλ. 210-3236750
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210-5317482
Παράλληλα εισιτήρια θα πωλούνται και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ (σταθμ. ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και Λ. Κύμης 11:00-18:00).
Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aekfctickets.gr και μέσω του αυτόματου τηλεφωνικού κέντρου 210-8108021.

Όσοι αγοράσουν τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικού κέντρου θα μπορούν να τα παραλάβουν στον σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη από ειδικό εκδοτήριο, το οποίο θα λειτουργήσει μόνο τις ημέρες του αγώνα. Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ το ειδικό εκδοτήριο για λειτουργήσει από τις 16:00 μέχρι και 10' μετά την έναρξη του αγώνα και θα αφορά μόνο τα εισιτήρια της εν λόγω αναμέτρησης. Για το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα το ειδικό εκδοτήριο για λειτουργήσει από τις 18:00 μέχρι και 10' μετά την έναρξη του αγώνα.
Για την παραλαβή των εισιτηρίων, απαραίτητη είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας με τον αριθμό δελτίου που έχει δηλωθεί κατά την τηλεφωνική ή ηλεκτρονική αγορά.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

ΑΕΚ - ΟΦΗ

Θύρες: 1, 2, 15, 16, 35 : 20 €
Θύρες: 3, 4, 5, 13, 14, 31, 33 : 25 €
Θύρες: 7, 8, 9, 10, 11 : 35 €
Θύρα: 29 : 50 €
Θύρα: P1 : 100 €

ΑΕΚ - Fiorentina

Θύρες: 1, 2, 15, 16, 34, 35 : 20 €
Θύρες: 3, 4, 5, 13, 14, 31, 32, 33 : 30 €
Θύρες: 7, 8, 9, 10, 11 : 40 €
Θύρα: 29 : 60 €
Θύρες: P1, P2 : 100 €

Παιδικά εισιτήρια θα εκδοθούν σε όλες τις θύρες η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 30 €. Τα παιδικά εισιτήρια καθώς και τα εισιτήρια ΑΜΕΑ στην θύρα 13 τα οποία κοστίζουν 10 € θα προπωλούνται στα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ «Ειρήνη», ενώ τις ημέρες του αγώνα θα πωλούνται στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.


















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ