ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ:"Όλα αρχίζουν την Τετάρτη"

Ρεχάγκελ:"Όλα αρχίζουν την Τετάρτη"
Ρεχάγκελ

Tη στήριξη των οπαδών με την Ελβετία ζήτησε ο Ρεχάγκελ. Aνακοίνωση για εισιτήρια

Με τα παραπάνω λόγια ο Ότο Ρεχάγκελ έδωσε το στίγμα του στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Ελβετία στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".
" Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Πρέπει οι παίκτες να είναι έτοιμοι. Είναι σημαντικό αυτά που θα συζητήσουμε με τους παίκτες, να τα εφαρμόσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να επιβληθούμε στις προσωπικές μονομαχίες", πρόσθεσε ακόμη .

Για το προηγούμενο παιχνίδι με την Μολδαβία, ανέφερε :"Μια ώρα παίξαμε καλά και βάλαμε τρία γκολ. Μια ώρα όμως δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά όταν παίζεις με μια ομάδα που διεκδικεί την πρόκριση, όπως η Ελβετία".

Κάλεσμα στον κόσμο

Παράλληλα όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός δικαιολόγησε την απουσία του κόσμου από το παιχνίδι με τη Μολδαβία, ενώ την ίδια στιγμή έκανε κάλεσμα για συμπαράσταση στον επόμενο αγώνα της Τετάρτης.

"A ν θέλετε να βοηθήσετε να προκριθούμε στο Μουντιάλ γεμίστε το γήπεδο. Πρέπει να είναι όπως οι καλλιτέχνες στο θέατρο, όπου όταν είναι γεμάτο, αποδίδουν καλύτερα. Πρέπει να δικαιολογήσουμε πάντως τον κόσμο, στην Αθήνα υπάρχουν πολλές επιλογές.

Όπως τα παιχνίδια Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βέρντερ όπου τα εισιτήρια κοστίζουν αρκετά, οπότε είναι λογικό", είπε.

Σχετικά εξάλλου με τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Γιώργο Καραγκούνη και αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν, ο Γερμανός προπονητής, είπε :"Οσον αφορά τον Σεϊταρίδη ελπίζω ότι θα παίξει. Στις επόμενες προπονήσεις θα δούμε αν ο Καραγκούνης θα μπορεί.

Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να επωμιστούν τον ρόλο. Είναι ένας παίκτης που έχει διάθεση και πάθος. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν είναι 100% έτοιμος".

Για το πως περιμένει την Ελβετία, ο Ρεχάγκελ απάντησε:" Περιμένω να έρθουν για να χτυπήσουν τη νίκη. Εχουν πάρα πολλούς παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά".


Aκόμη για την κόντρα των πάγκων με τον συμπατριώτη του Οτμαρ Χίτσφελντ, δήλωσε:" Επικεντρώνομαι μόνο στους παίκτες μου. Πρέπει να επιστρατεύσουν το 100% των δυνάμεών τους και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι".

Τέλος για το πότε θα πάρουν ευκαιρίες, οι νέοι παίκτες της Εθνικής όπως ο Νίνης και ο Παπασταθόπουλος, ο Ρεχάγκελ τόνισε :"Στο μέλλον θα τους δούμε".

Τα εισιτήρια με Ελβετία

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα της Τετάρτης με την Ελβετίας, εξέδωσε η ΕΠΟ στην οποία αναφέρει: "Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση απλών εισιτηρίων από εκδοτήρια για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Ελβετία (15/10/2008) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ειδικότερα, η διάθεση θα γίνεται (ώρες 10:00-17:00) από τα εκδοτήρια του πεζόδρομου της οδού Κοραή (Αθήνα) και του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» (έξω από τη θύρα 25).

Την ημέρα του αγώνα (15/10/2008), το εκδοτήριο της θύρας 25 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 21:30 και αυτό της οδού Κοραή από τις 10:00 έως τις 14:30.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15, 25 και 40 ευρώ. Κάθε φίλαθλος θα μπορεί να αγοράσει, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, μέχρι τέσσερα (4) εισιτήρια".

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν "φύγει" περίπου 15.000 εισιτήρια και υπολογίζεται ότι πάνω από 25.000 φίλαθλοι θα βρεθούν το βράδυ της Τετάρτης στις εξέδρες του γηπέδου "Καραϊσκάκη",ενισχύοντας την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στον όμιλο της.

Κατσουράνης:"Δεν πρέπει να γίνει έκκληση"

Κανένας Έλληνας διεθνής δεν πρέπει να κάνει έκκληση στους φιλάθλους για να βρεθούν κοντά στην προσπάθεια της Εθνικής, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "SENTRA 103,3".

"Ο κόσμος νομίζω μετά το EURO ήταν κοντά στην ομάδα. Κατά τη προσωπική μου άποψη κανένας Έλληνας διεθνής δεν πρέπει να κάνει έκκληση να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος, όποιος θέλει το κάνει.

Εμείς πέρσι κάναμε τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της Μπενφίκα και είχαμε πάντα κόσμο. Μπορεί να μην είχαμε 50.000 όπως θα γινόταν αν πηγαίναμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά είχαμε έναν μέσο όρο κοντά στις 30.000.

Είναι τεράστιο πράγμα η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά είναι και θέμα παιδείας για κάθε λαό άλλο οι Πορτογάλοι άλλο οι Άγγλοι", είπε.

Για το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με τη Μολδαβία και την ασίστ στο φάουλ στον Χαριστέα, τόνισε:" Καλύτερα να πάρουμε τη πρόκριση παρά να διεκδικούμε τα καλύτερα γκολ. Είναι κάτι που λέγαμε ότι μπορεί να μας βγει και αν βρούμε χώρο να το κάνουμε.

Αυτό το γκολ περισσότερο δημιουργήθηκε απο τα κενά που είχε η αντίπαλη άμυνα. Αυτό που δεν παρατήρησαν αρκετοί στην συγκεκριμένη φάση είναι η δουλειά που έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και με την κίνηση που έκανε κράτησε μακριά τον αμυντικό".

Όσο για τις διαφορές Μολδαβίας και Ελβετίας, ο μέσος της Μπενφίκα δήλωσε:" Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τους Ελβετούς, καθώς είναι πολύ καλή ομάδα. Την έχουμε δει και σε βίντεο και σε παιχνίδια.

Το καλό είναι οτι αυτοί μας κυνηγούν στην βαθμολογία και ελπίζω να έρθουν στην Αθήνα με στόχο τη νίκη. Διαθέτουν πολύ καλό κέντρο και επίθεση, αντίθετα παρουσιάζουν προβλήματα στην άμυνα σε όσα παιχνίδια έχουμε παρακολουθήσει, διότι θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο και δεν κλείνονται στην άμυνα.

Αν είναι έξυπνοι θα πάνε για την ισοπαλία και τη δεύτερη θέση. Θεωρώ οτι οι Ελβετοί και εμείς είμαστε το φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, παρά το γεγονός οτι το Ισραήλ αυτή την στιγμή έχει περισσότερους βαθμούς απο την Ελβετία".

Σχετικά ακόμη με την ανανέωση στην Εθνική, ο Κατσουράνης είπε:" Δεν έχουμε μείνει πολλοί απο την ομάδα του 2004. Δεν γίνεται να λέμε ότι δεν έχει γίνει ανανέωση αλλά έχουμε μείνει έξι-επτά παίκτες. Το κακό είναι ότι εμείς οι επτά παίζουμε στην ενδεκάδα. Απλά είμαστε έξι-επτά παίκτες, αυτούς έχει κρατήσει ο προπονητής".

Για την τελική φάση του EURO 2008, επεσήμανε:΅ Έχω ακούσει πολλά πράγματα από δημοσιογράφους και φίλους μου που δεν αρμόζουν, όπως οι λέξεις διασυρμός για την εμφάνιση στο EURO.

Ήταν μια ομάδα εκτός φόρμας. Αν στον αγώνα με την Σουηδία σημειώναμε πρώτοι γκολ με τον Καραγκούνη δεν ξέραμε τι θα γινόταν. Οι Σουηδοί ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση, θυμάστε με ποιον τρόπο σκόραρε ο Ιμπραΐμοβιτς.

Η ομάδα ήταν εκτός φόρμας αλλά όλοι οι Έλληνες είδαν ότι παλέψαμε και τα τρία παιχνίδια. Ακόμη και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 που αποκλειστήκαμε ήμασταν κοντά, με μια νίκη στη Δανία ίσως να πηγαίναμε σε μπαράζ".

Για την αναντικατάστατη τριπλέτα του κέντρου (Κατσουράνης-Καραγκούνης-Μπασινάς): " Νομίζω θα βγουν και άλλα χαφ απλά ο προπονητής χρησιμοποιεί εμάς. Ο Νίνης είναι καλός παίκτης και αν δουλέψει θα γίνει βασικός. Νομίζω ότι και ο Πλιάτσικας είναι καλός, ο Μάκος είναι καλός, ο Πατσατζόγλου που είναι και ο τέταρτος χαφ. Είναι μια έτοιμη λύση είτε ως αλλαγή είτε όταν λείπει κάποιος. Σε όλες τις άλλες θέσεις στην άμυνα και στην επίθεση έχουμε πολλές λύσεις".

Τέλος για την αντιμετώπιση των παικτών απέναντι στην Εθνική ομάδα, ο διεθνής μέσος υποστήριξε:" Πλέον όλοι την αγαπάνε την ομάδα και έχει πάει σε άλλο επίπεδο πια. Το πιο σημαντικό είναι αυτό και φαίνεται μέσα στο γήπεδο κατά την διάρκεια των αγώνων. Αυτοί που ήμασταν στο 2004 αλλά και όσοι έχουν φύγει έχουν μάθει στα νέα παιδιά να σέβονται την ομάδα".

Αισιόδοξος ο Χαλκιάς

Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαλκιάς, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τη νίκη της Εθνικής ομάδας το βράδυ του Σαββάτου επί της Μολδαβίας, αλλά και για το καθοριστικό ματς της Τετάρτης με την Ελβετία στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".

" Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στα προκριματικά και έχουμε κάνει το απόλυτο. Πλέον απομένει το παιχνίδι με την Ελβετία για να συμπληρώσουμε αυτή την πρώτη φάση των παιχνιδιών που είναι μια ομάδα με ίδιους στόχους με μας. Ένα τελείως διαφορετικό ματς.

Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, άσχετα που είχε ένα ατυχές αποτέλεσμα με το Λουξεμβούργο που διεκδικεί μόνο την παρουσία του σε αυτή την φάση. Κάθε ματς χρειάζεται προσοχή αφού δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια κάτι που το κάνεις από μόνος σου.

Πιστεύω και εύχομαι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το «τρίποντο», για να κρατήσουμε τη διαφορά, αλλά και να την αυξήσουμε από την Ελβετία", ήταν το πρώτο σχόλιο του Χαλκιά.

Για την νίκη επί της Μολδαβίας και το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ελβετία είπε: " Με την Μολδαβία επιβάλλαμε το ρυθμό μας και σκοράραμε σε καίρια χρονικά σημεία. Μετά το 3-0 που ήταν ένα σκορ ασφαλείας ήταν λογικό να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας εν όψει Ελβετίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά με όλους μας να προσπαθούμε να κάνουμε εύκολα τα παιχνίδια. Τώρα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα. Το έδειξε και μέσα στο Ισραήλ που είναι επίσης μία ομάδα με τους ίδιους στόχους με μας. Θέλει προπσοχή και πιστεύωότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούης της νίκης".

Για την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής μας στον δρόμο προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είπε: " Από το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε με το Λουξεμβούργο είχαν πει ότι η προσπάθεια ξεκινάει με την Λετονία. Μετά την ήττα της Ελβετίας από το Λουξεμβούργο είπαν όλοι ότι δεν κερδίζει ο καλύτερος. Βλέπουμε και στους άλλους ομίλους και ότι και έκεί γίνονται πολλές εκπλήξεις".

Για το γεγονός ότι το Στάδιο Καραϊσκάκη δεν γέμισε το Σάββατο στο παιχνίδι με την Μολδαβία ο Χαλκιάς σχολίασε: " Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου δεν μπορούμε να πιέσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο αν και το θέλουμε.

Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τους εαυτούς μας, αλλά για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την εντύπωση ότι στο παιχνίδι με την Ελβετία θα υπάρχει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας για να συμβάλλει και αυτός σε μια νέα επιτυχία.

Είναι άσχημο να βλέπεις το γήπεδο μισοάδειο ή μισογεμάτο της ομάδας που πήρε το EURO του 2004, έπαιξε σε αυτό του 2008 και διεκδικει την πρόκρισή της στο μουντιάλ. Εύχομαι την Τετάρτη ο κόσμος να είναι κοντά μας".

Τέλος για το 8-0 των γκολ μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε: " Υπάρχει ικανοποίηση. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά υπάρχει συνολική δουλειά. Όλα τα παιδιά δουλεύουν σε όλους τους τομείς.

Όλοι βοηθούνε σε οποιαδήποτε στιγμή. Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος που μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεχτεί τέρμα στα τρία πρώτα μας παιχνίδια αλλά βοηθάνε όλοι οι παίκτες σε αυτό.

Είναι συλλογική η προσπάθεια. Άλλωστε, η Εθνική ομάδα έχει αποδείξει όχι τώρα αλλά και στο απρελθόν ότι η δύναμή της είναι η ομαδικότητα και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι".

Η προπόνηση των διεθνών

Με τη συμμετοχή όλων των διεθνών στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συνεχίστηκε σήμερα (13/10)στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Ελβετίας την Τετάρτη 15/10/2008 στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.































































































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ