ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατσουράνης: "Όχι εκκλήσεις προς τον κόσμο"

Κατσουράνης: "Όχι εκκλήσεις προς τον κόσμο"
κατσουρανης

Την πικρία τους για την απουσία του κόσμο κόντρα στην Μολδαβία εξέφρασαν οι Κατσουράνης και Παπασταθόπουλος

Ο διεθνής μέσος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM" μίλησε για το μέλλον της Εθνικής, το γκολ κόντρα στους Μολδαβούς αλλά και την Μπενφίκα.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το γκολ που σκόραρε και την ασίστ στον Χαριστέα




"Καλύτερα να πάρουμε τη πρόκριση παρά να διεκδικούμε τα καλύτερα γκολ. Είναι κάτι που λέγαμε ότι μπορεί να μας βγει και αν βρούμε χώρο να το κάνουμε. Αυτό το γκολ περισσότερο δημιουργήθηκε απο τα κενά που είχε η αντίπαλη άμυνα. Αυτό που δεν παρατήρησαν αρκετοί στην συγκεκριμένη φάση είναι η δουλειά που έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και με την κίνηση που έκανε κράτησε μακριά τον αμυντικό".



Για τη θέση του στη Μπενφίκα

"Πέρσι έπαιζα σέντερ μπακ στη Μπενφίκα αλλά φέτος ξεκίνησα στο κέντρο".



Για τις διαφορές Μολδαβίας και Ελβετίας


"Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τους Ελβετούς, καθώς είναι πολύ καλή ομάδα. Την έχουμε δει και σε βίντεο και σε παιχνίδια. Το καλό είναι οτι αυτοί μας κυνηγούν στην βαθμολογία και ελπίζω να έρθουν στην Αθήνα με στόχο τη νίκη. Διαθέτουν πολύ καλό κέντρο και επίθεση, αντίθετα παρουσιάζουν προβλήματα στην άμυνα σε όσα παιχνίδια έχουμε παρακολουθήσει, διότι θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο και δεν κλείνονται στην άμυνα.



Αν είναι έξυπνοι θα πάνε για την ισοπαλία και τη δεύτερη θέση. Θεωρώ οτι οι Ελβετοί και εμείς είμαστε το φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, παρά το γεγονός οτι το Ισραήλ αυτή την στιγμή έχει περισσότερους βαθμούς απο την Ελβετία".



Για την απουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τη Μολδαβία

"Ο κόσμος νομίζω μετά το EURO ήταν κοντά στην ομάδα. Κατά τη προσωπική μου άποψη κανένας
Έλληνας διεθνής δεν πρέπει να κάνει έκκληση να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος, όποιος θέλει το κάνει.




Εμείς πέρσι κάναμε τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της Μπενφίκα και είχαμε πάντα κόσμο. Μπορεί να μην είχαμε 50.000 όπως θα γινόταν αν πηγαίναμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά είχαμε έναν μέσο όρο κοντά στις 30.000. Είναι τεράστιο πράγμα η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά είναι και θέμα παιδείας για κάθε λαό άλλο οι Πορτογάλοι άλλο οι Άγγλοι".



Για το ενδεχόμενο πρόκρισης


"Αν αυτή η ομάδα καταφέρει να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μεγαλύτερη χαρά για μας από τη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004".



Για την ανανέωση της ομάδας


"Δεν έχουμε μείνει πολλοί απο την ομάδα του 2004. Δεν γίνεται να λέμε ότι δεν έχει γίνει ανανέωση αλλά έχουμε μείνει έξι-επτά παίκτες. Το κακό είναι ότι εμείς οι επτά παίζουμε στην ενδεκάδα. Απλά είμαστε έξι-επτά παίκτες, αυτούς έχει κρατήσει ο προπονητής".



Για την τελική φάση του EURO 2008


"Έχω ακούσει πολλά πράγματα από δημοσιογράφους και φίλους μου που δεν αρμόζουν, όπως οι λέξεις διασυρμός για την εμφάνιση στο EURO. Ήταν μια ομάδα εκτός φόρμας. Αν στον αγώνα με την Σουηδία σημειώναμε πρώτοι γκολ με τον Καραγκούνη δεν ξέραμε τι θα γινόταν.

Οι Σουηδοί ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση, θυμάστε με ποιον τρόπο σκόραρε ο Ιμπραΐμοβιτς. Η ομάδα ήταν εκτός φόρμας αλλά όλοι οι Έλληνες είδαν ότι παλέψαμε και τα τρία παιχνίδια.





Ακόμη και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 που αποκλειστήκαμε ήμασταν κοντά, με μια νίκη στη Δανία ίσως να πηγαίναμε σε μπαράζ".



Για την αναντικατάστατη τριπλέτα του κέντρου (Κατσουράνης-Καραγκούνης-Μπασινάς)


"Νομίζω θα βγουν και άλλα χαφ απλά ο προπονητής χρησιμοποιεί εμάς. Ο Νίνης είναι καλός παίκτης και αν δουλέψει θα γίνει βασικός. Νομίζω ότι και ο Πλιάτσικας είναι καλός, ο Μάκος είναι καλός, ο Πατσατζόγλου που είναι και ο τέταρτος χαφ. Είναι μια έτοιμη λύση είτε ως αλλαγή είτε όταν λείπει κάποιος. Σε όλες τις άλλες θέσεις στην άμυνα και στην επίθεση έχουμε πολλές λύσεις".



Για την αντιμετώπιση των παικτών απέναντι στην Εθνική ομάδα


"Πλέον όλοι την αγαπάνε την ομάδα και έχει πάει σε άλλο επίπεδο πια. Το πιο σημαντικό είναι αυτό και φαίνεται μέσα στο γήπεδο κατά την διάρκεια των αγώνων. Αυτοί που ήμασταν στο 2004 αλλά και όσοι έχουν φύγει έχουν μάθει στα νέα παιδιά να σέβονται την ομάδα".



Για το θέμα Βάλνερ και κατά πόσο επηρέασε την ομάδα το καλοκαίρι στο EURO

"Δεν είδα κάτι, oύτε άκουσα. Είναι πιθανό όμως κάποια παιδιά μέσα τους να επηρεάστηκαν από το θέμα".


Παπασταθόπουλος: "Είναι θέμα παιδείας"


Για την απουσία του κόσμου μίλησε στον "Sentra FM" και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι θέμα παιδείας.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την απουσία του κόσμου στον αγώνα με την Μολδαβία




"Όλη αυτή η συζήτηση είναι φυσιολογική. Ο κόσμος δεν ήταν στο γήπεδο. Έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα η εθνική και ο κόσμος δεν έχει υποστηρίξει την ομάδα".



Αν υπάρχει πίκρα


"Βγαίνει πίκρα γιατί αυτή η ομάδα, έχει κάνει μεγάλα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια και ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά μας".



Αν είναι δικαιολογία η χαμηλή δυναμικότητα της Μολδαβίας


"Όχι δεν είναι δικαιολογία, αν το πάρουμε έτσι οι Άγγλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί παίζουν με πολύ χειρότερες ομάδες και έχουν εξήντα, εβδομήντα χιλιάδες κόσμο στα γήπεδα. Δεν μπορώ να πω που είναι το πρόβλημα. Όταν η εθνική πάει σε μεγάλη διοργάνωση και το λέω για το Ευρωπαϊκό όλοι είναι εκεί. Άλλοι που δεν ήξεραν καν τι είναι ποδόσφαιρο ήταν στο γήπεδο το 2004".



Για την Εθνική ομάδα

"Η εθνική ομάδα είναι το εθνόσημο, όλοι είμαστε Έλληνες και πρέπει να τη στηρίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Για μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα δεν είναι υπερβολικό να γεμίσεις ένα γήπεδο με 33 χιλιάδες θέσεις, πρέπει να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε 10 εκατομμύρια και δεν μπορούμε να γεμίσουμε γήπεδο 33.000 θέσεων".



Αν υπάρχει διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην ιταλική νοοτροπία όσον αφορά την Εθνική


"Είναι πολύ διαφορετικό. Με όποια ομάδα και να παίζει, στη προπόνηση και μόνο μαζεύονται 10 χιλιάδες κόσμο για να δουν την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί έχουν 70 εκατομμύρια πληθυσμό, εμείς έχουμε 10 εκατομμύρια και αν δεν υπήρχαν αυτά τα παιδιά και αυτή η ομάδα, δεν θα είχαμε δει κατάκτηση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και δεν ξέρω αν θα ξαναδούμε κιόλας".



Για το αν η οικονομική κρίση επηρεάζει την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο


"Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης βγήκε τώρα προς τα έξω, όμως οικονομική κρίση υπήρχε και πριν δυο χρόνια ενώ θα συνεχίσει να είναι έτσι η κατάσταση. Πικραίνει την Ελλάδα στον αθλητισμό αυτή η εικόνα. Με όποια ομάδα και να παίζουμε το γήπεδο πρέπει να γεμίζει, είτε αυτή είναι η Τουρκία είτε κάποια άλλη ομάδα".



Αν επηρεάζεται ο ποδοσφαιριστής σε άδειο γήπεδο


"Είναι αλλιώς να έχεις ένα γήπεδο γεμάτο, να είναι ο κόσμος δίπλα σου και αλλιώς να είναι ένα γήπεδο άδειο με 10.000 κόσμο".



Αν είναι δικαιολογία το θέαμα που παρουσιάζει η Εθνική ομάδα


"Δεν νομίζω ότι είναι κριτήριο αν η Εθνική θα παίξει μπάλα ή δεν θα παίξει. Έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα αυτά τα 4-5 χρόνια που έχει αυτόν τον προπονητή και τον συγκεκριμένο “κορμό” παικτών. Τι θα ήταν καλύτερο, η Εθνική να χάνει 2-0 ,3-0 και να παίζει καλό ποδόσφαιρο;"



Που εντοπίζει το πρόβλημα


"Πρόβλημα υπάρχει στη νοοτροπία του Έλληνα. Βάζουμε πιο πάνω την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό από την Εθνική Ελλάδος. Έχουμε στην Ελλάδα 12-13 εφημερίδες και καμία δεν ασχολείται με την Εθνική. Όλα τα πρωτοσέλιδα έχουν τι μεταγραφές θα κάνουν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Στην Ιταλία έχω ζήσει να παίζουμε Κύπελλο με ομάδα Γ' Εθνικής και να έχει 20-25 χιλιάδες κόσμο".



Για το αν αγαπάνε περισσότερο τους παίκτες στην Ιταλία


"Οι οπαδοί στην Ιταλία αγαπάνε την ομάδα, δεν πηγαίνουν για το αν θα έρθει μια ομάδα που είναι πολύ καλή. Αγαπάνε την ομάδα τους, αγαπάνε την ιστορία τους, πηγαίνουν στο γήπεδο το βλέπουν σαν γιορτή".



Για το πότε θα αγωνιστούν τα νέα παιδιά στην Εθνική


"Ο προπονητής αποφασίζει και αυτός θα επιλέξει πότε θα μας χρησιμοποιήσει και πότε θα μπορεί να παίξει ο Νίνης ή εγώ".



Για το ότι βρίσκεται εκτός αποστολής

"Το να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που έχει πάρει Ευρωπαϊκό είναι μεγάλο κατόρθωμα. Όλοι νιώθουν κάπως όταν είναι εκτός αποστολής. Δεν είναι μόνο ο Δέλλας που έχει πει ότι είναι καλύτερα να παίζει μπάλα στην Ιταλία και σε άλλα πρωταθλήματα όπως το Αγγλικό το Ιταλικό".

Για τα καλά σχόλια που έχει αποκομίσει από την μέχρι τώρα παρουσία του στην Ιταλία


"Σίγουρα είναι κάτι ευχάριστο αλλά δεν είναι ο στόχος που έχω βάλει. Είναι μόνο η αρχή, έχω βάλει ένα στόχο στη ζωή μου και προσπαθώ να το πετύχω".



Αν οι φιλοδοξίες του ξεφεύγουν από τη Τζένοα

"Σίγουρα ξεφεύγει από τα όρια της αλλά η Τζενοα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα που θα μου δώσει εμπειρίες και αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα που θα με κάνουν να καταλάβω που μπορώ να φτάσω".



Αν προβλέπει ότι το γήπεδο θα είναι γεματο τη Τετάρτη


"Πιστεύω ότι το γήπεδο θα έχει πιο πολύ κόσμο δεν ξέρω αν θα είναι γεμάτο, το ελπίζω όμως για αυτά τα παιδιά που έχουν κάνει τόσα πολλά πράγματα. Ακόμη και αν δεν βρισκόμουν στην ομάδα και είχα την δυνατότητα, θα πήγαινα στο γήπεδο".



Αν “κλειδώνει” η πρόκριση με νίκη επί της Ελβετίας


"Θεωρώ είναι πολύ νωρίς. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια αλλά με νίκη επί της Ελβετίας η πρόκριση θα εξαρτάται από εμάς".






































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ