ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με την ίδια συνταγή κόντρα στην Ελβετία

Με την ίδια συνταγή κόντρα στην Ελβετία
Ρεχάγκελ

Ίδια ενδεκάδα αναμένεται να παρατάξει ο Ρεχάγκελ την Τετάρτη. Aισιόδοξος ο Χαλκιάς

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν προσανατολίζεται σε αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Μολδαβία και φαίνεται πως θα στηριχθεί στο ίδιο σχήμα(3-4-3) στην προσπάθεια για να γίνει το τέσσερα στα τέσσερα με το οποίο πλέον η "γαλανόλευκη" θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010.
Οι Ελβετοί έρχονται στην Αθήνα με μοναδικό στόχο τη νίκη, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς θα ρισκάρουν για να φτάσουν στο τρίποντο και ενδεχομένως να είναι ευάλωτοι στον αμυντικό τομέα.

Η Εθνική αντίθετα είναι σε πιο πλεονεκτική θέση και ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θέλει να αλλάξει και τα "μετόπισθεν" όπου και με την παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η Ελληνική άμυνα δείχνει ακόμη πιο ισχυρή. Έτσι εκτός από την αμυντική τριάδα(Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Δέλλας), κάτω από τα δοκάρια θα είναι ξανά ο Χαλκιάς και στα δύο άκρα οι Σεϊταρίδης(δεξιά) και Τοροσίδης(αριστερά).

Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Μπασινάς, Κατσουράνης και στην επίθεση ο Γκέκας στην κορυφή και οι Χαριστέας και Σαμαράς στις δύο πτέρυγες.

Ο Γιώργος Καραγκούνης που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Κυριακής, αναμένεται τελικά να βρίσκεται στον πάγκο, καθώς ήταν εκτός προπονήσεων για πολλές μέρες.

Ο τεχνικός της Εθνικής έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνείς για τη νίκη αλλά παράλληλα προχώρησε και σε παρατηρήσεις για την χαλάρωση στο δεύτερο ημίχρονο, επισημαίνοντας ότι απέναντι σε ένα σαφώς πιο ισχυρό αντίπαλο όπως είναι αυτός της Τετάρτης, δεν επιτρέπονται τέτοια...νεκρά διαστήματα.

Οι ιθύνοντες της Εθνικής ομάδας περιμένουν σαφώς περισσότερο κόσμο στις εξέδρες του γηπέδου "Καραϊσκάκη" το βράδυ της Τετάρτης καθώς και ο αντίπαλος προβάλει πιο εμπορικός ενώ παράλληλα και η αναμέτρηση είναι σημαντική καθώς σε περίπτωση νέας νίκης, η "γαλανόλευκη" θα αφήσει εκτός συνέχειας έναν από τους βασικούς της αντιπάλους για την πρόκριση. Ήδη έχουν "φύγει" 14.000 εισιτήρια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το γήπεδο "Καραϊσκάκη" θα είναι κατάμεστο το βράδυ της Τετάρτης.

Η επόμενη προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες που συγκροτούν την αποστολή είναι οι:Χαλκιάς, Τζόρβας, Αμανατίδης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Χαριστέας, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Τοροσίδης, Κυργιάκος,

Μπασινάς, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Νίνης, Τζιόλης. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Μεδίνα Κανταλέχο με βοηθούς τους Κάλβο Γκουαδαμούρο, Ντίαθ Πέρεθ ντελ Παλομάρ. Ό Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας(13/10-14:30).

Τα εισιτήρια με Ελβετία

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα της Τετάρτης με την Ελβετίας, εξέδωσε η ΕΠΟ στην οποία αναφέρει:

"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση απλών εισιτηρίων από εκδοτήρια για τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την Ελβετία (15/10/2008) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.



Ειδικότερα, η διάθεση θα γίνεται (ώρες 10:00-17:00) από τα εκδοτήρια του πεζόδρομου της οδού Κοραή (Αθήνα) και του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» (έξω από τη θύρα 25).



Τ ην ημέρα του αγώνα (15/10/2008), το εκδοτήριο της θύρας 25 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» θα λειτουργήσει από τις 10:00 έως τις 21:30 και αυτό της οδού Κοραή από τις 10:00 έως τις 14:30.



Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15, 25 και 40 ευρώ. Κάθε φίλαθλος θα μπορεί να αγοράσει, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας, μέχρι τέσσερα (4) εισιτήρια".

Αισιόδοξος ο Χαλκιάς

Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαλκιάς, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τη νίκη της Εθνικής μας το βράδυ του Σαββάτου επί της Μολδαβίας, αλλά και για το καθοριστικό ματς της Τετάρτης με την Ελβετία στο γήπεδο "Καραϊσκάκη".

"Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στα προκριματικά και έχουμε κάνει το απόλυτο. Πλέον απομένει το παιχνίδι με την Ελβετία για να συμπληρώσουμε αυτή την πρώτη φάση των παιχνιδιών που είναι μια ομάδα με ίδιους στόχους με μας.

Ένα τελείως διαφορετικό ματς. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, άσχετα που είχε ένα ατυχές αποτέλεσμα με το Λουξεμβούργο που διεκδικεί μόνο την παρουσία του σε αυτή την φάση.

Κάθε ματς χρειάζεται προσοχή αφού δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια κάτι που το κάνεις από μόνος σου. Πιστεύω και εύχομαι
ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το «τρίποντο», για να κρατήσουμε τη διαφορά, αλλά και να την αυξήσουμε από την Ελβετία",
ήταν το πρώτο σχόλιο του Χαλκιά.

Για την νίκη επί της Μολδαβίας και το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ελβετία είπε: " Με την Μολδαβία επιβάλλαμε το ρυθμό μας και σκοράραμε σε καίρια χρονικά σημεία. Μετά το 3-0 που ήταν ένα σκορ ασφαλείας ήταν λογικό να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας εν όψει Ελβετίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά με όλους μας να προσπαθούμε να κάνουμε εύκολα τα παιχνίδια. Τώρα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα. Το έδειξε και μέσα στο Ισραήλ που είναι επίσης μία ομάδα με τους ίδιους στόχους με μας. Θέλει προπσοχή και πιστεύωότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούης της νίκης".


Για την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής μας στον δρόμο προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είπε: " Από το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε με το Λουξεμβούργο είχαν πει ότι η προσπάθεια ξεκινάει με την Λετονία.

Μετά την ήττα της Ελβετίας από το Λουξεμβούργο είπανε όλοι ότι δεν κερδίζει ο καλύτερος. Βλέπουμε και στους άλλους ομίλους και ότι και έκεί γίνονται πολλές εκπλήξεις".


Για το γεγονός ότι το Στάδιο Καραϊσκάκη δεν γέμισε το Σάββατο στο παιχνίδι με την Μολδαβία ο Χαλκιάς σχολίασε: " Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου δεν μπορούμε να πιέσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο αν και το θέλουμε.

Εμείς δεν αγωνιζόμαστε για τους εαυτούς μας, αλλά για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την εντύπωση ότι στο παιχνίδι με την Ελβετία θα υπάρχει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας για να συμβάλλει και αυτός σε μια νέα επιτυχία.

Είναι άσχημο να βλέπεις το γήπεδο μισοάδειο ή μισογεμάτο της ομάδας που πήρε το EURO του 2004, έπαιξε σε αυτότου 2008 και διεκδικει την πρόκρισή της στο μουντιάλ. Εύχομαι την Τετάρτη ο κόσμος να είναι κοντά μας".


Τέλος για το 8-0 των γκολ μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε: "Υπάρχει ικανοποίηση. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά υπάρχει συνολική δουλειά. Όλα τα παιδιά δουλεύουν σε όλους τους τομείς.

Όλοι βοηθούνε σε οποιαδήποτε στιγμή. Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος που μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεχτεί τέρμα στα τρία πρώτα μας παιχνίδια αλλά βοηθάνε όλοι οι παίκτες σε αυτό. Είναι συλλογική η προσπάθεια.

Άλλωστε, η Εθνική ομάδα έχει αποδείξει όχι τώρα αλλά και στο απρελθόν ότι η δύναμή της είναι η
ομαδικότητα και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι".

























































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ