ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προκλήσεις των Τούρκων, αισιοδοξία στην Εθνική

Προκλήσεις των Τούρκων, αισιοδοξία στην Εθνική
Εθνική πανηγυρικο

Προσπάθεια να φτιάξουν κλίμα κάνουν οι Τούρκοι αλλά στη "γαλανόλευκη" παραμένουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται σε θέση ισχύος και έχει τη δυνατότητα να "σφραγίσει" και μαθηματικά την πρόκριση της με μία νίκη σε ένα από τους τρεις τελευταίους της αγώνες, ωστόσο όσα συνέβησαν στο παιχνίδι στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" έχουν πεισμώσει τους διεθνείς που θα επιδιώξουν μέσα στην Τουρκία να "καθαρίσουν" την υπόθεση-πρόκριση, χωρίς να περιμένουν τον επόμενο αγώνα με την Μάλτα εντός έδρας που σε αυτή την περίπτωση θα έχει τον χαρακτήρα φιέστας.
Φτιάχνουν κλίμα ξανά οι Τούρκοι

Όπως πάντως και στον αγώνα του γηπέδου "Καραϊσκάκη" έτσι και τώρα, ο τουρκικός τύπος δημιουργεί κλίμα, προσπαθώντας μέσω προκλήσεων να απλώσει σκιές στην θριαμβευτική πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης προς τα τελικά του "Euro 2008".

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ" την Κυριακή το οποίο αναδημοσιεύτηκε οι Μολδαβοί πήραν ως δώρο ένα πούλμαν από την Ελλάδα για να κόψουν βαθμούς από την Τουρκία!

Η απάντηση ήταν άμεση από ελληνικής πλευράς μέσω του Βασίλη Γκαγκάτση ο οποίος τόνισε:" Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.Δεν ασχολούμαστε ούτε πρόκειται να ασχοληθούμε με άλλες ομάδες. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με την δική μας ομάδα και αυτές οι ηλιθιότητες είναι ίδιον άλλων".

Υπενθυμίζεται ότι και πριν την αναμέτρηση στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" είχαν φιλοξενηθεί ψεύτικες δηλώσεις του Γιώργου Ανατολάκη ενώ στην συνέχεια υπήρξε και το προκλητικά ψευδές θέμα με τον Νικοπολίδη.

Όλα αυτά τη στιγμή που η πίεση στο πρόσωπο του Φατίχ Τερίμ είναι μεγάλη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Χωρίς προβλήματα

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα πλην των τιμωρημένων Κατσουράνη και Πατσατζόγλου και έχει βρει ήδη τους αντικαταστάτες τους.

Ο Άντζας έτσι αναμένεται να καλύψει το κενό του άσου της Μπενφίκα ενώ ο Σεϊταρίδης θα πάρει την θέση του παίκτη του Ολυμπιακού στο δεξί άκρο της άμυνας.

Κατά τα άλλα δεν θα πρέπει να αναμένονται άλλες αλλαγές στο βασικό σχήμα.Η Εθνική ομάδα θα προπονηθεί στο «Αλί Σαμί Γιεν» την Τρίτη (19:30) ενώ νωρίτερα ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Το πρωί της Τετάρτης η ελληνική αποστολή εξάλλου θα επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.Βαρθολομαίο.

Περιμένει Σουκούρ ο Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ στο στρατόπεδο της Τουρκίας περιμένει τον Χακάν Σουκούρ καθώς από την προπόνηση τη Τρίτης θα ξεκαθαρίσει αν ο 36χρονος επιθετικός θα είναι στην διάθεση του.

Ο Ουμίτ Καράν θα είναι ο αντικαταστάτης του αν τελικά δεν τα καταφέρει.Από ΄κει και πέρα κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βολκάν Ντεμιρέλ, ενώ επιστρέφει και απότιμωρία ο Χαμίτ Άλτιτοπ.

Το "Αλί Σαμί Γιέν" θα είναι κατάμεστο το βράδυ της Τετάρτης καθώς τα 26.000 εισιτήρια που υπήρχαν για τον αγώνα έχουν εξαντληθεί.

Ισπανική "σφυρίχτρα"

Ο Ισπανός Μεχούτο Γκονθάλεθ θα διευθύνει την αναμέτρηση της Εθνικής με την Τουρκία την Τετάρτη στο "Αλί Σαμί Γεν" της Κωνσταντινούπολης. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιούστε Χιμένες-Αρτέρο Γκαγιάρδο και 4ος διαιτητής ο Ουντιάνο Μαγέντσο.

Ο Γκονζάλεθ θα "σφυρίξει" για δεύτερη φορά σε αγώνα της Εθνικής καθώς η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2004 στο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Κίεβο(1-1).


































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ