ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απόβαση στην Πόλη

Απόβαση στην Πόλη
Ελλάδα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με ανεβασμένο ηθικό και στόχο να ''καθαρίσει'' την υπόθεση πρόκριση στο Euro 2008

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αναχώρησε από την Αθήνα με δύο απουσίες, αυτές των τιμωρημένων Κατσουράνη και Πατσατζόγλου, ωστόσο το ηθικό είναι ανεβασμένο μετά τη νίκη επί της Βοσνίας και οι διεθνείς αντικρίζουν την μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσουν» την υπόθεση-πρόκριση σε περίπτωση νίκης, καθώς μαθηματικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης απέχει πλέον τρεις βαθμούς από το «Euro 2008».
Παράλληλα όμως υπάρχει και το γόητρο καθώς η Εθνική ομάδα γνώρισε την μοναδική της ήττα στην προκριματική φάση από την Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» με το βαρύ 4-1 που μάλιστα είχε προκαλέσει αμφισβήτηση για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ.

Ο «Stelios» έστειλε το μήνυμα

Κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε και από τις δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου πριν την αναχώρηση όπου τόνισε: « Θέλουμε να πάμε στην Τουρκία για τη νίκη και να μην περιμένουμε μέχρι το παιχνίδι με τη Μάλτα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας ομάδα, να μην έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, που θα είχαμε σε άλλες περιπτώσεις, και να πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Εκεί θέλουμε να γίνει η γιορτή για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, για το αν υπάρχει ζήτημα εκδίκησης για την βαριά ήττα στην Τουρκία με 4-1, απάντησε: « Δεν βλέπουμε το παιχνίδι ως ρεβάνς για το 1-4 στο Καραϊσκάκη αλλά παίζουμε για τη νίκη, όπως και σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Κίνητρο είναι να πάρουμε τη νίκη, για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα στην Τουρκία».

Η αποστολή και οι αντικαταστάτες

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αποτελείται από 21 παίκτες οι οποίοι είναι οι: Χαλκιάς, Νικοπολίδης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Αντζας, Καψής, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Μπασινάς, Τζιώλης, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Σαλπιγγίδης, Γιαννακόπουλος, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Σαμαράς, Χαριστέας, Γκούμας.

Στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ βρίσκονται οι Σεϊταρίδης και Σαμαράς που ήταν τιμωρημένοι στον αγώνα με τη Βοσνία. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης αναμένεται να πάρει την θέση του Πατσατζόγλου στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Παρασκευάς Άντζας προορίζεται ως αντικαταστάτης του Κατσουράνη σε ρόλο αμυντικού μέσου. Η Εθνική ομάδα θα προπονηθεί στο «Αλί Σαμί Γιεν» την Τρίτη (19:30) ενώ νωρίτερα ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τερίμ: «Απαγορευτική η ήττα»

Στο στρατόπεδο της Τουρκίας το κλίμα είναι βαρύ για τον Φατίχ Τερίμ ο οποίος στάθηκε στην σημασία του αγώνα με την Ελλάδα λέγοντας:« Δεν πρέπει να χάσουμε. Φαίνεται ότι διερχόμαστε μία κρίση, αλλά είμαστε δεύτεροι με 18 βαθμούς και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αγώνα με την Ελλάδα».

Η αποστολή της Τουρκίας αποτελείται από τους: Χακάν Αρικάν, Βολκάν Ντεμιρέλ, Σερκάν Κιρίντιλι (τερματοφύκαλες), Ιμπραχίμ Τοραμάν, Ιμπραχίμ Ουζουλμέζ, Σερβέτ Τσετίν, Εμρέ Ασίκ, Βολκάν Γιαμάν, Γκοκχάν Ζαν (αμυντικοί), Χαμίτ Αλτιντόπ, Μεχμέτ Αουρέλιο, Τουμέρ Μετίν, Αρντά Τουράν, Μεχμέτ Τοπούζ, Εμρέ Μπελόζογλου, Γκοκντενίζ Καραντενίζ, Χουσεΐν Τσιμσίρ, Σελτσούκ Ινάν (μέσοι), Νεσατι Ατές, Ουμίτ Καράν, Χακάν Σουκούρ, Μεχμέτ Γιλντίζ, Τουνσάι Σανλί, Γκοκχάν Ουνάλ (επιθετικοί).

Ισπανική "σφυρίχτρα"

Ο Ισπανός Μεχούτο Γκονθάλεθ θα διευθύνει την αναμέτρηση της Εθνικής με την Τουρκία την Τετάρτη στο "Αλί Σαμί Γεν" της Κωνσταντινούπολης.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Γιούστε Χιμένες-Αρτέρο Γκαγιάρδο και 4ος διαιτητής ο Ουντιάνο Μαγέντσο. Ο Γκονζάλεθ θα "σφυρίξει" για δεύτερη φορά σε αγώνα της Εθνικής καθώς η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2004 στο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Κίεβο(1-1).
























TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ