ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Για την πρόκριση στην Πόλη

Για την πρόκριση στην Πόλη
Εθνικήεκδήλωσηβονταφον

Με την ψυχολογία στα ύψη αναχώρησε το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής για την Κωνσταντινούπολη

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να έχει την... πολυτέλεια ότι χρειάζεται μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια με τον αγώνα κόντρα στην Μάλτα να προσφέρεται για κάτι τέτοιο, όμως η βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι με 1-4 στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", είχε πληγώσει το γόητρο των διεθνών που θα επιδιώξουν έτσι να πάρουν...εκδίκηση και να στήσουν ακόμη και πάρτι για την πρόκριση στα τελικά μέσα στην Τουρκία.
Σύνθημα από τον Γιαννακόπουλο

Το σύνθημα για την αναμέτρηση με την Τουρκία, έδωσε στο περιθώριο εκδήλωσης της χορηγού της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Vodafone με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Οι διεθνείς παρέλαβαν τα νέα τους κινητά τηλέφωνα και ο άσος της Μπόλτον, τόνισε:" Θέλουμε να πάμε στην Τουρκία για τη νίκη και να μην περιμένουμε μέχρι το παιχνίδι με τη Μάλτα.

Πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας ομάδα, να μην έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, που θα είχαμε σε άλλες περιπτώσεις, και να πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι σε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Εκεί θέλουμε να γίνει η γιορτή για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008"ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου για το αν υπάρχει ζήτημα εκδίκησης για την βαριά ήττα στην Τουρκία με 4-1, απάντησε : "Δεν βλέπουμε το παιχνίδι ως ρεβάνς για το 1-4 στο Καραϊσκάκη αλλά παίζουμε για τη νίκη, όπως και σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Κίνητρο είναι να πάρουμε τη νίκη, για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα στην Τουρκία".

"Μας φτιάχνει η ατμόσφαιρα"

Αναφορικά με την "καυτή" ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι Τούρκοι φίλαθλοι, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος υποστήριξε:" Η ατμόσφαιρα θα πρέπει να μας φτιάξει. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, θα πάμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Με την πλάτη στον τοίχο θα παίζουν οι Τούρκοι, αφού ύστερα από μας θα πάνε στη Νορβηγία να παίξουν".


Δύο αλλαγές στην σύνθεση

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θα έχει στην διάθεση του σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου με τη Βοσνία, τους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου. Ο άσος της Μπενφίκα και ο παίκτης του Ολυμπιακού συμπλήρωσαν κάρτες στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Ως επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον πρώτο, προβάλει ο Παρασκευάς Άντζας που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την θέση όταν πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Πατσατζόγλου, ο Σεϊταρίδης που ήταν τιμωρημένος στον πρώτο αγώναμ, εξέτισε την ποινή του και θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Παράλληλα στην διάθεση του Γερμανού τεχνικού θα είναι ο Σαμαράς που επίσης ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι με τη Βοσνία.

Η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την Τουρκία ολοκλήρώθηκε επί Ελληνικού εδάφους με μία προπόνηση το πρωί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ενώ το απόγευμα(17:00), η αποστολή θα αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ για την Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτήν δεν συμμετείχαν οι Κώστας Κατσουράνης και Χρήστος Πατσατζόγλου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Τουρκία και δεν θα «πετάξουν» στην Κωνσταντινούπολη.

Την Τρίτη(16/10) οι διεθνείς θα προπονηθούν το απόγευμα στο "Αλί Σαμί Γεν" ενώ νωρίτερα ο Ότο Ρεχάγκελ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναφερθεί στην αναμέτρηση με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό της Εθνικής ομάδας θα βρίσκεται και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος μάλιστα είχε δεχθεί πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Ο "ξανθός" άλλώστε φέρει και τον τίτλο του..."τουρκοφάγου" από την εποχή που ήταν προπονητής σε ομάδες μπάσκετ.

Το πριμ για την πρόκριση

Στο μεταξύ εκτός από τα 250.000 ευρώ που προβλέπεται να πάρουν οι διεθνείς ως πριμ για την ισοπαλία εμ τη Νορβηγία και τη νίκη επί της Βοσνίας, το συνολικό ποσό για την πρόκριση στα τελικά του "Euro 2008" θα φτάσει περίπου τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σκληρή κριτική στον Τερίμ

Στο αντίπαλο στρατόπεδο το κλίμα είναι βαρύ μετά την ισοπαλία με τη Μολδαβία που έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους γείτονες αναφορικά με την πρόκριση στα τελικά.

Μάλιστα τα ΜΜΕ καλούν τον προπονητή της Τουρκίας να αποχωρήσει αλλά ο ίδιος παρουσιάζεται σίγουρος για νίκες στα τελευταία ματς που θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δώσουν την πρόκριση. " Θα νικήσουμε την Ελλάδα και τη Νορβηγία και θα προκριθούμε. Ακόμη κι αν δεν νικήσουμε τους Έλληνες, θα πάρουμε τη νίκη στη Νορβηγία", τόνισε.

Οι Τούρκοι θα παρουσιαστούν με άλλο τερματοφύλακα στην σύνθεση τους καθώς ο Χακάν Αρικάν είναι τραυματίας και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο πορτιέρο της Φενερμπατχτσέ, Βολκάν Ντεμιρέλ.











































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ