ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ: "Στην τελική ευθεία"

Ρεχάγκελ: "Στην τελική ευθεία"
χαριστεας

Ο Ότο Ρεχάγκελ, ένιωσε λίγο ως προπονητής στίβου σε αυτή την προκριματική φάση, όπως δήλωσε, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Βοσνία, αλλά πλέον πλησιάζει το θριαμβευτικό φινάλε

Ο Ότο Ρεχάγκελ, ένιωσε λίγο ως προπονητής στίβου σε αυτή την προκριματική φάση, όπως δήλωσε, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Βοσνία, αλλά πλέον πλησιάζει το θριαμβευτικό φινάλε.
«Θα παρομοίαζα τα προκριματικά με έναν αγώνα στίβου, 400 μέτρων. Ήμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Δεν έχουμε περάσει ακόμα αλλά είμαστε πολύ κοντά» τόνισε ο Γερμανός, που πρόσθεσε για το παιχνίδι: «Η ομάδα προσπάθησε πάρα πολύ, προηγήθηκε δίκαια αλλά μετά έγιναν κάποια πράγματα στη λειτουργία μας που δεν μου άρεσαν, αλλά δεν είναι ώρα για γκρίνιες. Δεν μου άρεσε επίσης το πως αντιδράσαμε μετά το 3-1 αν και με αριθμητική υπεροχή. Οι Βόσνιοι έβαλαν το δεύτερο γκολ, φτάνοντας μέχρι τον Νικοπολίδη ανενόχλητοι. Αν είχε το παιχνίδι άλλα 3-4 λεπτά θα υποφέραμε». Όσο για το παιχνίδι με την Τουρκία της Τετάρτης: «Δεν έχουμε ξεχάσει την ήττα μας στο πρώτο παιχνίδι και γι’ αυτό θέλουμε κάτι καλό στην Κωνσταντινούπολη» κατέληξε.

Μουτζούροβιτς: “Δίκαια η Ελλάδα στα τελικά”

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Βοσνίας, Φουάντ Μουτζούροβιτς τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη της. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε την έκπληξη στα προκριματικά για να προκριθούμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σταθήκαμε πολύ καλά με Τουρκία και Νορβηγία, αλλά ήμασταν πολύ άτυχοι κόντρα στην Ουγγαρία και αυτό μας στοίχισε, όπως και η ήττα μας από τη Μολδαβία στην έδρα μας. Αν δεν είχαμε χάσει βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια, θεωρώ ότι τώρα θα βρισκόμασταν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στη βαθμολογία και θα διεκδικούσαμε μια θέση στα τελικά».

Όσο για το παιχνίδι, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι σίγουρα στα τελικά, απόλυτα δίκαια και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Είναι εξαιρετική ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή, όπως ο Οτο Ρεχάγκελ. Εμάς μας αποδυνάμωσε η αποβολή, αλλά και όταν παίζαμε 11 εναντίον 11, ο αντίπαλός μας ήταν πολύ καλύτερος».

Χαριστέας: Ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας"

Η Εθνική μας, μπορεί να μείωσε την απόστασή που την χωρίζει από τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, με την νίκη της επί της Βοσνίας, όμως τα "μυαλά" του Άγγελου Χαριστέα δεν παίρνουν "αέρα". Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Εθνικής μας, λίγο μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, δήλωσε :

"Ανοίξαμε γρήγορα το σκορ και μετά ελέγξαμε το παιχνίδι. Από μια στημένη μας ισοφάρισαν. Όταν μείναν με 10 παίκτες ελεγχαμε το παιχνίδι. Πληροφορηθήκαμε ότι η Τουρκία δεν μπόρεσε να νικήσει την Μολδαβία και αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς. Τώρα πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας για το πολύ δύσκολο παιχνίδι της Τετάρτης."



Αγγελος Μπασινάς: "Είναι μια σημαντική νίκη γιατί πάμε με αβαντάζ στην Τουρκία. Είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Ξέρουμε τι έγινε εδώ με τους Τούρκους και κάτι τους χρωστάμε. Στην κατάσταση που είμαστε μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό της αν και περάσαμε μια περίοδο αμφισβήτησης".

Βασίλης Τοροσίδης: "Δεν μπορούμε να το κρύψουμε, είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Τώρα έχουμε το ματς με την Τουρκία και στόχος μας είναι να σβήσουμε εκείνο το 1-4. Η ομάδα τα έδωσε όλα και πήραμε αυτό που μας ανήκει".

Γιαννακόπουλος: "Νίκη και στην Τουρκία"



Για τη νίκη στην Τουρκία προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Euro2008, θα αγωνιστεί η Εθνική. «Στην Τουρκία θα πάμε για τη νίκη, πάντα παίζουμε για τη νίκη», τόνισε σχετικά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μισογεμάτο ΟΑΚΑ.

«Μας έμεινε πικρία για τον κόσμο, αν ήμασταν σε άλλη χώρα δεν υπήρχε περίπτωση να μην γεμίσει. Η Εθνική ομάδα δίνει ένα παιχνίδι κάθε 2-3 μήνες στην Αθήνα, δεν είναι δικαιολογία το ακριβό εισιτήριο».



Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, ο παίκτης της Μπόλτον παραδέχτηκε ότι κάποια στιγμή μνήμες από την Μολδαβία ήρθαν στο μυαλό των παικτών: «Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να δυσκόλευαν τα πράγματα. Πέρασαν μνήμες Μολδαβίας από το μυαλό μου αλλά ήρθε γρήγορα το 2-1 και μας έφυγε το άγχος. Σημασία έχει πως κερδίσαμε και αυτό είναι που μετράει» είπε ο «Stelios».














TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ