ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Βοσνία: 3-2

Ελλάδα-Βοσνία: 3-2
Λυμπεροπουλος, Κατσουρανης

Euro ερχόμαστε! Η σοβαρή Ελλάδα καθάρισε τη Βοσνία (3-2) κι έκανε βήμα πρόκρισης. Σκόρερ Χαριστέας, Γκέκας, Λύμπε (video)!

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν “αιφνιδίασε” όσον αφορά τον σχηματισμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς ο Νικοπολίδης ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Κυργιάκος, Δέλλας αποτελούσαν την αμυντική τετράδα, οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Μπασινάς ήταν η τριάδα στην μεσαία γραμμή, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Αμανατίδης (αριστερά), Χαριστέας (δεξιά) και Γκέκας (κορυφή).
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Εθνική κατάφερε να φθάσει στον στόχο της, που δεν ήταν άλλος απο το γρήγορο γκολ. Στο 10ο λεπτό, ο Αμανατίδης κινήθηκε πολύ ωραία απο τ' αριστερά και με προσποίηση απέφυγε δυο παίκτες της Βοσνίας, τροφοδότησε τον Κατσουράνη στον άξονα, εκείνος άνοιξε δεξιά για τον Πατσατζόγλου που προωθήθηκε και έκανε σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Χαριστέας με επεισοδιακό τρόπο (η μπάλα χτύπησε δυο φορές στο δοκάρι) κατάφερε να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Γκούσο για να κάνει το 1-0.

Οι Βόσνιοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και ν' απειλήσουν την εστία του Νικοπολίδη, όμως η σέντρα του Βλάνταβιτς δεν δημιούργησε προβλήματα στην οπισθοφυλακή της Εθνικής, καθώς ο Δέλλας απομάκρυνε με διπλή προσπάθεια.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης βρήκε χώρο στην μεσαία γραμμή και πλησίασε την περιοχή της Βοσνίας, επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Γκούσο παραχώρησε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κυργιάκος βρέθηκε χωρίς αντίπαλο στην περιοχή και επιχείρησε την κεφαλιά μετά απο σέντρα του Μπασινά, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της Βοσνίας.

Λανθασμένος τρόπος ανάπτυξης
Με την πάροδο του χρόνου, οι διεθνείς έριξαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρίσκουν χώρους και στο 31ο λεπτό, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Νικοπολίδη, όταν οι Βόσνιοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Μουσλίμοβιτς επιχείρησε σουτ έξω απο την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο της Εθνικής έπεσε στην γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ συνέχισαν τις μακρινές μπαλιές προς την περιοχή της Βοσνίας, με συνέπεια οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων ν' απομακρύνουν με σχετική ευκολία, την ίδια ώρα που θα μπορούσαν με κάθετες πάσες να γίνουν περισσότερο απειλητικοί, καθώς οι αμυντικοί μέσοι των Βόσνιων άφηναν κενούς χώρους. Εξαίρεση αποτελεί η ενέργεια του Χαριστέα στο 39', που κέρδισε την μπάλα με πείσμα απο τους Βόσνιους, τροφοδότησε τον Αμανατίδη στον άξονα και εκείνος αμέσως έδωσε αριστερά στον Γκέκα που επιχείρησε σουτ απο τ' αριστερά, αλλά ο Γκούσο κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ.

Στα λεπτά που απέμεναν για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες των δυο ομάδων αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί μια φάση λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Κατσουράνης έκανε κάθετη πάσα για τον Αμανατίδη, όμως ο φορ της Φρανκφούρτης δεν πρόλαβε την έξοδο του Γκούσο.

“Ψυχρολουσία” στο ξεκίνημα

Ο Φουάντ Μουτζούροβιτς με την έναρξη του β' ημιχρόνου, έριξε τον Ιμπίσεβιτς στην θέση του Βλάνταβιτς. Το πρώτο αρνητικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε στο 49', όταν ο Κατσουράνης αντίκρισε κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Τουρκία.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 54', όταν ο Χργκόβιτς με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ απο τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, που προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της αλλά ήταν αδύνατο (1-1).

Με δέκα η Βοσνία... Γκέκας 2-1!

Ένα λεπτό αργότερα, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο Χργκόβιτς έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μπασινά στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα ν' αντικρίσει απευθείας την κόκκινη κάρτα του Γκιλέφσκι. Οι διεθνείς εκμεταλλεύθηκαν άμεσα το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και στο 57' ο Μπασινάς τροφοδότησε με μακρινή πάσα τον Γκέκα, που δεν ήταν οφσάιντ, ο επιθετικός της Λεβερκούζεν κοντρόλαρε ωραία με το στήθος, πλάσαρε ακόμα ωραιότερα τον Γκούσο και πραγματοποίησε το 2-1 για την Εθνική.

Οι διεθνείς μετά το γκολ του Γκέκα, ανέβηκαν ψυχολογικά και σε συνδυασμό με το γεγονός οτι οι Βόσνοι αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες, άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή. Στο 65', ο Μπασινάς βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή και επιχείρησε σουτ, όμως ο Γκούσο έπεσε στην γωνία και παραχώρησε κόρνερ.

“Λύμπε” και... 3-1!

Στο 69' ο Χαριστέας ζήτησε αλλαγή και ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν αυτός που πήρε την θέση του, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιαννακόπουλος αντικατέστησε τον Αμανατίδη. Στο 71', οι δυο αλλαγές του Ότο Ρεχάγκελ έγινα πρωταγωνιστές στο τρίτο γκολ της Εθνικής.

O άσος της Μπόλτον σέντραρε υπέροχα από τα αριστερά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Γκούσο, ο Γκέκας δεν μπόρεσε στη συνέχεια να την στείλει στα δίχτυα, κάτι που κατάφερε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που στην επαναφορά έγραψε με δυνατό σουτ το 3-1. Την ίδια ώρα ο Μπασινάς ενημέρωνε τους συμπαίκτες του για την ισοπαλία της Τουρκίας, με αποτέλεσμα τα πανηγύρια να ξεκινήσουν εντός και εκτός γηπέδου.

Μετά το γκολ του “Λύμπε” ήταν ξεκάθαρο οτι η νίκη ήταν εξασφαλισμένη, με αποτέλεσμα οι διεθνείς να κάνουν συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του αγώνα. Έτσι στο 92' ο Ιμπίσεβιτς εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες και απέναντι απο τον Νικοπολίδη δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Βαθμολογία



Ελλάδα 22 (9 αγ.)
Τουρκία 18 (9 αγ.)
Νορβηγία 17 (9 αγ.)
Βοσνία / Ερζεγοβίνη 13 (10αγ.)
Ουγγαρία 12 (10 αγ.)
Μολδαβία 6 (10 αγ.)
Μάλτα 5 (9 αγ.)

To υπόλοιπο πρόγραμμα

17 Οκτωβρίου

Τουρκία-Ελλάδα

Βοσνία-Νορβηγία
Μάλτα-Μολδαβία

17 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Μάλτα


Μολδαβία-Ουγγαρία
Νορβηγία-Τουρκία

21 Νοεμβρίου

Ουγγαρία-Ελλάδα
Τουρκία-Βοσνία
Μάλτα-Νορβηγία

Συνθέσεις
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ):
Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Κυργιάκος, Δέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπασινάς, Αμανατίδης (70' Γιαννακόπουλος), Γκέκας (79' Άντζας), Χαριστέας (69' Λυμπερόπουλος).

Βοσνία / Ερζεγοβίνη (Φουάντ Μουτζούροβιτς): Γκούσο, Μπερμπέροβιτς, Μπάγιτς, Κρούνιτς, Μπλάτνιακ (62' Μέρζιτς), Μουσλίμοβιτς (81' Σαλίχοβιτς), Μισίμοβιτς, Ναντάρεζιτς, Χργκόβιτς, Βλάνταβιτς (46' Ιμπίσεβιτς), Ράχιμιτς.

Διαιτητής: Γκρεγκόρ Γκιλέφσκι (Πολωνία)
Βοηθοί: Ματσέι Βιερζμπόφσκι (Πολωνία), Ραφάλ Ροστκόφκσι (Πολωνία)
Τέταρτος: Μάρεκ Μικολαγέφσκι (Πολωνία)
Κίτρινες: Κατσουράνης, Πατσατζόγλου (Ελλάδα) / Ράχιμιτς, Ναντάρεβιτς (Βοσνία / Ερζεγοβίνη)
Κόκκινη: Χργκόβιτς (Βοσνία / Ερζεγοβίνη)





Live...

1' Έναρξη αγώνα
Ο αγώνας ξεκίνησε, με την Βοσνία στην σέντρα.
8' Σουτ Ελλάδα Μουσλίμοβιτς
Ο Μουσλίμοβιτς κάνει ένα ξαφνικό σουτ προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Νικοπολίδη, ο έμπειρος γκολκίπερ δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει την μπάλα.
10' Γκολ Ελλάδα Χαριστέας
Ύστερα απο σέντρα ακριβείας απο τα δεξιά του Πατσατζόγλου, ο Χαριστέας παίρνει την κεφαλιά η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι, στην συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός την έστειλε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι με το σώμα και στην επαναφορά ο επιθετικός της Νυρεμβέργης κατάφερε με προβολή να πετύχει το 1-0.
22' Σχόλιο
Η Μολδαβιά στο ημίχρονο προηγείται με 1-0 της Τουρκίας, ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά ευνοϊκό για την Εθνική καθώς σε περίπτωση που οι Έλληνες διεθνείς καταφέρουν να διατηρήσουν το προβάδισμα τότε βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση.
25' Ευκαιρία Ελλάδα Καραγκούνης
Κατα μέτωπο επίθεση απο τον Γιώργο Καραγκούνη που κάνει ένα δυνατό σουτ έξω απο την μεγάλη περιοχή και αναγκάζει τον Γκούσο να διώξει σε κόρνερ.
29' Κίτρινη κάρτα Βοσνία Ράχιμιτς
31' Σουτ Βοσνία Μουσλίμοβιτς
Δυνατό δεξί σουτ απο τον Μουσλίμοβιτς έξω απο την περιοχή ο Νικοπολίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.
37' Σχόλιο
Οι Έλληνες διεθνείς ελέγχουν τον αγώνα, χωρίς να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο, όμως οι Βόσνιοι γίνονται πότε πότε απειλητικοί.
39' Ευκαιρία Ελλάδα
Ο Χαριστέας έξω απο την μεγάλη περιοχή έδωσε κοντινή πάσα στον Αμανατίδη, εκείνος με την σειρά του βρήκε στον κενό χώρο τον Γκέκα που απο ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκούσο που έδιωξε σε κόρνερ.
45' Ευκαιρία Ελλάδα Αμανατίδης
Ωραία κάθετη πάσα του Κατσουράνη, όμως ο Γκούσο προλαβαίνει τον Αμανατίδη πριν γίνει απειλητικός
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Σχόλιο
Οι Τούρκοι ισοφάρισαν στο 62' με τον Ουμίτ Καράν 1-1 την Μολδαβία, όμως και η ισοπαλία είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδος.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Βοσνία
Ο Ιμπίσεβιτς παίρνει την θέση του Βλάνταβιτς.
49' Κίτρινη κάρτα Ελλάδα Κατσουράνης
Η κίτρινη κάρτα του Κατσουράνη δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στην επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Τουρκία.
54' Γκολ Βοσνία Χργκόβιτς
Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ απο τον Χργκόβιτς που στέλνει την μπάλα στο πλαϊνό μέρος των διχτύων του Αντώνη Νικοπολίδη που δεν μπορεί να αντιδράσει και ισοφαρίζει για τους Βόσνιους.
55' Κόκκινη κάρτα Βοσνία Χργκόβιτς
Ο σκόρερ των Βόσνιων κάνει ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μπασινά και αποβάλεται με απ' ευθείας κόκκινη κάρτα.
57' Γκολ Ελλάδα Γκέκας
Εκπληκτική μπαλιά απο τον Μπασινά με αποδέκτη τον Γκέκα που στοπάρει εξαιρετικά την μπάλα, κάνει ένα δεξί πλασέ και βάζει και πάλι μπροστά στο σκορ την Εθνική μας.
63' Αλλαγή παίκτη Βοσνία
Ο Μέρσιτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Μπλάτνιακ.
69' Σχόλιο
Το ματς στην Μολδαβία έληξε 1-1 και οι Τούρκοι έχασαν απρόσμενα κι άλλους κρίσιμους βαθμούς. Με νίκη η Εθνική μας βρίσκεται μια ανάσα απο την τελική φάση του Euro 2008.
69' Αλλαγή παίκτη Ελλάδα
Στην θέση του Χαριστέα μπαίνει ο Λυμπερόπουλος.
71' Αλλαγή παίκτη Ελλάδα
Ο Γιαννακόπουλος μπάινει στην θέση του Αμανατίδη.
72' Γκολ Ελλάδα Λυμπερόπουλος
Σέντρα απο τον Γιαννακόπουλο, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο αριστερό δοκάρι, ο Γκέκας απέτυχε να την προωθήσει στα δίχτυα και στην συνέχεια ο Λυμπερόπουλος με ένα σουτ κεραυνό έκανε το 3-1 για την Ελλάδα.
73' Κίτρινη κάρτα Ελλάδα Πατσατζόγλου
Μετά τον Κατσουράνη και ο Πατσατζόγλου θα χάσει τον αγώνα κόντρα στους Τούρκους.
78' Κίτρινη κάρτα Βοσνία Ναντάρεβιτς
78' Αλλαγή παίκτη Ελλάδα
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ότο Ρεχάγκελ, που βάζει στην θέση του Γκέκα τον Παρασκευά Άντζα.
83' Αλλαγή παίκτη Βοσνία
Στην θέση του Μισίμοβιτς μπαίνει ο Σαλίχοβιτς.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
92' Γκολ Βοσνία
Ο Ιμπίσεβιτς εκμεταλλεύετε την σύγχυση στην Ελληνική άμυνα και με σουτ μέσα απο την μεγάλη περιοχή μειώνει σε 3-2.
93' Λήξη αγώνα
































































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ