ΑΕΚ

Παυλής:"Δείχνουμε σαν μικρή ομάδα"

Παυλής:"Δείχνουμε σαν μικρή ομάδα"
Παυλής

Ο Μιχάλης Παυλής μίλησε για την κατάσταση της ΑΕΚ, τις δύσκολες συνθήκες και τις ευθύνες των παικτών

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα "Score Live", ο Μιχάλης Παυλής μίλησε για την τραγική κατάσταση που ζει στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, την διοικητική ανυπαρξία, ενώ αναφέρθηκε και στον Μπάγεβιτς Νικολαΐδη.
Απόσπασμά από την συνέντευξη του Μιχάλη Παυλή

" Σε αυτά τα 3,5 χρόνια που είμαι στην ΑΕΚ είναι η χειρότερη κατάσταση που έχω ζήσει. Προσπαθώ να μην με επηρεάζει, αλλά επειδή αγαπώ αυτή την ομάδα θέλω δεν θέλω με επηρεάζει τελικά. Για όλους μας είναι μία δύσκολη κατάσταση όλο αυτό. Ελπίζω σύντομα να βρούμε τον δρόμο μας. Ξεκινά ο δεύτερος γύρος και πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μία άλλη ΑΕΚ. Όμως έχουμε καταντήσει να αισθανόμαστε σαν ερασιτέχνες, όπως είπε και ο Γεωργέας. Πάμε να παίξουμε με τον οποιονδήποτε και όλοι λένε, πάμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Έτσι δείχνει πλέον η ομάδα. Ευάλωτη στα πάντα. Ενώ δεν είμαστε μικρή ομάδα, δείχνουμε μικρή ομάδα. Αλλά η ΑΕΚ ήταν και παραμένει μεγάλη ομάδα. Πολύ μεγάλη ομάδα και θα σταθεί στα πόδια της. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο φέτος με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό βάσει δυναμικότητας. Κάποιες συγκυρίες όπως η τύχη, η διαιτησία κ.α. Όλα αυτά μικρά - μικρά μαζεύονται και δημιουργούν μια δυσάρεστη κατάσταση.

Εύχομαι το 2010 να μην συνεχιστεί αυτό. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την εικόνα. Από την κάθε συζήτηση προσπαθούμε να βγάλουμε μία άκρη. Μιλάμε μόνο μετά από ήττες και δεν είναι καλό. Πρέπει να μιλάμε και μετά από νίκες. Έχουμε κερδίσει 1-0 και 3-2 κάποια ματς. Πρέπει να λέμε τι έφταιξε και να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Τώρα κερδίζουμε ένα ματς και μετά χάνουμε ή φέρνουμε ισοπαλία. Χρειαζόμαστε σταθερότητα. Πρέπει να δούμε τι πραγματικά φταίει. Οι παίκτες έχουμε μεγάλο μερίδιο. Ακόμα και σε ματς που κερδίζαμε δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να αναλάβει τις ευθύνες του. Από τον πρώτο παίκτη μέχρι τον τελευταίο. ο πρόβλημα μάλλον είναι ψυχολογικό. Περισσότερο από κάθε τι. Αγωνιστικά παίζουμε σε κάποια ματς καλό ποδόσφαιρο και προσπαθούμε όλοι".

"Nιώθω υπεύθυνος"

" Μετά το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μπροστά στην κερκίδα των οπαδών μας, πήγαμε συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Τρεις Έλληνες, αν και όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται την κατάσταση που έχει περιέλθει η ΑΕΚ. Προσωπικά ήθελα να πάω... Ήθελα να ακούσω τους οπαδούς. Ήθελα να μας τα πουν. Ήξερα τι θα ακούσω, αλλά πρέπει να δώσεις την ευκαιρία στον κόσμο να εκφράζεται. Και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ήξερα ότι θα μας βρίσουν. Δεν θέλω να κρύβομαι. Είμαι Έλληνας, είμαι ΑΕΚτζης και τώρα είμαι εδώ να ακούσω και να απαντήσω στα πάντα. Πρέπει να ακούς τι έχει να σου πει ο κόσμος. Νιώθω υπεύθυνος και όποιος θέλει να μου πει κάτι, είμαι εδώ για να συζητήσουμε. Δεν έχω πρόβλημα με τις ευθύνες. Αν μου δώσει την ευκαιρία ο κάθε οπαδός μας θα προσπαθήσω να του εξηγήσω. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω στον κόσμο. Μπορεί να μην έχω παίξει πολύ, αλλά νιώθω υπεύθυνος. Φοράω την φανέλα και είμαι υπεύθυνος. Μιλάω με τους φιλάθλους και τους λέω πάντα την αλήθεια. Αυτό θα κάνω πάντα. Όποιος με ρωτήσει γιατί, θα του πω συγνώμη και θα του εξηγήσω. Έτσι έχω μεγαλώσει και έχω μάθει. Να μην κρύβομαι Ο κόσμος μας κρατά αυτήν την στιγμή. Ο κόσμος μας κρατά όρθιους. Όπου και να πάμε είναι εκεί. Ακόμα και με αυτήν την κακή πορεία μας. Στην Τρίπολη δεν είχαμε εισιτήρια και ξαφνικά εμφανίστηκαν 400 άτομα στο πέταλο. Είναι λίγα τα λόγια για αυτόν τον κόσμο".

"Να καταλάβουμε όλοι ποια φανέλα φοράμε"

" Για όλους είναι πρόβλημα το διοικητικό και το οικονομικό. Κατανοώ και σέβομαι ότι οι ξένοι ζουν από αυτά τα χρήματα. Για τους Έλληνες μπορεί να είναι διαφορετικό. Μέσα στο γήπεδο όμως θεωρώ ότι δίνουμε το 100% μας. Δικαιολογώ εν μέρει τις αντιδράσεις τους. Μπορεί και εγώ αν ήμουν στο εξωτερικό να ήθελα να εξασφαλίσω τα χρήματα μου. Στην οποιανδήποτε ομάδα υπάρχουν ξένοι. Η ΑΕΚ όμως δεν είναι η οποιαδήποτε ομάδα. Πρέπει ο κάθε παίκτης να σκεφτεί καλά τι φταίει και να αλλάξουμε εμείς την κατάσταση. Αυτή η ομάδα μας πληρώνει. Και αν τώρα υπάρχει πρόβλημα δεν πρόκειται να χάσουμε τα χρήματα μας. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και Έλληνες - ξένοι, μεγάλοι - μικροί πρέπει να καταλάβουμε τι φανέλα φοράμε".

"Η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της"

Για τα διοικητικά της ΑΕΚ ο Μιχάλης Παυλής δηλώνει αισιόδοξος: " Είδαμε κάποιους συνεργάτες του κυρίου Κοζώνη κοντά στην ομάδα, αλλά κάτι συγκεκριμένο δεν ξέρουμε. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Λύση θα βρεθεί στην ΑΕΚ και το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό. Η ΑΕΚ είμαστε και δεν πρόκειται να μην βρεθεί λύση. Δεν με απασχολεί το πώς. Θέλω μία σταθερή διοίκηση στην ΑΕΚ. Θέλω όταν έχω ένα πρόβλημα να ξέρω με ποιον θα μιλήσω. Να έρθει κάποιος να μας λέει κάτι και να ξέρουμε είναι ο πρόεδρος που αποφασίζει για όλα. Κάτι σαν τον Ντέμη. Από τον τομέα της διαιτησίας μέχρι και τα προσωπικά μας προβλήματα να υπάρχει κάποιος στην διοίκηση που να μπορεί να μιλά υπεύθυνα".

"Μόνοι τους Μπάγεβιτς - Δημητριάδης"

" Τη συγκεκριμένη στιγμή είναι οι μοναδικοί που είναι στην ΑΕΚ. Σε όλα τα πόστα είναι αυτοί. Τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί τους και είναι προς τιμήν τους που είναι ακόμα εδώ. Άλλοι θα είχαν φύγει τον πρώτο μήνα. Τους αντιμετωπίζω με σεβασμό και δέος. Απίστευτες προσωπικότητες. Προσπαθούν να βοηθούν όλους τους παίκτες για να γίνονται καλύτεροι".

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε:

"Είναι λίγο να μιλήσω εγώ για τον Μπάγεβιτς. Έχει αποδείξει ποιος είναι και η προπονητική καριέρα του τα λέει όλα. Μεγάλος προπονητής και τεράστια προσωπικότητα".

"Στόχος μου η καθιέρωση"

Για τους στόχους του με την φανέλα της ΑΕΚ είπε: " Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Δεν είμαι αχάριστος. Το καλοκαίρι μου είπε ο προπονητής μου ότι θα ήταν καλύτερο να πάω δανεικός για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Υπήρχαν 3-4 προτάσεις με υπερτριπλάσια χρήματα από όσα παίρνω σήμερα στην ΑΕΚ. Δεν με ενδιαφέρει όμως αυτό. Πίστεψα ότι θα πάρω ευκαιρίες στην ΑΕΚ και πήρα. Θέλω να ζήσω το όνειρο μου. Μπορούσα να πάω για έξι μήνες, αλλά δεν θέλω να παίξω σε άλλη ομάδα ποτέ. Ακόμα και όταν μου είπε ο Μπάγεβιτς να φύγω πίστευα ότι μπορώ να παίξω. Και προς τιμήν του με έχει βάλει σε εννέα ματς. Δεν είμαι όμως ευχαριστημένος από την απόδοση μου. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα και αυτό θα γίνει αν μπορώ να παίξω περισσότερο χρόνο.

Δεν θέλω να παίξω επειδή είμαι Ελληνας. Προσωπικά μπορώ να δώσω πολλά στην ομάδα τώρα που έχει πρόβλημα. Βλέπω τον εαυτό μου βελτιωμένο από την μέρα που ήρθα, αλλά δεν έχω προλάβει να το δείξω ακόμα. Συμφωνώ ότι δεν έχω προλάβει να δείξω κάτι. Σε ματς με μικρότερους αντιπάλους όταν η ΑΕΚ θα έχει επιθετική πρωτοβουλία και παίξω είναι πιο εύκολο να δείξεις κάτι αν είσαι επιθετικός. Στα μεγάλα ντέρμπι όταν μπαίνεις στα τελευταία λεπτά τι να προλάβεις να κάνεις... Με την Εβερτον έπαιξα σέντερ φορ. Καλύτερα θεωρώ ότι είναι να παίζω σε 4-4-2 με ένα παίκτη τύπου Λυμπερόπουλου. Θα εκμεταλλευτώ τα προσόντα μου και αυτά είναι η κίνηση στον χώρο. Δεν νιώθω αδικημένος σε σχέση με Γκέντσογλου και Ταχτσίδη. Ανταμείβεται η δουλειά των παιδιών. Υπήρχαν ανάγκες και έπαιξαν και είναι σημαντικό ότι πήραν 90λεπτα στα πόδια τους. Όταν ξεκινάς από την αρχή ένα ματς είσαι συγκεντρωμένος. Σε 10-15 λεπτά προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί για να αλλάξεις μία κατάσταση. Είναι δύσκολο αυτό".

"Θέλω να γίνω ηγέτης"

" Το μεγαλύτερο όνειρο μου, είναι να γίνω ηγέτης και αρχηγός γίνεσαι μέσα στο γήπεδο. Όχι με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Δεν μου αρέσει το καπτενιλίκι. Θέλω να δίνω χαρές στον κόσμο και να γεμίζω τον εαυτό μου. Όνειρο μου είναι να μείνω για πάντα στην ΑΕΚ και να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Θέλω να πάρω τίτλους με αυτήν την ομάδα".

"Μας λείπουν παίκτες-ηγέτες"

" Λείπουν πολύ οι προσωπικότητες. Στην συγκεκριμένη κατάσταση λείπουν αφάνταστα. Υπάρχει ο Καφές και ο Γεωργέας και ο Μαϊστόροβιτς που είναι προσωπικότητες, αλλά είναι διαφορετικοί χαρακτήρες με τα ονόματα που προανέφερες. Αυτός που λείπει όμως περισσότερο από όλους αυτούς είναι ο Λυμπερόπουλος".

"Αγαπάω την ΑΕΚ"

Για την σχέση με την ΑΕΚ ο Μιχάλης Παυλής τόνισε: "Αυτή την ομάδα έχω αγαπήσει ο μικρός. Θέλω να την βλέπω παντού, όπου και αν παίζει. Δεν πουλάω ΑΕΚοφροσύνη. Το κάνω γιατί μου αρέσει. Είμαι ΑΕΚ και δεν το διαπραγματεύομαι. Ότι και να βιώσω δεν σταματά να αγαπώ αυτή την ομάδα. Και 15 πρωταθλήματα να πάρω μέχρι τα 35 μου και στα ερασιτεχνικά να παίζει η ΑΕΚ είναι στην καρδιά μου και δεν φεύγει από εκεί..."

"Ονειρεύομαι τη Σκεπαστή"

" Ονειρεύομαι την σκεπαστή που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ ξανά. Μόνο να νιώσω την ηδονή από αυτό το γήπεδο. Το ΟΑΚΑ δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μόνο με 50.000 κόσμο νιώθεις τον κόσμο κοντά σου. Μας επηρεάζει αυτό σε κάποια ματς".

Τατουάζ και νούμερο "21"

"Ήταν ελεύθερο το "21" εδώ και χρόνια. Από την μέρα που έφυγε ο Κατσουράνης για την Μπενφίκα. Ο "Μήτσι" δεν ήθελε να το δώσει αλλού, μήπως επιστρέψει ο Κατσουράνης μία μέρα. Το πήρα γιατί συμβολίζει πολλά για μένα. Δεν θέλω να πω περισσότερα". Τέλος για το τατού με τον δικέφαλο είπε: " Το δικέφαλο αϊτό στην καρδιά. Εκεί που τον έχω από μικρός... Έχω και την μπόμπα της Original στο πόδι. Έχω κάνει και άλλα. Το όνομα μου και κάποια άλλα πράγματα που συμβολίζουν πολλά για μένα".


















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ