ΑΕΚ

Αντίο στο 2009 με δύο τραυματισμούς

Αντίο στο 2009 με δύο τραυματισμούς
νοτιάς

Ακέφαλη από την Πρωτοχρονιά η ΑΕΚ. Ο Νοτιάς "αδειάζει" τον Π. Παππά. Δοκίμασε Ράφικ Τζεμπούρ ο Ντούσκο

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του οικογενειακού διπλού, ο Αρτσε υπέστη διάταση στον αριστερό προσαγωγό, ενώ ο Χουανφράν αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση, ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε.
Η κατάσταση των δύο παικτών θα επανεκτιμηθεί το Σάββατο, οπότε και θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης στις προπονήσεις, αφού αύριο έχουν ρεπό. Οι Νέμεθ και Ενσαλίβα ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης στο γήπεδο.

Ο Ούγγρος θα δοκιμάσει το Σάββατο τις δυνάμεις του και αν είναι έτοιμος θα είναι στην αοστολή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε αυτή ίσως να βρίσκεται και ο Ράφικ Τζεμπουρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο προπονητικό δίτερμα της Πέμπτης και τίποτα δεν αποκλειέται αφού έχει γυρίσει μταμορφωμένος προς το καλύτερο.

Την Παρασκευή η ομάδα έχει ρεπό και η επόμενη προπόνηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 11.00.

Ακέφαλος... δικέφαλος



Η ανακοίνωση Νοτιά, σύμφωνα με την οποία σε 20 μέρες θα ανακοινώσει το εναλλακτικό πλάνο του για την ΠΑΕ, διαδέχθηκε το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με τον Μπομπ Κοζώνη και τις πρωτοβουλίες Παππά, ο οποίος αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Στο μεταξύ, από την Πρωτοχρονιά η ΑΕΚ μένει και επισήμως ακέφαλη και από Δευτέρα μπορεί οποιοσδήποτε μέτοχος να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να ζητήσει τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

"Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκος Νοτιάς επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της ομάδας μας και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του", αναφέρει το κείμενο της λιτής ανακοίνωσης που εκδόθηκε αμέσως μετά τη γενική συνέλευση-παρωδία της ΠΑΕ. Και με την κίνησή του αυτή είναι προφανές πως ο Νίκος Νοτιάς "αδειάζει" τον Πέτρο Παππά, ο οποίος φερόταν διατεθειμένος τον τελευταίο καιρό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ο τελευταίος, μάλιστα, μετά την ανακοίνωση Νοτιά, αλλά και την επίσκεψη που δέχθηκε στα γραφεία της εταιρείας του από οπαδούς της ΑΕΚ και τη συζήτηση που είχε μαζί τους, αφήνει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΠΑΕ.

Παππάς: "Ίσως πρέπει να φύγω"

Μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Πέτρος Παππάς ξεκαθαρίζει πως αμέσως μετά τον οικονομικό έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, θα γίνει και διαχειριστικός, ώστε να διαπιστωθεί πόσο ακριβώς είναι το έλλειμμα και πώς προήλθε. Ταυτόχρονα, όμως, εκδηλώνει την πρόθεση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις να αποχωρήσει:

«Ήρθαν 50 άτομα ζητούσαν να μπουν μέσα στα γραφεία μου. Βγήκα στην πόρτα να συζητήσουμε. Αυτό έγινε.» είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε: «Αν είχαν βίαιες προθέσεις δεν ξέρω, πάντως μπήκαν κάποιοι μέσα φέρθηκαν πολύ καλά και συζητήσαμε. Τους είδα θυμωμένους. Δεν είμαι εδώ για να τσακώνομαι. Με ρώτησαν τι πρόκειται να συμβεί. Μου ζήτησαν να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και μου είπαν ότι τις επόμενες φορές δεν θα είναι τόσο ήρεμοι. Μιλήσαμε μία ώρα. Θεώρησα ότι το να μιλήσω είναι καλύτερο από το να μη μιλήσω. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα φανταζόμασταν όταν ξεκινήσαμε να μπούμε στην ΑΕΚ. Μου ζήτησαν να φύγω από την ΑΕΚ.

Θεωρώ ότι όλα πρέπει να βγουν στη φόρα γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, να τα δουν όλοι. Ήδη γίνεται έλεγχος στα βιβλία από την εταιρεία που ήθελε ο κ. Κοζώνης. Μόλις τελειώσει ο οικονομικός έλεγχος, υποσχέθηκα στους οπαδούς ότι θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος για να πιστοποιηθεί και το πόσα λεφτά βάλαμε στην ΑΕΚ. Αυτό είναι το πιο χρονοβόρο κομμάτι. Δηλαδή ο διαχειριστικός έλεγχος. Τι σημαίνει αυτό; Βρίσκεις τις πηγές και τις χρήσεις των χρημάτων. Πόσα δηλαδή χρήματα και από που μπήκαν τα λεφτά. Δηλαδή είναι τα χρήματα που εισπράξαμε από τα εισιτήρια, τις διαφημίσεις, τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, τους χορηγούς, αυτά που έβαλαν οι μέτοχοι και τη διαφορά ελλείμματος μεταξύ των ετών 2004-09. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πήραμε την ΑΕΚ με το ταμείο να είναι μείον 23,5 εκατ.ευρώ φυσικά μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44. Όταν θα βρούμε το συνολικό έλλειμμα, τότε θα δούμε ποια είναι η διαφορά και πόσο μεγαλύτερο είναι το έλλειμμα σήμερα από τότε. Δηλαδή αν είναι 35,5 εκατ. για παράδειγμα η διαφορά θα είναι 12 εκατ. ευρώ. Ο διαχειριστικός έλεγχος θα δείξει που πήγαν τα χρήματα. Επαναλαμβάνω δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και θέλουμε να βγουν όλα στη δημοσιότητα να τα δει ο κόσμος».

"Δεν ψάχνουμε προπονητή"

«Δεν υπάρχει καμία πρόταση για πρόεδρο και δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κινήσεις να αλλάξει ο προπονητής. Άλλωστε εγώ πρωτοστάτησα για να έρθει ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς στην ΑΕΚ, μέσω του Λάκη Νικολάου, μην το ξεχνάτε αυτό. Δεν ψάχνουμε να βρούμε προπονητή».

"Θα πάρω τις αποφάσεις μου"

«Πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω. Οι οπαδοί με προέτρεψαν να φύγω από την ομάδα. Εμείς απλά προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να βοηθήσουμε την ΑΕΚ που αγαπάμε. Ποιος θα μείνει αν φύγουμε και εμείς; Που θα πάει η ομάδα; Δεν θέλουμε να κάνουμε δηλώσεις. Αυτό που σκεπτόμαστε είναι το τι θα κάνουμε καλύτερο για την ΑΕΚ. Μ'αυτήν την παρέμβαση που έγινε σήμερα (χθες) έχω πλέον ερωτηματικά. Ίσως πρέπει να ακολουθήσω την παραίνεση των ανθρώπων. Τους είπα μακάρι να υπάρχει οικονομικά ο κ. Κοζώνης να πάρει την ομάδα να ασκήσει διοίκηση και εμείς να φύγουμε. Δεν ξέρω τι θα κάνω, πρέπει να πάρω τις αποφάσεις μου».

Ακέφαλη η ΑΕΚ

Από την Πρωτοχρονιά η ΑΕΚ είναι και επισήμως ακέφαλη. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Βασίλης Καπετανόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Sentra 103.3", από τη στιγμή που η Γ.Σ. της ΠΑΕ δεν έλαβε απόφαση για ορισμό νέας διοίκησης, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για σύγκληση νέας Γ.Σ. Διότι η Γ.Σ. συγκαλείται από το Δ.Σ., το οποίο όμως παύει να υφίσταται από τις 31/12. Τούτο πρακτικά σημαίνει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ παραμένει και επισήμως ακέφαλη από την Πρωτοχρονιά του 2010, δίχως ουσιαστικά τη δυνατότητα να ορίσει νέα διοίκηση παρά μόνο μέσω του Πρωτοδικείου.

Κάτι που μπορεί να συμβεί από τη Δευτέρα μετά από σχετικά προσφυγή οποιουδήποτε μετόχου. Θεωρείται πάντως δύσκολο να υπάρξει τέτοια προσφυγή. Πρώτον, διότι κανένας εκ των μεγαλομετόχων δεν έχει τέτοια πρόθεση. Κι έπειτα διότι ούτε η Ερασιτεχνική, η οποία λέγεται πως φέρεται διακείμενη ευνοϊκά προς τον Πέτρο Παππά, ούτε και η "Ένωση 1924", η οποία φαίνεται πως δεν θέλει να επωμιστεί το βάρος ότι συνέβαλε στον ορισμό μιας προσωρινής διοίκησης με αμφίβολα αποτελέσματα, έχουν τέτοιο σκοπό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει μάλλον να περιμένουμε τον Νοτιά...
































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ