ΑΕΚ

Στον αστερισμό των Α-μέτοχων

Στον αστερισμό των Α-μέτοχων
Νοτιάς-Θανόπουλος

O B. Αρναούτογλου γράφει για τους α-μετόχους και τα ήξεις αφήξεις του Π. Παππά. Ανακοίνωση-σχέδιο από Ν. Νοτιά

Όλοι τους εξαφανισμένοι και ταυτόχρονα χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Οι μισοί στα λάθη τους χαμένοι έχουν κόψει κάθε επαφή με το παιχνιδάκι τους, οι άλλοι μισοί με μπροστάρη τον Πέτρο Παππά, ετοιμάζουν λέει την αντεπίθεσή τους. Ωραία, εδώ είμαστε, με περίεργα και ανυπόμονα τα ώτα να ακούσουμε το περιβόητο σχέδιο Β, πάντοτε ανοιχτά και σας περιμένουμε!
Τον παππά πιο εύκολο είναι να τον βρεις κρυμμένο κάτω από κανένα τραπουλόχαρτο, αλλά και πάλι μόνον όταν θέλει ο "παππατζής" κι ασφαλώς προτού τσεπώσει όλα τα στοιχήματα, βάλει το καφάσι υπό μάλης και αρχίζει να τρέχει στα στενά μέχρι να βγει από το Μοναστηράκι στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Τον Πέτρο Παππά όμως που να τον ανταμώσεις;

Έξι χρόνια κοντεύει να συμπληρώσει στην ΑΕΚ και 2-3 φωτογραφίες του ανακυκλώνονται στον Τύπο, από την εποχή που προπονητής ήταν ο Σάντος και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ επικρατούσε εμφύλιος για το τραγουδάκι του Φοίβου που κόστισε 130.000 ευρώ και αποτελεί μέρος της βαριάς κληρονομιάς που άφησε η διοίκηση Νικολαΐδη. Διότι έχει αξία μεταπώλησης και θα φέρει δισ. ευρώ στο ταμείο της ΑΕΚ.

Το περίφημο "plan b"


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Και οι α-μέτοχοι, επειδή δεν έχουν πλέον τρόπο να βγουν με αξιώσεις αναζητώντας το γκολ και να πείσουν για το ευφάνταστο και δημιουργικό παιχνίδι τους, μάλλον βολεύτηκαν με το να παίζουν άμυνα απαξιώνοντας τον Κοζώνη και απειλώντας με εξώδικα, μηνύσεις, αγωγές και ενεργοποίηση του FBI.

ΑΠΟΡΙΑ: Ποιον απειλούν; Εκείνον που οι ίδιοι παρουσίασαν ως μεγιστάνα δια του μπροστινού τους - ψηφοφόρου του Νίκου Πατέρα (άρα του Παναθηναϊκού) - νυν και τέως προέδρου μαζί Νίκου Θανόπουλου και δια του μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά τον οποίο πίσω από την πλάτη του χαρακτηρίζουν "αγιαθιάρη" και "ευκολόπιστο";

Καλά, το ότι ο τελευταίος το φυσάει και δεν κρυώνει που μπλέχτηκε σε αυτήν την ιστορία και ακόμα ψάχνει να βρει πως πιάστηκε κότσο με την υπόθεση του προπονητικού, είναι μια πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση του πανικού

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Κοζώνης παρουσίασε τρία έγγραφα από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που σύμφωνα με όσα ο ίδιος υποστηρίζει αποδεικνύουν συνολική ρευστότητα ύψους 150 εκατ. δολαρίων. Ας δεχτούμε ότι όλα είναι άκυρα, ότι πρόκειται για απάτη όπως ισχυρίζονται οι α-μέτοχοι στην ανακοίνωση που ουδείς γνωρίζει ποιος συνέταξε, ποιοι διάβασαν και ποιοι εν τέλει συνυπέγραψαν.

Ο Ντέμης; Ο Κανελλόπουλος; Ο Κούλης; Ο Παππάς; Ο Αθηνής, Οι Θανόπουλοι; Ο Χατζηωιάννου; Ο Γκούμας, Ο Νοτιάς; Όλοι μαζί; Δύο - τρεις από αυτούς; Μήπως κανείς τους κι έκανε του κεφαλιού του ο ψηφοφόρος του Πατέρα; Ποτέ δεν θα μάθουμε. Ας υποθέσουμε όμως ότι πρόκειται για τον Πέτρο Παππά ο οποίος αν και δύο φορές έχει διαψεύσει ότι εμπλέκεται σε σενάριο επόμενης ημέρας, εντούτοις κανονίζει ραντεβουδάκια με τους οργανωμένους για να τους φέρει με τα νερά του και να τους καθησυχάσει.

Ακόμη κι έτσι όμως, γιατί να μην υπάρχει η ίδια δυσπιστία για την οικονομική επιφάνεια του Παππά όταν φημολογείται ότι έχει υποστεί μεγάλη ζημία την περίοδο της οικονομικής κρίσης κι όταν το μόνο που γνωρίζουμε από τη θητεία του στην ΑΕΚ είναι ότι σε περίπου έξι χρόνια επένδυσε όλα κι όλα περίπου 4 εκατ. ευρώ στην εταιρία; Κυκλοφορεί επίσης ότι τον έκανε πέρα ο πρώην κολλητός του Λάκης Νικολάου επειδή όπως λένε οι πληροφορίες διέγνωσε προθέσεις για σχέδιο απαξίωσης της ΑΕΚ.

Ας μας παρουσιάσει λοιπόν εκείνος ρευστότητα 19 εκατ. ευρώ, όσα τουλάχιστον απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ας γίνει εν μία νυκτί αφεντικό και μεγαλομέτοχος. Αμφιβάλω όμως ότι αυτές είναι οι προθέσεις του.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει

Το ότι οι α-μέτοχοι παρέμειναν και σήμερα εξαφανισμένοι αναβάλλοντας την τακτική Γενική Συνέλευση προφανώς φοβούμενοι τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων από τους χειρισμούς τους οπαδών _ κι επί της ουσίας όχι τόσο για την υπόθεση Κοζώνη, όσο για την απίστευτη ανικανότητά τους να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και να μιλήσουν με αλήθειες για το χάλι που κατάντησαν την ΑΕΚ _ δεν τους λυτρώνει. Αντιθέτως συσπειρώνει περισσότερο τον κόσμο στην ιδέα της αντίδρασης.

Διαρρέουν επιλεκτικά προς τον Τύπο την επιθυμία τους να ενεργοποιηθούν ξανά, να μαζέψουν χρήματα _ ναι αυτοί οι ΜΙΔΕΣ που μπορούν όπως έλεγε ο Ντέμης να αγοράσουν 10 Ολυμπιακούς (ο καθένας χωριστά ασφαλώς!) χρειάζεται να ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ για να βγει η χρονιά! _ και να παρουσιάσουν στον κόσμο το πλάνο τους ως το ερχόμενο καλοκαίρι. Ας το πράξουν επιτέλους μιλώντας όμως τη γλώσσα της αλήθειας. Το αν θα συγχωρεθούν είναι μια άλλη ιστορία, αναμφίβολα όμως θα νιώσουν καλύτερα με τους εαυτούς τους και πιο έντιμοι απέναντι στην ΑΕΚ που έχει καταντήσει το παιχνιδάκι τους.

Σχέδιο Νοτιά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου

Με μια λιτή ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς έκανε γνωστό πως επεξεργάζεται σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Ένωσης.

Η ανακοίνωση:

"H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει το εξής:

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκος Νοτιάς, επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της ομάδας μας και μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις".




































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ