ΑΕΚ

"Να πάνε για διοίκηση Πρωτοδικείου"!

"Να πάνε για διοίκηση Πρωτοδικείου"!
Κόσμος - αεκ

Ο δικηγόρος που παρέστη στην Γενική Συνέλευση προτείνει στην Ερασιτεχνική ή στην "Ενωση 1924" να πάνε για διοίκηση Πρωτοδικείου

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε o δικηγόρος και μέλος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Βασίλης Καπετανόπουλος, φιλοξενήθηκε στον "SENTRA 103,3" :
Για την ένσταση την οποία κατέθεσε για την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης: " Ζητήσαμε μαζί με τον κύριο Χήνα και ορισμένους άλλους μικρομετόχους να παραστούμε στη Γενική Συνέλευση και να παραθέσουμε κάποια ερωτήματα, όπως ορίζει η τροποποίηση του νόμου. Ήμασταν έτοιμοι να πάμε και να θέσουμε τα ερωτήματα μας, τα οποία δημοσιεύτηκαν και στον Τύπο, αλλά τηλεφώνησαν το πρωί στον κ. Χήνα και μας είπε η κ. Πένυ Κονιτσιώτη ότι αναβάλλεται η Γενική Συνέλευση. Όμως μία Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να αναβληθεί από το τηλέφωνο. Πρέπει πρώτα να συνέλθει κι αν δεν υπάρχει απαρτία να αναβληθεί. Στις τρεις, λοιπόν, το μεσημέρι πήγαμε στα γραφεία και μας είπε η κ. Κονιτσιώτη ότι δεν θα γίνει. Στις 7 Δεκεμβρίου, από ότι με πληροφόρησε η κ. Κονιτσιώτη, διότι ακόμα δεν έχει φτιαχτεί το πρακτικό, ανεβλήθη η λήψη αποφάσεων κι όχι η συνέλευση. Ο νόμος λέει ότι λήψη αποφάσεων μπορεί να αναβληθεί μετά από αίτηση του ενός εικοστού των μετόχων και είναι υποχρεωτική για τον πρόεδρο. Όπως είχα κάνει κι εγώ το 2007, ως νομικός σύμβουλος της Ερασιτεχνικής. Ο νόμος λέει ότι αν αναβληθεί μία φορά η λήψη αποφάσεων δεν γίνεται να αναβληθεί ξανά".

Για το αν στην επόμενη Γενική Συνέλευση δεν υπάρχει και πάλι απαρτία: " Λογίζεται η απαρτία της προηγούμενης. Να το πούμε χοντρικά μπορούσε και το ένα τοις εκατό να πάρει αποφάσεις. Στη σημερινή συνέλευση ήταν πρόεδρος ο κ. Οικονομόπουλος, γραμματέας η κ. Κονιτσιώτη και μέλη εγώ και ο κ. Χήνας. Έγινε μία συζήτηση και είπαν ότι θα αναβληθεί η συνέλευση. Πρέπει να υπάρχει όμως απαρτία για να αναβληθεί μία συνέλευση. Αν δεν υπάρχει απαρτία πως θα αναβληθεί; Είπαν λοιπόν ότι ολοκληρώθηκε η συνέλευση και ότι θα συγκληθεί καινούρια. Όμως η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει αύριο, οπότε πως θα συγκληθεί; Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι τη Δευτέρα να πάμε στο Πρωτοδικείο το οποίο θα ορίσει μία διοίκηση Πρωτοδικείου. Εγώ αυτό διατύπωσα. Από την πρώτη του μηνός η ΑΕΚ δεν έχει διοικητικό συμβούλιο".

Για το ποιος μπορεί να προσφύγει: " Η Ερασιτεχνική μπορεί να προσφύγει. Η οποία νομιμοποιείται γιατί είναι μέτοχος. Μπορεί κι ένας μέτοχος. Μπορεί και η "Ένωση 1924". Ο δικαστής, όμως, συνεκτιμά το ποσοστό των μετοχών το οποίο έχει στην κατοχή του όποιος προσφεύγει και ορίζει προσωρινή διοίκηση και όλοι οι μικρομέτοχοι μπορούν να κάνουν παρέμβαση".

Για το ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε κατάσταση λύσης Πρωτοδικείου: " Πιστεύω ότι είναι η ιδανική περίσταση για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Με το διορισμό μίας διοίκησης από όλες τις πλευρές, ούτως ώστε να συμμαζευτεί η κατάσταση. Και από τους νυν μετόχους και τους πρώην προέδρους. Πρώτα από όλα δεν γίνεται να μην ξέρουμε τα πραγματικά χρέη. Δεν γίνεται να λέει ο νυν πρόεδρος ότι τα χρέη είναι τριάντα και να δημοσιεύεται έκθεση στον Τύπο ότι είναι εξήντα ένα. Για να έρθει ο οποιοσδήποτε επενδυτής αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους νυν μετόχους είναι θύματα, γιατί έχουν βάλει τα λεφτά και τα χάσανε. Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει να μείνει έτσι η κατάσταση. Διότι αν εξακολουθήσουν να είναι οι ίδιοι που είχαν κατά καιρούς την διοίκηση η κατάσταση αυτή δεν θα έχει τέλος. Τα χρέη από πέρσι μέχρι φέτος έχουν αυξηθεί για περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια".

Για το αν μπορεί να παραταθεί η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου: " Αυτό πάντα γίνεται με Γενική Συνέλευση. Τώρα για την άποψη που διατυπώθηκε από την ΠΑΕ ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου παρατείνεται μέχρι το τέλος του εξαμήνου θα μπορούσε να είχε βάσει αν τώρα ήταν Οκτώβριος. Τώρα τελειώνει το εξάμηνο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν μπορεί να παραταθεί ούτε δευτερόλεπτο".








TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ