ΠΑΟΚ

Παπαδόπουλος: "Κομβική για το μέλλον"

Παπαδόπουλος: "Κομβική για το μέλλον"
παπαδοπουλος

Ο Β' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Παπαδόπουλος μίλησε για την κρισιμότητα της γενικής συνέλευσης

Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην πρώτη γενική συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο και τελικά δεν έγινε:
"Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους μέτοχους δεν αδιαφόρησαν, απλά ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας. Οι περισσότεροι ήταν στο τηλέφωνο και στην περίπτωση που εμφανιζόταν ο κ. Παγώνης, θα έρχονταν και αυτοί. Σήμερα όμως και την Γενική Συνέλευση της Τετάρτης την χαρακτηρίζω κομβική για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να λείψει κανείς, να είναι το 100% των μετόχων παρόντες".



Και συνέχισε, τονίζοντας ότι από την μεθαυριανή Γενική Συνέλευση δεν πρέπει να λείψει κανείς: "Θα έπρεπε να είναι παρόντες όλοι και να μην ρωτούνται. Εκτός από το ότι είναι μέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχει και ο συναισθηματικός δεσμός πέρα από τη μετοχική τους σύνδεση. Η αγάπη τους προς το σωματείο έπρεπε να τους ωθήσει στο να βρίσκονται εκεί. Είναι υποχρέωση όλων.

Ο κ. Παγώνης θα είναι παρών μέσω του αντιπροσώπου του, αν και θα προτιμούσα να παρευρεθεί ο ίδιος. Ορισμένα ζητήματα που προκύπτουν πρέπει να λυθούν εκείνη την ώρα και όχι μέσω τηλεφωνημάτων. Ο κ. Καλύβας έχει εξουσιοδοτήσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη για να τον εκπροσωπήσει και το ίδιο έχει κάνει και ο κ. Μπιτσιάνης.

Ο κ. Τρυφωνίδης δήλωσε ότι θα είναι παρών. Ο κ. Οικονομίδης θεωρώ ότι θα είναι παρών, αλλά μέχρι στιγμής δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση του κ. Βεζυρτζή. Θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι ο Ερασιτέχνης παρών, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά".







Ο κ. Παπαδόπουλος την χαρακτήρισε "κομβική και κρίσιμη" για το μέλλον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εξήγησε τους λόγους που η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ: "Είναι υποχρεωτικό για να πετύχουμε την απαρτία και να παρθούν αποφάσεις. Είναι δεδομένο για μένα. Θεωρώ ότι είναι κομβική και κρίσιμη. Στην ΠΑΕ υπάρχει το οικονομικό πρόβλημα που είναι γνωστό σε όλους. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Όμως υπάρχουν τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ και τα παλιά χρέη και αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρξουν εισροές χρημάτων για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις υποχρεώσεις. Έχουμε εξαντλήσει τα τηλεοπτικά, τα διαρκείας ... Οι λύσεις περιορίζονται και έτσι και από το νόμο είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μέχρι στιγμής βρίσκονται συνέχεια λύσεις, αλλά αυτές δεν μπορούν να διαιωνίζονται. Αν αύριο βρεθεί ένας επενδυτής, εμείς τι θα του απαντήσουμε στο ερώτημα: ποιο είναι το τίμημα; Εμείς υποθετικά μπορούμε να του πούμε κάτι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αναβάλουμε συνέχεια.

Αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είχε τα παλιά χρέη, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλή. Ακόμα όμως η ΠΑΕ δεν έχει ξεκινήσει να πληρώνει και τις δόσεις της "περίφημης" ρύθμισης των χρεών. Άρα καταλαβαίνετε ότι όση εξυγίανση γίνει για τα λειτουργικά έξοδα, πάντα θα υπάρχουν τα χρέη τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα"





.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως με η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι ένα θετικό βήμα προς την εξεύρεση επενδυτών: "Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ θελκτική επένδυση και είναι εδώ για να έρθει να τον αγοράσει όποιος ενδιαφέρεται. Αυτό το τίμημα πρέπει να προσδιοριστεί μέσω της Γενικής Συνέλευσης. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ισχυρούς επενδυτές και ανθρώπους που θα τον οδηγήσουν στο μέλλον.

Οι αποφάσεις αυτές δεν πρέπει να αναβάλλονται και έπρεπε ήδη να έχουν παρθεί. Εξάλλου, θα υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο. Είτε αυτό αφορά σε έναν, είτε τον λαό του ΠΑΟΚ, θα ξέρουν τι ζητάμε.

Με την πιθανή δική μας πρόταση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα είναι περίπου στο 70% και αν του μεταβιβαστεί και το ποσοστό των θεματοφυλάκων, ο νέος μεγαλομέτοχος θα έχει στην κατοχή του περίπου το 80%".






TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ