ΠΑΟΚ

Σάντος: "Ελπίζω σε έναν καλό γάμο"

Σάντος: "Ελπίζω σε έναν καλό γάμο"
Σάντος

Παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ο Φερνάντο Σάντος, που θέλει να φέρει την ομάδα πρώτη σε τρία χρόνια

Αφού τον παρουσίασε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία ο κ. Σάντος ξεκίνησε τις δηλώσεις του δεχόμενος ερωτήσεις.
Για το τι μέτρησε στις συζητήσεις που είχε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον έκανε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ απάντησε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να είναι ένας καλός γάμος με επιτυχία. Έχουμε μία αρχή και θα πρέπει να χτίσουμε μία οικογένεια. Σε αυτή την οικογένεια έχουμε τους ποδοσφαιριστές, τους μάνατζερς αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ που τον χρειαζόμαστε για να χτίσουμε μία μεγάλη ομάδα και να έχουμε αυτό που περιμένουμε όλοι.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι μία ομάδα που θα ήθελε κάθε προπονητής. Η παρουσία του κ. Ζαγοράκη ως προέδρου ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Κάναμε μια συζήτηση την Δευτέρα για το μέλλον ώστε ο ΠΑΟΚ σε δύο τρία χρόνια να φθάσει εκεί που θέλουμε.

Πιστεύω στον πρόεδρο και η παρουσία του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι είμαι εδώ και να δουλέψουμε όλοι μαζί με δύναμη. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε και ότι έχουμε πολύ δουλειά αλλά και όρεξη και πιστεύουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας έχουν αυτή την δύναμη και είμαστε σίγουροι ότι το πρώτο βήμα το έχουμε κάνει και το μέλλον θα μας πει".






"Κλείσαμε τον κύκλο"
Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει 7 προπονητές στα τελευταία τρία χρόνια απάντησε: "Κλείσαμε τον κύκλο και πλέον υπάρχει ένας νέος προπονητής για τα επόμενα τρία χρόνια".


"Θα δουλέψουμε σκληρά"

Στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο θα είναι για τον ίδιο ότι κανένας από τους ποδοσφαιριστές δεν είναι δικιά του επιλογή απάντησε: "Είναι πολύ δύσκολο αλλά δεν φοβάμαι. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα δούμε. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ. Έχουμε πουλήσει 10.000 εισιτήρια διαρκείας και ελπίζουμε να φθάσουμε στα 15.000".


"Θα τους ζήσω στην καθημερινότητα"

Για το αν έχει εικόνα του ΠΑΟΚ και αν θα προλάβει μέχρι το τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας να περάσει μέρος της λογικής του είπε: "Γνωρίζω τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αφού έχουν παίξει μαζί ή ως αντίπαλοι. Θα τους ζήσω όμως στην καθημερινότητα. Θα δουλέψω σκληρά και ξέρω να δουλεύω. Πιστεύω ότι θα χτίσουμε μία πολύ καλή ομάδα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να είναι χαρούμενος και κανένας δεν θα μπορεί να τρέχει πιο γρήγορα από μας".


"Τα αστέρια είναι στον ουρανό"

Για την σχέση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και αν θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς σε ηλικία παίκτες του ΠΑΟΚ είπε: "Εγώ θα παίξω. Όχι ο κ. Ζαγοράκης. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση και με σεβασμό. Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα αλλά θα πρέπει να υπάρχει μία ομάδα για να μπορούν να κάνουν καλή δουλειά. Τα αστέρια είναι στον ουρανό. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία μεγάλη ομάδα. το σημαντικό δεν είναι η ηλικία αλλά η ποιότητα. Αυτοί που έχουν καλύτερη ποιότητα θα παίξουν. Είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές να έχουν δύναμη. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε 11 ποδοσφαιριστές αλλά 28 με κάποιους σίγουρα να παίξουν πιο πολύ".


"Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ"

Για το αν ο σημερινός ΠΑΟΚ του θυμίζει την ΑΕΚ προ τριετίας απάντησε: "Τα σχέδια είναι να πάμε σωστά στους στόχους μας. Σε δύο χρόνια άμα θα φθάσουμε εκεί που θέλουμε θα είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Αυτό είναι το σχέδιό μας. Τώρα είμαι στον ΠΑΟΚ και δεν είμαι στην ΑΕΚ οπότε θα μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ".


"Σε τρία χρόνια στην πρώτη θέση"

Για το που θέλει να φθάσει με τον ΠΑΟΚ ο κ. Σάντος τόνισε: "Η επιθυμία μου είναι να χτίσω μία ομάδα που σε τρία χρόνια θα μπορεί να είναι στην πρώτη θέση".


"Να αλλάξουμε μυαλό"

Για την νοοτροπία που προσανατολίζεται να περάσει στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είπε: "Θα πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό. Να σκεφτόμαστε τον κάθε αγώνα. Πάμε να παίξουμε να κερδίσουμε χωρίς να είναι πάντα πιθανό αυτό αλλά θα πρέπει πάντα να παίζουμε, να παλεύουμε για να κερδίζουμε κι όταν δεν τα καταφέρνουμε να είμαστε στεναχωρημένοι. Αυτό θέλουμε για μας".


Στην ερώτηση για το τι είδε στην σημερινή του παρουσία από τις 8:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής όπου προπονείται ο ΠΑΟΚ τόνισε: "Κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν. Όλα όμως είναι καλά στο κέντρο. Θέλουμε να κάνουμε καλύτερα τις προπονήσεις γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε καλά αν δεν κάνουμε καλές προπονήσεις. Για τους ποδοσφαιριστές πιο πολύ να παίξουν καλά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή δεν έχουμε τις καλύτερες καταστάσεις δεν μπορούμε να δουλέψουμε".


"Θέλουμε χρόνο"

Για το ότι ανέλαβε τον ΠΑΟΚ σε ένα ξεκίνημα από την αρχή με πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη σε μια κατάσταση όπως με την ΑΕΚ με πρόεδρό της τον Ντέμη Νικολαϊδη: "Βοηθάει πολύ. Θέλουμε χρόνο για να κάνουμε την δουλειά μας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε από την μία μέρα στην άλλη το μυαλό. Εγώ πιστεύω ότι με την σκληρή δουλειά μπορούμε να φθάσουμε παντού".


"Να δουλέψουμε σκληρά"
Όσο για την φετινή χρονιά; "Είπα ότι δε δύο τρία χρονιά θα ήθελα να φθάσουμε στην πρώτη θέση. αν μπορούμε από τώρα θα το παλέψουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε όλους τους αγώνες και στο τέλος θα το δούμε. Αν δεν μπορούμε να είμαστε πρώτοι, θα είμαστε δεύτεροι ή τρίτοι ή τέταρτοι. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά πρώτα με στόχο μας να είναι να κερδίσουμε. Βήμα με βήμα θα κάνουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε να είναι».
Για τον λόγο που έλυσε την συνεργασία του με την Μπενφίκα: «Δεν θα μιλήσω για την Μπενφίκα".



"Αναγνώρισαν την δουλειά μου"

Τι σημαίνει για τον ίδιο ότι ο Ντέμης Νικολαϊδης τον είχε καλέσει στην ΑΕΚ και τώρα ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον ΠΑΟΚ; "Είναι χαρά μου γιατί αναγνώρισαν την δουλειά μου όταν δουλεύανε μαζί μου και φαίνεται η καλή σχέση που έχω με τους ποδοσφαιριστές μου".



Για το πώς θα αλλάξει το ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε επιθετικό πρόβλημα είπε: "Θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει. Όχι να χάνει. Δεν το θέλω. Θέλουμε να κάνουμε γκολ" ενώ για το ότι θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε φιλικό παιχνίδι με τα έσοδα να πηγαίνουν στους πυρόπληκτους: "Θα είναι σημαντικό παιχνίδι για μένα για να δω τους παίκτες. Δεν θα μπορώ να έχω αλλάξει κάτι. Θα ήταν ψέματα να το έλεγα", κι όσο για τις πυρκαγιές:

"Τα έχω ζήσει στην χώρα μου. Αγαπάω την Ελλάδα. Είναι η δεύτερή μου χώρα. Εκείνο το διάστημα ήταν δύσκολο και για τον Κατσουράνη με τον πρόεδρο (σ.σ. Ζαγοράκη) να με είχε ενημερώσει σχετικά για τα παιχνίδια αυτά".



Για το σύστημα που θα προτιμήσει να παίξει στον ΠΑΟΚ είπε: "Θα δω πρώτα τους ποδοσφαιριστές μου πως παίζουν με τον αγώνα της Κυριακής (σ.σ. το φιλικό με την ΑΕΚ) να μου δώσει αυτή την ευκαιρία. Αν ήμουν από την αρχή στον ΠΑΟΚ θα το είχα ήδη κάνει. Τώρα όμως θα πρέπει να το κάνω με τους ποδοσφαιριστές που έχω".


"Έχουμε διαφορετική σκέψη"

Σε ερώτηση αν σκέφτεται μια συνάντηση με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Παράσχο, είπε: "Τον σέβομαι πολύ. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση αλλά εγώ θα οδηγήσω την ομάδα εκεί που πρέπει. Σκεφτόμαστε διαφορετικά".



Για την διαφορά του μπάτζετ με τους τρεις μεγάλους της Αθήνας απάντησε: "Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή ομάδα και θα δουλέψουμε. Και στην ΑΕΚ είχαμε πιο χαμηλό μπάτζετ και τα πήγαμε καλά".



Για το πόσο πιστεύει ότι ο Φερνάντεζ μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να παίξει ακόμα και βασικός στην Εθνική Πορτογαλίας όπως και ποια είναι η άποψή του: "Ελπίζω μέσα από την δουλειά να γίνει και πρώτος".

Για την πρώτη εικόνα που αποκόμισε από την πρωινή προπόνηση και το αν διέκρινε κάποια κενά: "Θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι το ενιαίο και απλό", ενώ για το αν είδε κάποιο από τα μέχρι τώρα παιχνίδια όπως το τελευταίο με την Skoda Ξάνθη απάντησε καταλήγοντας πως: "Θα το δω το απόγευμα".

Το νέο τεχνικό τιμ

Με την ολοκλήρωση των δηλώσεών του παρουσιάστηκαν οι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος με αυτούς να είναι ο Ζόρζε Ροζάριο σε ρόλο βοηθού προπονητή, ο Μπρούνο Μούρα σε ρόλο γυμναστή, ο Φερνάντο Τζουστίνο σε ρόλο βοηθού τερματοφυλάκων και ο Ρικάρντο Σάντος θα είναι ο νέος σκάουτερ του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη προπόνηση


Τελείωσε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής (10:00), η οποία ήταν η πρώτη του Φερνάντο Σάντος και των συνεργατών του. Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και οικογενειακό δίτερμα.

Από αυτήν απουσίαζαν οι διεθνείς Χαραλάμπους (Εθνική Κύπρου), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Κυριακίδης, Χριστοδουλόπουλος (Εθνική Ελπίδων), επέστρεψε ο Ολλανδός Κνολ ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γλύκος, Γεωργιάδης και Ουντέζε. Στις 17:00 σήμερα είναι προγραμματισμένη και δεύτερη προπόνηση και πάλι στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.





















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ