ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέντε λόγοι για να μείνει ο Ζαν Μακούν στον Ολυμπιακό

Πέντε λόγοι για να μείνει ο Ζαν Μακούν  στον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους πέντε λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός πρέπει να πληρώσει την ρήτρα και να αποκτήσει τον Ζαν Μακούν!

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, πιθανότατα ούτε η τελευταία, όπου ο Παντελής Διαμαντόπουλος τονίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατήσει τον Ζαν Μακούν . Τέτοιους παίκτες δεν βλέπουμε συχνά στην Superleague.

Ο Καμερουνέζος άσος είναι ακριβώς αυτός ο παίκτης που έψαχναν οι Πειραιώτες για να θωρακίσουν και να ενισχύσουν την μεσαία γραμμή τους. Ένα σύγχρονος χαφ που τα έχει όλα.

Στην αρθρογραφία του Παντελή Διαμαντόπουλου θα διαβάσατε για τους λόγους που πρέπει να μείνει ο 28χρονος χαφ στο Λιμάνι, όμως εμείς θα παρουσιάσουμε κάποια άλλα στοιχεία, κυρίως στατιστικά και εξωγηπεδικού χαρακτήρα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα...

1) Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ο Μακούν δεν έχει δεχτεί ακόμη κίτρινη κάρτα σε 17 ματς που έχει αγωνιστεί σ' όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να παίζει στη μεσαία γραμμή όπου εκεί δίνονται οι σπουδαιότερες μάχες σ' έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όμως έχει καταφέρει να κάνει τη δουλειά δίχως να τιμωρηθεί. Σίγουρα δεν είναι ο κλασικός αμυντικός μέσος που... δαγκώνει (στην πραγματικότητα είναι ένας δημιουργικός χαφ), αλλά ξέρει πολύ καλά να κόβει καθαρά και να κάνει τη δουλειά σωστά.

*Κατά μέσο όρο κάνει τα λιγότερα φάουλ στο πρωτάθλημα από τους υπόλοιπους παίκτες της μεσαίας γραμμής (Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα). Κάνει ένα φάουλ ανά 71.3 λεπτά, ενώ οι υπόλοιποι κάνουν: Μανιάτης 1/43', Ιμπαγάσα 1/54.5' και Ορμπάιθ 1/61,1'.

2) Κόντρα στον Πανιώνιο ο 28χρονος άσος, πέτυχε το δεύτερο του γκολ και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη. Το πρώτο το είχε πετύχει κόντρα στον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και ήταν εξίσου σημαντικό. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μόλις μειώσει σε 1-2, όμως το γκολ του Καμερουνέζου έβαλε τέλος στα όνειρά τους. Δεν είναι λίγο να έχεις έναν χαφ που ξέρει να κόβει, να δημιουργεί και να σκοράρει όταν η ομάδα το χρειάζεται.

*Σκοράρει 1 ανά 5.5 προσπάθειες και είναι ο 7ος πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού πίσω από (Χαβίτο, Πάντελιτς, Μιραλάς, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ και Μαρκάνο). Από τους χαφ των "ερυθρολεύκων" βάζει πιο εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα.

*Παρά το γεγονός πως δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.73 μ), το δυνατό του σημείο είναι οι κεφαλιές. Στο πρωτάθλημα έχει 5 και δύο απ' αυτές έγιναν γκολ. Αντίθετα, έχει τρία σουτ εκτός και άλλα τρία εντός περιοχής, αλλά δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

3) Ο Ζαν Μακούν είναι από τους αγαπημένους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έστω κι αν ο Ισπανός δεν ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές του και φέρεται σε όλους το ίδιο. Ένας από τους λόγους που ο προπονητής του Ολυμπιακού... γουστάρει (συγχωρήστε μας για την έκφραση) τον Καμερουνέζο είναι γιατί ξέρει όσο λίγοι να κάνει το παιχνίδι που αρέσει στον Βαλβέρδε. Μοιράζει αμέσως την μπάλα, βλέπει γήπεδο και παίζει πολύ συχνά το 1-2 με τους συμπαίκτες του, ξεκλειδώνοντας τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό βοηθάει στον γρήγορο ρυθμό που ζητά ο προπονητής του Ολυμπιακού σε κάθε ματς και γοητεύει την εξέδρα.

*Με βάση το μέσο όρο, είναι ο παίκτης που πασάρει πιο συχνά. Συγκεκριμένα, πασάρει 1 φορά κάθε 5.63 λεπτά, ενώ οι υπόλοιποι μέσοι έχουν: Ιμπαγάσα 1/5,98', , Μανιάτης 1/6.95', Ορμπάιθ 1/7.87'.

*Είναι ο πιο εύστοχος στα γεμίσματα από τα κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού, αφού έχει 8 στα 18 και αφήνει πίσω του τον Ιμπαγάσα (38/132), το Ορμπάιθ (10/26) και τον Μανιάτη (16/47).

4) Σ' ότι αφορά τον Ζαν Μακούν εκτός γηπέδου. Είναι η ψυχή της παρέας, πάντα χαμογελαστός και αγαπητός στους συμπαίκτες του. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο : "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Μακούν. Ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι μας και τον αγαπάνε οι συμπαίκτες του! Ξέρει να κερδίζει την αγάπη των συμπαικτών του, τους οποίους κάνει ευτυχισμένους μέσα στο γήπεδο. Ζητάει την μπάλα και δουλεύει πολύ". Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής;

5) Το τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό είναι πως ο Ζαν Μακούν δέθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κόσμο και την οικογένεια του Ολυμπιακού και σε κάθε ευκαιρίες από το ξεκίνημα της "ερυθρόλευκης" καριέρας του, δηλώνει πως θέλει να παραμείνει κάτοικος Πειραιά. Καλός παίκτης είναι (ακόμα δεν τον έχουμε δει να παίζει στο 100%), καλός άνθρωπος-χαρακτήρας είναι, θέλει σαν τρελός να παίζει στον Ολυμπιακό, οπότε συγκεντρώνει όλο το... πακέτο.

Πάντελιτς: "Που να βρω καλύτερα;"

Για τον τραυματισμό του, τις δύσκολες στιγμές που περνά, την οικογένειά του που τον στηρίζει, αλλά και τον Ολυμπιακό που είναι πάντα στο πλευρό του μίλησε ο Μάρκο Πάντελιτς.

Όσα δεν είδατε μετά το Ολυμπιακός-Πανιώνιος

Το Sport24.gr βρέθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και σας μεταφέρει όσα δεν έδειξαν οι κάμερες. Τα πηγαδάκια, η πλάκα του Μάντζιου στον Βαλβέρδε, η υπόσχεση του "Τόρο" και άλλα πολλά.

Επιστρέφουν τα τρία "Μ"

Μέλμπεργκ, Μιραλάς και Μοδέστο ανεβάζουν στροφές και αναμένεται να είναι έτοιμοι στο εντός έδρας ματς με την Ρουμπίν Καζάν (23/2, 22:05).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ