STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης-Ολυμπιακός 2-3

Άρης-Ολυμπιακός 2-3
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα, έφυγε με το "διπλό" από την Θεσσαλονίκη επικρατώντας του Άρη με 3-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Δοκάρι ο Μόνχε. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις.

Μετά από ένα πολύ όμορφο ματς με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, ο Ολυμπιακός πέρασε από το "Κλεάνθης Βικελίδης" επικρατώντας με 3-2 του Άρη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι "ερυθρόλευκοι" με το "τρίποντο" αυτό σε μια δύσκολη έδρα έφτασαν στους 17 βαθμούς και ανέβηκαν έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Από την άλλη ο νέος προπονητής του Άρη, Πρόπιερζ (έκανε ντεμπούτο) έχει πολύ δουλειά ακόμη και μπορεί οι "κίτρινοι" να παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, έμειναν ωστόσο για ακόμη ένα ματς χωρίς νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, σημείωσε δύο τέρματα και έδειχνε πως θα έκανε περίπατο στο "Κλεάνθης Βικελίδης", καθώς ο Άρης έδειξε πως δεν μπήκε ποτέ στο ματς, μην μπορώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα άλλαξε, με τους Πειραιώτες να κάνουν τα εύκολα δύσκολα, καθώς δύο φορές που αδράνησε η άμυνα τους, δέχθηκαν δύο τέρματα από τον Άρη. Ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Μόνχε και το σημαντικό είναι πως παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα, πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου στο Φάληρο.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)/ Καρσιώτης (Κορινθίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)/ Αμυγδαλής (Σερρών)

Καιρός: Αίθριος

Άρης (Πρόπιερζ): Γιακούποβιτς, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Φατί, Βράνιες (47' Τόχα), Γιαννιώτας (74' Ακόστα), Ουμπίδες, Σολτάνι (65' Ιάκομπ), Καστίγιο.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μοδέστο, Μόνχε (80' Μαρκάνο), Ιμπαγάσα (62' Μακούν), Μιραλάς (93' Φέισα), Τζεμπούρ.

Κίτρινες κάρτες: Καζναφέρης (26', Άρης), Καστίγιο (42', Άρης), Ιάκομπ (74', Άρης)-Ιμπαγάσα (32', Ολυμπιακός), Ορμπάιθ (53', Ολυμπιακός), Μιραλάς (63' Ολυμπιακός), Α. Παπαδόπουλος (70', Ολυμπιακός)

Σκόρερ: Τόχα (77', Άρης), Φατί (85', Άρης) -Τζεμπούρ (7', Ολυμπιακός), Μοδέστο (28', Ολυμπιακός), Μακούν (83', Ολυμπιακός)

Μπήκε φουριόζος ο Ολυμπιακός

Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο "Κλεάνθης Βικελίδης", μην αφήνοντας τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας.

Στο 4ο λεπτό ο Άρης έκανε την πρώτη του ευκαιρία για το πρώτο μέρος, όταν ο Καστίγιο έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, παίζοντας με την μπάλα κάτω και έφτασε στο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό "παγώνοντας" το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους τους παίκτες και ο Τζεμπούρ από την μικρή περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για τους "ερυθρόλευκους".

Στο 18', ο Τοροσίδης με ωραίο "τακουνάκι" βρήκε τον Μόνχε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Αργεντινός έκανε το σουτ από πλάγια θέση αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γιακούποβιτς.

Στο 22', ο Φατί έκανε λάθος στον χώρο του κέντρο, ο Τζεμπούρ έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε και το σουτ, αλλά αυτή κατέληξε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα (28'), η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διπλασίασε τα τέρματά της αποκτώντας από νωρίς προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ και ο Μοδέστο που είχε προωθηθεί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς κάνοντας το 0-2 για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός παρά το 2-0 υπέρ του συνέχισε να πιέζει τους "κίτρινους" για να φτάσει και σε άλλο γκολ και στο 32', ο Μιραλάς έκανε το σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιακούποβιτς αυτή τη φορά ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 36', πάλι ένα σουτ του Μιραλάς έφυγε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άρη να μην δείχνει κάτι το ιδιαίτερο.

Πολύ καλό ματς στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ξεκίνησε με μια αλλαγή στον χώρο του κέντρου, ώστε να περιορίσει τους μέσους τους Ολυμπιακού. Το ματς σε γενικές γραμμές το ματς ήταν πολύ καλό με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές και με τρία ακόμη γκολ.

Στο 50', μετά από εκτέλεση φάουλ του Καστίγιο, ο Φατί έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Μέγκιερι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (54'), οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν ο Τζεμπούρ έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή στον Μέλμπεργκ, ο οποίος δοκίμασε από πλάγια θέση να γυρίσει στον Μιραλάς, αλλά ο Γιακούποβιτς με το πόδι έδιωξε την μπάλα.

Στο 69', ο Ολυμπιακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Οι Πειραιώτες βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Μακούν έδωσε στον Μόνχε, αυτός έκανε την "λόμπα" με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς να επιστρέφει στον Αργεντινό, αλλά με το σουτ που έκανε η μπάλα έφυγε άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα (77'), ο Άρης κατάφερε στην πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σανκαρέ έγινε κάτοχος της μπάλας γύρισε στον Τόχα, ο οποίος από την μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα και μείωσε σε 1-2 για τον Άρη.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 83', όταν ο Μακούν που είχε μπει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο σημείωσε το πρώτο του γκολ με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ και ο Μακούν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιακούποβιτς και έκανε το 1-3 για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα (85') ο Άρης μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Μίσελ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Φατί με κεφαλιά έκανε το 2-3 για τους "κίτρινους".

Στην συνέχεια το παιχνίδια απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον Άρη να πιέζει για την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε και πήρε την πολύ μεγάλη νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Το πρόσωπο του αγώνα

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του Βισέντε Μόνχε με την φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός αριστερός χαφ στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", είχε πολλές ενέργειες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει και ένα γκολ, αλλά από το έξυπνο σκαφτό σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Η Συνέντευξη Τύπου

Ο νέος τεχνικός του Άρη, Μίχαλ Πρόμπιερζ , είπε στην συνέντευξη Τύπου, πως η ομάδα του έκανε δώρα στον Ολυμπιακό, προσθέτοντας πως όταν έρθει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, θα μπορούν οι φίλαθλοι να δουν μετά ένα σερί νικηφόρων αγώνων.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στους διαιτητές που έχουν πίεση, αλλά οι οποίοι είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, προσθέτοντας πως η ομάδα του έπρεπε να "καθαρίσει" νωρίτερα το ματς με τον Άρη.

Στατιστικά Αγώνα


2

Γκολ

3

2

Ασίστ

2

6

Τελικές προσπάθειες

11

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

6

1

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

3

3

Κεφαλιές

2

3

Αποκρούσεις

0

18

Επεμβάσεις

11

20

Κλεψίματα

28

21

Φάουλ

16

4

Οφσάιντ

1

4

Κόρνερ

7

51

Λάθη

54

11/21

Γεμίσματα

5/21



Το φιλμ του αγώνα

4': Σουτ από τον Καστίγιο η μπάλα κόντραρε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και κατέληξε κόρνερ.

7': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ από τον Χολέμπας, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τζεμπούρ από την μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

18': Ωραίο "τακουνάκι" από τον Τοροσίδη στον Μόνχε, ο τελευταίος έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε άουτ.

22': Λάθος από τον Φατί, ο Τζεμπούρ πήρε την μπάλα έκανε το σουτ, αλλά αυτή έφυγε άουτ.

28': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εκτέλεση φάουλ από τον Ιμπαγάσα, ο Μοδέστο μέσα από την περιοχή έκανε την κεφαλιά και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Γιακούποβιτς για να κάνει το 0-2 για τον Ολυμπιακό.

32': Ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

50': Εκτέλεση κόρνερ από τον Καστίγιο, ο Φατί έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

54': Πάσα του Τζεμπούρ στον Μέλμπεργκ, αυτός προσπάθησε να γυρίσει στον Μιραλάς, αλλά ο Γιακούποβιτς έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.

69': Δοκάρι για τον Ολυμπικό. Οι "ερυθρόλευκοι" βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μακούν έδωσε ωραία στον Μόνχε, ο οποίος έκανε την "λόμπα", η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς, επέστρεψε στον Αργεντίνο ο οποίος από κοντά την έστειλε άουτ.

77': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Σανκαρέ έγινε κάτοχος της μπάλας, γύρισε τον Τόχα ο οποίος από την μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 1-2 για τον Άρη.

83': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εκτέλεση φάουλ από τον Χολέμπας και ο Μακούν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-3 για τον Ολυμπιακό.

85': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα από τον Μίσελ και ο Φατί με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έκανε το 2-3 για τον Άρη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ