ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές"

Βαλβέρδε: "Να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές"
INTIME SPORTS

Για την πίεση που υπάρχει προς τους διαιτητές μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη. Διαβάστε τι είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές και θα πρέπει να την αντέξουν, ωστόσο είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος επεσήμανε πως η ομάδα του θα μπορούσε να "καθαρίσει" νωρίτερα τον αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου:

" Το παιχνίδι πήγανε πολύ ήρεμα για μας μέχρι το πρώτο γκολ του Άρη αφού δεν είχαμε δεχθεί κάποιον κίνδυνο. Ο Άρης όμως διαθέτει υψηλόσωμους παίκτες και παίκτες που σουτάρουν πολύ καλά.

Μετά το πρώτο γκολ του Άρη είχαμε τον έλεγχο και αντέξαμε στην πίεση του Άρη όπως και μετά το δεύτερό του γκολ όπου κυνήγησε και κάτι περισσότερο. Κρατήσαμε την μπάλα για να περάσει ο χρόνος και φθάσαμε στην νίκη.

Ήταν η φάση ενός κόρνερ και ένα φάουλ που δεν νομίζω ότι ήτανε και επήλθε ένας εκνευρισμός. Ακόμη και οι διαιτητές θα πρέπει να αντέχουν στην πίεση. Ήταν μία αντίδραση ωστόσο που δεν ήτανε σωστή από την πλευρά του.

Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές που θα πρέπει να την αντέξουν. Και οι διαιτητές ωστόσο είναι άνθρωποι και όπως όλοι μπορούνε να κάνουνε λάθη. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση προς τους διαιτητές στην Ελλάδα και θα πρέπει να τους δώσουμε λίγο αέρα.

Να τους αφήσουμε λίγο χώρο και ήσυχους αλλά και οι ίδιοι να μάθουν να αντέχουν στην πίεση ακόμη και από τους φιλάθλους. Για αυτό και πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλάμε λιγότερο για τους διαιτητές και περισσότερο για το παιχνίδι.

Και με τον Εργοτέλη είχαμε προηγηθεί αλλά στα τελευταία λεπτά δυσκολευτήκαμε. Σήμερα προηγηθήκαμε με 0-2 και αν και μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι με τις φάσεις που είχαμε και κυρίως του Μόνχε δεν το κάναμε. Το πιο δύσκολο είναι να κερδίζεις.

Όταν σήμερα έγινε το 1-2 ο Άρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι παίζαμε σε μία δύσκολη έδρα όπου πέρσι με μένα και πάλι προπονητή είχαμε κερδίσει με 1-0 ενώ στην πρώτη μου παρουσία είχαμε χάσει".

Σε ερώτηση για το ντεμπούτο του Μιχάλ Πρόμπιερζ στην τεχνική ηγεσία του Άρη σχολίασε: " Δεν μπορούμε να λέμε πολλά πράγματα όταν ο προπονητής ήρθε την προηγούμενη ημέρα. Σε σχέση πάντως με τα προηγούμενα παιχνίδια 5-6 ποδοσφαιριστές που στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν στον πάγκο ήταν βασικοί.

Όπως ακόμη και η αλλαγή του τερματοφύλακα αλλά και του Γιαννιώτα με αποτέλεσμα να ήταν κινήσεις εκπλήξεις για μας. Στην Ισπανία εξάλλου λένε νέος προπονητής σίγουρη νίκη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ