ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Όταν ο Μέσι έγινε... Κέπα!

FC Barcelona's Lionel Messi looks on during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valladolid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Feb. 16, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi looks on during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Valladolid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Feb. 16, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η άρνηση του Κέπα να συμμορφωθεί στην επιλογή του προπονητή του και να βγει από το χορτάρι δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα στο παρελθόν και σε ένα από αυτά πρωταγωνιστεί ο Λιονέλ Μέσι το 2014 (VIDEO).

Μάντσεστερ Σίτι vs Κέπα σημειώσατε... 2! Ναι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (έφτασε τους 25 τίτλους στην προπονητική καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μουρίνιο) πήρε το Carabao Cup επικρατώντας 4-3 στα πέναλτι, ωστόσο το πρόσωπο του τελικού δεν ήταν άλλος από τον Κέπα.

Όχι βέβαια για το λόγο που θα ήθελε ο ίδιος, έχοντας πχ. χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του με αποκρούσεις του στη "ρωσική ρουλέτα" αλλά για την απερίγραπτη ανυπακοή του στην απόφαση του Μαουρίτσιο Σάρι να τον κάνει αλλαγή λίγο πριν το φινάλε της παράτασης.

Κάποια στιγμή που τραυματίστηκε και χρειάστηκε να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, ο Ιταλός τεχνικός σκέφτηκε να ρίξει στο ματς τον Καμπαγέρο που έχει μάλιστα αρκετά καλό ρεκόρ στα πέναλτι, με τον Ισπανό να του λέει ωστόσο με νοήματα πως είναι εντάξει και να μένει με το "έτσι θέλω" στο γήπεδο.

Μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά διαβουλεύσεων (χρειάστηκε να παρέμβει ο διαιτητής για να παρθεί μία οριστική απόφαση από πλευράς Τσέλσι) και σκηνές... παράνοιας στον πάγκο των Λονδρέζων, ο Κέπα κράτησε τη θέση του στην 11άδα, για να ακολουθήσει χαμός σχολίων στα social media, αλλά και στην αγγλική τηλεόραση από ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Όσο πάντως και αν φαντάζει πρωτόφαντο και σουρεάλ το σκηνικό ένας παίκτης να αγνοεί την επιθυμία του προπονητή του και να συνεχίζει στο χορτάρι διότι έτσι το επιθυμεί, υπάρχουν και άλλα παρόμοια περισταστικά στο παρελθόν.

Σε ένα μάλιστα video που κυκλοφορεί ευρέως από το πρωί της Δευτέρας στα social media θύμισε την άβολη θέση του Σάρι βρέθηκε πριν λίγα χρόνια και ο Λουίς Ενρίκε, με τον "δικό του Κέπα" να ονομάζεται Λιονέλ Μέσι.

Πρόκειται για ένα ματς της Μπαρτσελόνα με την Έιμπαρ το 2014, με τον Λουίς Ενρίκε να κάνει νόημα στον Αργεντινό να βγει για να του δώσει ανάσες στο τελευταίο 15λεπτο (το ματς είχε κριθεί υπέρ των "μπλαουγκράνα" με το σκορ στο 3-0) αλλά τον Μέσι να ξεκαθαρίζει πως θέλει να παραμείνει.

Αποτέλεσμα; Βλέποντας ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας πως δεν είχε πολλές ελπίδες να "πείσει" τον Μέσι να γίνει αλλαγή, έδωσε εντολή να αποχωρήσει τελικά ο Νεϊμάρ για να περάσει στη θέση του ο Μουνίρ Ελ Χανταντί.

"Πριν πάρουμε αποφάσεις, γενικά ρωτάμε τους παίκτες και μετά παίρνουμε τις αποφάσεις. Αυτό που έγινε μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω όπως πιστεύω ότι είναι το σωστό.

Θα πρέπε να λαμβάνω υπόψη μου τα πάντα αλλά εμπιστοσύνη στο πώς αισθάνεται και τι μου λέει. Μερικές φορές κοιτάζω στον πάγκο μας και αισθάνομαι τυχερός που έχουμε τον Μέσι.

Δεν είναι μόνο αυτά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι επίσης ένας παίκτης που δίνει κίνητρα σε όλους τους συμπαίκτες του", είχε δηλώσει μετά από εκείνο το ματς με την Έιμπαρ ο Λουίς Ενρίκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσίρκο η Τσέλσι: Ο Κέπα αρνήθηκε να γίνει αλλαγή και ο Σάρι τρελάθηκε
Ο Κέπα τους έβγαλε όλους τρελούς με τη δήλωσή του για Σάρι
"Τρολάρισμα" από Κομπανί για την άρνηση του Κέπα να γίνει αλλαγή!
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ