ΑΓΓΛΙΑ

Το Carabao Cup στην Σίτι, 4-3 την Τσέλσι στα πέναλτι!

Manchester City players celebrate with the trophy after winning the English League Cup Final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Manchester City players celebrate with the trophy after winning the English League Cup Final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία αφού επικράτησε 4-3 της Τσέλσι στον τελικό του Carabao Cup μετά από 120 ματς χωρίς γκολ σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Το δεύτερο διαδοχικό τίτλο League Cup (3-0 πέρυσι την Άρσεναλ) και έκτο συνολικά στην ιστορία της (δεύτερη πλέον σε κατακτήσεις πίσω από την Λίβερπουλ που έχει 8) πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να αναδεικνύεται ισόπαλη χωρίς γκολ στο 90λεπτο και στην παράταση αλλά να επικρατεί 4-3 της Τσέλσι στα πέναλτι, στον τελικό του "Γουέμπλεϊ".

Στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε χωρίς όμως να έχει μεγάλες φάσεις, ενώ στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν άρδην από το 60' και μετά, με την Τσέλσι να βγάζει αντίδραση (έχοντας στο μυαλό της και τη συντριβή με 6-0 στο πρωτάθλημα στο "Ετιχάντ") και να έχει τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να πάρει το τρόπαιο.

Αυτό δεν έγινε και ο τελικός οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου εκεί η περυσινή πρωταθλήτρια είχε δύο καλές στιγμές με τον Αγκουέρο αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και το ματς έμελε να κριθεί στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Πιο ψύχραιμη και τυχερή ήταν η ομάδα του Μάντσεστερ, αφού ευστόχησε σε τέσσερις εκτελέσεις έναντι 3 των Λονδρέζων και έκανε δική της την κούπα, την ώρα που είναι ζωντανή στη μάχη για άλλα τρία τρόπαια: το πρωτάθλημα Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Χωρίς ούτε μία μεγάλη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του τελικού, που βρήκε την Μάντσεστερ Σίτι να πιέζει συνεχώς αλλά να αδυνατεί να φτιάξει "καθαρή" ευκαιρία στην εστία του Κέπα και την Τσέλσι από την πλευρά της να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και να βρίσκεται σχεδόν μόνιμα σε θέση άμυνας έχοντας όλους τους παίκτες της πίσω από τη σέντρα.

Αφενός το ότι η Σίτι κατέβηκε στον αγώνα ούσα σε εξαιρετική φόρμα (13 νίκες στα 14 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις) και αφετέρου ότι στο τελευταίο ραντεβού τους οι "πολίτες" θριάμβευσαν με 6-0 (με το σκορ να είναι στο 4-0 στο ημίχρονο), οι Λονδρέζοι παρατάχτηκαν με αμυντικογενή προσέγγιση και το αποτέλεσμα ήταν το... απόλυτο μηδέν στο 45λεπτο. Μοναδικές φάσεις που αξίζουν αναφορά το σουτ του Αγκουέρο στο 22' που ήταν άστοχο και το παραλίγο αυτογκόλ που πήγε να βάλει ο Οταμέντι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Manchester City's Raheem Sterling celebrates after scoring the winning penalty during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City's Raheem Sterling celebrates after scoring the winning penalty during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Σίτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Αγκουέρο στο 56', όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ (ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR για να επικυρώσει την αρχική του απόφαση), για να ακολουθήσει η... αντεπίθεση της Τσέλσι στο τελευταίο ημίωρο, διάστημα στο οποίο έβγαλε τρεξίματα και ενέργεια και είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη ήταν στο 65' όταν μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Αζάρ ο Καντέ έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, η δεύτερη ήταν στο 71' με το φαλτσαριστό σουτ του Μπάρκλεϊ να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 76' (δημιουργός πάλι ο Αζάρ) ήταν η σειρά του Πέδρο να μην μπορέσει να παραβιάσει την εστία του Έντερσον.

Στο 92' χάθηκε η τελευταία καλή φάση στην κανονική διάρκεια του τελικού, με την απόκρουση του Έντερσον σε κόρνερ στο απευθείας φάουλ του Ουίλιαν, για να οδηγηθεί έτσι ο τελικός στην ημίωρη παράταση και να ενισχύσει το σασπένς για τους σχεδόν 82.000 φίλους και των ομάδων που γέμισαν τις εξέδρες του "Γουέμπλεϊ".

Εκεί οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν -όπως ήταν αναμενόμενο κουρασμένες και καταπονημένες-, με τη μεγάλη φάση να έρχεται στο 109' για την Σίτι (πρώτη μετά το 56'), όπου ο Αγκουέρο δεν μπόρεσε με κοντινό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χάρη στη σωτήρια επέμβαση του Αθπιλικουέτα.

Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga, 2nd right, makes a save during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga, 2nd right, makes a save during the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Στο 117' ο Αγκουέρο έφτασε κοντά στο γκολ όμως σταμάτησε το σουτ του ο Κέπα πέφτοντας στην αριστερή του γωνία (στη φάση μάλιστα αυτή τραυματίστηκε και ο Καμπαγέρο έκανε προθέρμανση για να μπει, με τον Ισπανό κίπερ να αρνείται όμως να βγει κάνοντας έξαλλο τον Σάρι) και έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, χαμογέλασε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα καθώς ευστόχησε τέσσερις φορές (μόνο ο Σανέ νικήθηκε από τον Κέπα), με την Τσέλσι να έχει για μοιραίους τους Βραζιλιάνους Ζορζίνιο (απέκρουσε ο Έντερσον) και Νταβίντ Λουίζ (σουτ στο αριστερό δοκάρι) και τους "πολίτες" να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου με 4-3 στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε πλέον τους 25 τίτλους στη μεγάλη προπονητική του καριέρα στον πάγκο των Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας πλέον ίδιο αριθμό τροπαίων με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι

0-0 Απέκρουσε ο Έντερσον το πέναλτι του Ζορζίνιο

0-1 Ευστόχησε ο Γκιουντογκάν

1-1 Ευστόχησε ο Αθπιλικουέτα

1-2 Ευστόχησε ο Αγκουέρο

2-2 Ευστόχησε ο Έμερσον

2-2 Απέκρουσε ο Κέπα το πέναλτι του Σανέ

2-2 Στο δοκάρι το πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ

2-3 Ευστόχησε ο Μπερνάντο Σίλβα

3-3 Ευστόχησε ο Αζάρ

3-4 Ευστόχησε ο Στέρλινγκ

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89' Λόφτους-Τσικ), Ουίλιαν (96' Ιγκουαΐν), Αζάρ, Πέδρο (79' Χάντσον-Οντόι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (46' Κομπανί), Οταμέντι, Γουόκερ, Φερναντίνιο (91' Ντανίλο), Νταβίντ Σίλβα (79' Γκιουντογκάν), Ντε Μπράινε (85' Σανέ), Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ