ΑΕΚ

Ένα πεταμένο πρωτάθλημα θα είναι πάντα μια πληγή

Ένα πεταμένο πρωτάθλημα θα είναι πάντα μια πληγή
Ο Ματίας Αλμέιδα απογοητευμένος μετά την απώλεια πρωταθλήματος της ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το πρωτάθλημα που η ΑΕΚ χάρισε τόσο εύκολα και τόσο ανόητα.

Η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που κατακτά πρωταθλήματα συχνά. Δεν είναι ομάδα του παρασκηνίου και δεν έχει γαλουχηθεί μέσα από τέτοιες διαδικασίες.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος έχει πολύ λιγότερα πρωταθλήματα από εκείνη, αλλά πρόσθεσε ένα ακόμα στη συλλογή του με πολλή πίστη, προσπάθεια και το πιο αδύναμο ρόστερ από όλους.

Αυτό συνεπάγεται μια αποτυχία για την ΑΕΚ, η οποία είχε την τύχη αποκλειστικά στα χέρια της σε πολλές περιπτώσεις, αλλά μαζί και όλους τους τρόπους για να ξοδέψει τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονταν.

Μοιραία, έφτασε στο σημείο να περιμένει από μία άλλη ομάδα να καθαρίσει για εκείνη. Ο Άρης το προσπάθησε, αλλά δεν ήταν αυτό αρκετό.

Εκείνος που έχει το μεγάλο κίνητρο είναι στο τέλος και αυτός που επικρατεί. Στις πολλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να καθαρίσει την υπόθεση τίτλος, ήταν απούσα.

Πόσες φορές να θυμηθεί κάποιος να πετάει βαθμούς που ήταν δικοί της, πόσα παιχνίδια απέναντι στην ομάδα που πήρε τον τίτλο στα οποία έχασε βαθμούς στα τελειώματα των αγώνων. Τα ήθελε και τα έπαθε.

Είναι πικρό το να πηγαίνεις τόσο απότομα στην επόμενη μέρα ενώ θα μπορούσες να είσαι πρωταθλητής σε διάστημα μερικών στιγμών. Όμως αυτό είναι που οφείλει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ στον εαυτό της.

Και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο προπονητής της απέναντι σε εκείνον και στο ίδιο το κλαμπ. Τόσα χαμένα παιχνίδια στην τρίχα μιας απόφασης, δείχνουν και έναν δρόμο που δεν ακολουθήθηκε σωστά. Προφανώς θα πρέπει και εκείνος να δει πράγματα και να αναθεωρήσει.

Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ που ήταν στο 50% της περυσινής σεζόν, έδειχνε να είναι μία σκάλα πάνω από όλους τους άλλους.

Ακόμα κι έτσι, μακριά από τα περυσινά στάνταρ της απόδοσης της, ήταν το αφεντικό στην ιστορία του πρωταθλήματος, ο θύτης και το θύμα ταυτόχρονα.

Εκεί που φαινόταν να το χάνει, έκανε ένα μικρό ξέσπασμα και έπαιρνε πάλι το προβάδισμα. Όλα ήταν όπως τα ήθελε και εκείνη έπαιρνε τις αποφάσεις. Μα στο τέλος πήρε όλες τις λάθος.

Η επόμενη μέρα έρχεται απότομα και με προβληματισμό. Πράγματα τα οποία πρέπει ο προπονητής να ξαναδεί και να συζητήσει με τη διοίκηση.

Αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ένας λόγος παραπάνω τώρα όμως για να χτίσει στην πολύ καλή μαγιά που έχει και να αντεπιτεθεί.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ