ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πήρε πάνω του ο Ποντένσε και με στιγμές μαγείας εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον Ολυμπιακό

Το πήρε πάνω του ο Ποντένσε και με στιγμές μαγείας εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον Ολυμπιακό
Ο Ντάνιελ Ποντένσε στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο INTIME SPORTS

Δέκα λεπτά μαγείας του Ντάνιελ Ποντένσει ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στον Ολυμπιακό το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, βγάζοντας από πάνω του ένα μεγάλο άγχος εν όψει του ιστορικού τελικού του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Η ποιότητα του Ντάνιελ Ποντένσε έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό και ένα τέταρτο "μαγείας" του Πορτογάλου επιθετικού στάθηκε ικανό για να εξασφαλίσει στους "ερυθρόλευκους" το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα περίοδο.

Όλα για την πειραϊκή ομάδα κρίθηκαν το διάστημα 65΄ - 81΄, όταν ο Ποντένσε το πήρε πάνω του και το 0-2 έγινε 2-2, με συνέπεια αυτή η ισοπαλία να δώσει στον Ολυμπιακό την τρίτη θέση στη βαθμολογία και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League.

Εφόσον, οι "ερυθρόλευκοι" κερδίσουν τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena στις 29 Μαϊου, τότε θα συμμετάσχουν απευθείας στο League Stage του Europa League.

Ο Πορτογάλος επιθετικός, λοιπόν, είχε δοκάρι στο 67΄, μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 70΄, πέτυχε γκολ με εξαιρετική λόμπα στο 73΄ και είχε την ασίστ στο τέρμα του Γιόβετιτς στο 81΄.

Ο Ποντένσε βγήκε μπροστά την κρίσιμη στιγμή και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ισοφάριση, ενώ λίγο αργότερα δεν σκέφτηκε ψύχραιμα, αποβλήθηκε (89΄) και άφησε την πειραϊκή ομάδα για δώδεκα λεπτά -μαζί με τις καθυστερήσεις- με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει, οι "ερυθρόλευκοι" το διαχειρίστηκαν και δεν το πλήρωσαν στο φινάλε.

Αξίζει, όμως, να σταθεί κάποιος στο πείσμα και στην ποιότητα του Στέφαν Γιόβετιτς που είχε την κεφαλιά της ισοφάρισης και άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού, όπως και στις σημαντικές βοήθειες που έδωσε ο Ιμπόρα στα χαφ στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή απόδοση είχαν επίσης, τόσο ο Ρόντινεϊ όσο και ο Τζολάκης, ενώ υπήρξαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που υστέρησαν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη εναντίον της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης. Οι Ρέτσος, Ρίτσαρντς και Καρβάλιο πήραν τις θέσεις των Ντόη, Αποστολόπουλου και Τσικίνιο ο οποίος ήταν τιμωρημένος. Επίσης, εκτός αποστολής ήταν οι Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος, Ναβάρο, Βέζο, Καμπράλ και Αποστολόπουλος.

Ο Καρβάλιο, ο οποίος ουσιαστικά αποτέλεσε τον αντι-Τσικίνιο, ήταν εκτός πνεύματος του αγώνα, δεν βοήθησε και δικαιολογημένα ο Μεντιλίμπαρ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο με τον Ιμπόρα, κι ας προερχόταν ο τελευταίος από τραυματισμό. Η επιλογή του Καρβάλιο ήταν ατυχής και ο Βάσκος τεχνικός το παραδέχτηκε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο δεν κατέβηκε στο γήπεδο. Οι παίκτες του πήγαιναν δεύτεροι στις μονομαχίες, δεν έβαζαν τα πόδια τους δυνατά στις φάσεις, ήταν υποτονικοί, χωρίς νεύρο, τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι τους, λες και είχαν ήδη το μυαλό τους στον τελικό με την Φιορεντίνα στο Conference League και ας μεσολαβούσαν δέκα ημέρες.

Οι "ερυθρόλευκοι" απείλησαν σοβαρά τον Λοντίγκιν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το αριστερό σουτ του Ποντένσε (45΄+2΄), ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν μία κεφαλιά του Καρβάλιο (30΄) που πέρασε παράλληλα από την εστία του γκολκίπερ των "πρασίνων".

Πολύ λίγα πράγματα, δηλαδή, για έναν Ολυμπιακό που ήθελε να σκοράρει πρώτος και να κερδίσει το ματς. Όμως, και στο β΄ ημίχρονο, αντί να μπουν πιο δυνατά οι παίκτες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσουν, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά, με τον Μπερνάρ.

Και κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση από τον Μεντιλίμπαρ και η απαραίτητη διόρθωση, με τις αλλαγές των Γιόβετιτς και Ζέλσον Μαρτίνς (62΄) που έδωσαν άλλη πνοή στην επίθεση.

Ωστόσο, ο Ποντένσε πήρε στη συνέχεια την μπαγκέτα και έβγαλε τον Ολυμπιακό από τα δύσκολα. Διότι, θα ήταν διαφορετικό να πήγαιναν οι "ερυθρόλευκοι" με ήττα από τον Παναθηναϊκό και με το ευρωπαϊκό εισιτήριο στον αέρα στον τελικό με τη Φιορεντίνα, κι αλλιώς θα πάνε τώρα με την ισοπαλία και χωρίς το διπλό βάρος της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Ο Μεντιλίμπαρ, πάντως, θα πρέπει να εστιάσει στο θέμα της νοοτροπίας ενόψει της νέας περιόδου, διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπήκαν καλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή για την ακρίβεια σε ένα ακόμη ματς με τους "πράσινους". Αυτό όμως αφορά τη νέα σεζόν.

Τώρα, ο Ολυμπιακός θέλει να γευτεί το νέκταρ της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου του Conference League και έχει εννέα ημέρες μπροστά του για να προετοιμαστεί κατάλληλα αγωνιστικά και πνευματικά..

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ