STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ο Ποντένσε κράτησε όρθιους και Ευρωπαίους τους "ερυθρόλευκους" με γκολάρα και ασίστ

SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFFS / 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 73' με 2-0 εν τέλει αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να κρατάει όρθιους τους "ερυθρόλευκους" με μια γκολάρα και μια ασίστ στον Γιόβετιτς. Οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν τρίτοι και το τριφύλλι θα πρέπει να πάρει το Κύπελλο για να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που τους έκανε για να τερματίσουν στην τρίτη θέση αλλά και επειδή οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 μέχρι το 73' αλλά στο τέλος κατάφεραν να γυρίσουν το ματς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε ο οποίος πέτυχε μια γκολάρα με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Λοντίγκιν με τον Πορτογάλο μάλιστα να κερδίζει το χειροκρότημα από κάποιους φίλους των πράσινων.

Ο Ποντένσε είχε την ασίστ και στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού από τον Γιόβετιτς με τον Πορτογάλο με το αριστερό να βγάζει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο έμπειρος φορ με κεφαλιά να νικάει τον Λοντίγκιν για το 2-2.

Ο Πορτογάλος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής στο φινάλε της αναμέτρησης καθώς αποβλήθηκε και εν συνεχεία υπήρξε ένταση καθώς δεν αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο.

Το τέλος του αγώνα και το ισόπαλο 2-2 βρήκε τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην τρίτη θέση στη Stoiximan Super League και πλέον ο Παναθηναϊκός για να βγει στην Ευρώπη θα πρέπει να πάρει το Κύπελλο κόντρα στον Άρη στον τελικό του Σαββάτου (25/5).

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ο Ποντένσε κράτησε όρθιους και Ευρωπαίους τους "ερυθρόλευκους" με γκολάρα και ασίστ


Νωρίτερα στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με δύο τέρματα, ένα από τον Μπακασέτα και ένα από τον Μπερνάρ με τους πράσινους να είναι καλύτεροι στα πρώτα 65 λεπτά του αγώνα.

Καθώς εκτός των δύο γκολ είχαν χαμένες ευκαιρίες με τον Γερεμέγεφ και δοκάρι με τον Μπακασέτα για να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα.

Το τριφύλλι "πλήρωσε" τις ενοχλήσεις που είχαν οι Χουάνκαρ και Μπερνάρ με αποτέλεσμα να γίνουν αλλαγή και η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού να ανακατευτεί με τον Βιλένα να παίζει αριστερό μπακ.

Κυρίαρχος μέχρι το 65' ο Παναθηναϊκός

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός SPORT24/OPTA

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με τους πράσινους να παίζουν απλά, να πιέζουν ψηλά, έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό με το καλημέρα. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν μπλαζέ στο παιχνίδι, τουλάχιστον στην πρώτη μια ώρα του αγώνα.

Το τριφύλλι απείλησε μόλις στο 4' όταν ο Χουάνκαρ έκανε την κάθετη πάσα στον Γερεμέγεφ ο οποίος πήρε ωραία τη μπάλα μπροστά του, έκανε το πλασέ με τον Τζολάκη να αποκρούει τη μπάλα. Στο 11' ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής, έκανε το συρτό σουτ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού και πάλι να μπλοκάρει.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ, εκτελέστηκε με πάσα, με τον Μπακασέτα να δίνει στον Μαντσίνι, αυτός έκανε το σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Χαμένο τετ α τετ του Γερεμέγεφ

Στο 26' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-0 με τον Μπακασέτα να κόβει τη μπάλα, να δίνει με τη μία στον Γερεμέγεφ που έφυγε ανενόχλητος, βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη αλλά το πλασέ του Σουηδού ήταν κακό και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Οι πράσινοι απείλησαν ξανά στο 39' με τον Μαντσίνι εκτός περιοχής να κάνει το δυνατό σουτ και τον Τζολάκη με τη γροθιά του να διώχνει σε κόρνερ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός βγήκε όμορφα στην επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Μπακασέτα ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στο πόδι του Ρέτσου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο δοκάρι του Τζολάκη.

Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός έχει την πρώτη τελική στην εστία του Παναθηναϊκού με τον Ποντένσε να κάνει το σουτ και τον Λοντίγκιν εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Άνοιξε το σκορ ο Μπακασέτας

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε και πάλι ωραία με τον Γερεμέγεφ να δίνει στον Μπακασέτα, αυτός άνοιξε αριστερά στον Μαντσίνι που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ρίτσαρντς.

Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε, νίκησε τον Τζολάκη και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Άρχισε να πιέζει ο Ολυμπιακός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγή με τον Ιμπόρα να μπαίνει στο παιχνίδι αντί του Καρβάλιο. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει και στο 52' ο Ελ Κααμπί βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά αυτό έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι στο 55' όταν ο Όρτα έκλεψε τη μπάλα, μετά από λάθος του Αράο, μπήκε στην περιοχή με τον Πέρεθ να έρχεται από πίσω του και τον Πορτογάλο στην προσπάθεια του να σουτάρει να κλοτσάει τον Ισπανό μέσο και να πέφτει στο έδαφος αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε συνέχεια στο ματς.

Ο Μπερνάρ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό

Στο 59' ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην επίθεση από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ να δίνει παράλληλα στον Μπερνάρ και τον Βραζιλιάνο με δυνατό συρτό σουτ να νικάει τον Τζολάκη για να πετύχει το 2-0 για το τριφύλλι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς τους Γιόβετιτς, Μαρτίνς με τη διπλή αυτή αλλαγή να αλλάζει την εικόνα του Ολυμπιακού. Ενώ από την άλλη ο Χρήστος Κόντης προχώρησε και αυτός σε δύο αλλαγές στο 65' με τους Παλάσιος και Βιλένα αντί των Μαντσίνι και Τσέριν που όμως δεν βοήθησαν το τριφύλλι.

Δοκάρι, γκολ, ασίστ και αποβολή ο Ποντένσε

Στο 67' ο Ποντένσε έκανε ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν και το 2-0 παρέμεινε. Έξι λεπτά αργότερα όμως ο Πορτογάλος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτά και τον ίδιο να υποκλίνεται.

Ο Ποντένσε έκανε ωραία προσπάθεια και ψηλοκρεμαστό σουτ και "κρέμασε" τον Λοντίγκιν για να μειώσει σε 2-1 σε ένα γκολ που θύμισε... Τζιοβάνι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κόντης είδε τους Χουάνκαρ και Μπερνάρ να ζητάνε αλλαγή και μπήκαν στο ματς οι Βέρμπιτς, Ζέκα και ο Σπόραρ αντί του Γερεμέγεφ.

Ο Ολυμπιακός όμως βρήκε και γκολ ισοφάρισης στο 81' όταν ο Ποντένσε έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι, με τον Γιόβετιτς να πηδάει ψηλότερα απ' όλους και να νικάει τον Λοντίγκιν για το 2-2.

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα ο Ποντένσε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε με τον ίδιο να μην αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, υπήρξε ένταση και κίτρινες κάρτες για τους παίκτες των δύο ομάδων ενώ στα 11 λεπτά των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να πετύχει το τρίτο γκολ και να πάρει ξανά αυτός την τρίτη θέση και να βγει στην Ευρώπη.

Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός SPORT24/OPTA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77' Ζέκα), Πέρεθ, Τσέριν (65' Βιλένα), Μπερνάρ (77' Βέρμπιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (65' Παλάσιος), Γερεμέγεφ (76' Σπόραρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76' Κίνι), Έσε, Όρτα (62' Γιόβετιτς), Καρβάλιο (46' Ιμπόρα), Ποντένσε, Φορτούνης (62' Μαρτίνς), Ελ Κααμπί (90+9' Μασούρας).

Μην χάσετε την Game Night

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ