ΑΡΗΣ

Άρης: Ο άσφαιρος Ιντέγε και τα μηδέν λεπτά του Ντουάρτε

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ που δεν έχει έλθει από τον Ιντέγε, ο χρόνος που δεν έχει δοθεί στον Ντουάρτε, η δυναμική είσοδος των Σούντγκρεν και Σάσα, οι προσδοκίες από τον Μαντσίνι. Τα πρώτα δείγματα γραφής των θερινών μεταγραφών του Άρη.

Πριν καν μπει ο Σεπτέμβρης ο Άρης έψαχνε τεχνικό διευθυντή, καθώς ο Ντίνος Διαμαντόπουλος αποχώρησε από τη θέση μετά από συζήτηση που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Ο δεύτερος βρήκε στο πρόσωπο του πρώην επιθετικού της ομάδας και ήρωα της κατάκτησης του Euro 2004, Άγγελο Χαριστέα, το διάδοχό του, αλλά από τις πρώτες κιόλας ημέρες του τρέχοντα μήνα βρέθηκε στην αναζήτηση προπονητή.

Ο Σάββας Παντελίδης υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα (1-0) στο Βόλο από την ομώνυμη ομάδα για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League 1. Αυτή έγινε δεκτή. Οι κίτρινοι ξεκίνησαν νωρίς την προετοιμασία τους.

Τα επίσημα ματς ξεκίνησαν από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Πέρασαν το εμπόδιο της κυπριακής ΑΕΛ, αλλά όχι κι αυτό της Μόλντε στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης. Κυρίως εξαιτίας εκείνου του πολύ κακού πρώτου ματς στη Νορβηγία.

Η υπέρβαση κυνηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η προσπάθεια όμως έμεινε ημιτελής. Στο πρωτάθλημα μετρά ένα βαθμό σε δύο αγωνιστικές. Στην πρεμιέρα αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) εντός έδρας με τον ΟΦΗ, το Σάββατο γνώρισε την ήττα (1-0) στο Βόλο.

Την Τρίτη (3/9) ανακοινώθηκε ο Αμπού Μπα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του κέντρου. Ο 21χρονος Γάλλος ήταν το έβδομο απόκτημα της θερινής περιόδου (εξαιρείται ο Λίντσεϊ Ροζ που βρισκόταν ήδη στην ομάδα, αν και αποκτήθηκε πλέον με κανονική μεταγραφή από τη Λοριάν).

Μπορεί η αγωνιστική χρονιά μόλις να βρίσκεται στα πρώτα της μέτρα από την εκκίνηση, αλλά ας δούμε τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής που μας έχουν αφήσει οι υπόλοιπες έξι καλοκαιρινές μεταγραφές.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ

Ο Σουηδός είναι ο new entry που προσαρμόστηκε καλύτερα από κάθε άλλον στην ελληνική πραγματικότητα. Ο 28χρονος δεξιός μπακ κολύμπησε με το "καλημέρα" στα κίτρινα νερά, παρά το γεγονός ότι προήλθε από φουλ αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς αγωνιζόταν με την πρώην του ομάδα, ΑΪΚ Στοκχόλμης. Κι αυτό γιατί στο πρωτάθλημα Σουηδίας υπάρχει δράση κανονικά και τους θερινούς μήνες, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην πλειοψηφία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών.

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σκανδιναβός εμφάνισε αρκετά θετικά στοιχεία, γι' αυτό και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει θέση άμεσα στα βασικά πλάνα του Σάββα Παντελίδη. Μοναδικό κακό του ματς ήταν εκείνο στο Μόλντε, στο οποίο βέβαια όλος ο Άρης ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ του. Μετρά μέχρι σήμερα 6 συμμετοχές, όλες στην αρχική ενδεκάδα.

ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΝΤΕΓΕ

Ο 30χρονος Νιγηριανός ήλθε στον Άρη ως ο σταρ, ως το μεταγραφικό μπακ της θερινής περιόδου. Κι όχι άδικα. Το βιογραφικό που συνόδευε τον Μπράουν Ιντέγε είναι ενδεικτικό. Με καριέρα στη Γουέστ Μπρομ της Premier League, με περάσματα από Ligue 1 (Σοσό), La Liga (Μάλαγα), Ουκρανία (Ντινάμο Κιέβου), Κίνα (Tianjin TEDA) αλλά κι από την Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οι κίτρινοι και ο Θόδωρος Καρυπίδης έκαναν οικονομική υπέρβαση για να τον φέρουν ξανά στη χώρα μας.

Το ετήσιο συμβόλαιο του Μπράουν Ιντέγε φτάνει, ενδεχομένως και να ξεπερνά -έστω για λίγο - τα 500.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η ομάδα τερματίσει μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις της Super League, προβλέπονται μπόνους 100.000 ευρώ, σε περίπτωση που κατακτηθεί το Κύπελλο Ελλάδας, προβλέπονται 100.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο Άρης πάρει το πρωτάθλημα, προβλέπεται μπόνους 50.000 ευρώ.

Ο Αφρικανός ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα κι αυτό είναι ένα (μεγάλο) πρόβλημα. Μετρά συνολικά πέντε συμμετοχές, όλες εξ αυτών εκκινώντας το ματς. Όχι, βέβαια, ότι δεν του παρουσιάστηκαν ευκαιρία ν' ανοίξει λογαριασμό. Και με την ΑΕΛ και με τη Μόλντε στα ευρωπαϊκά ματς, τις σπατάλησε.

ΛΕΡΙΝ ΝΤΟΥΑΡΤΕ

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Ιουνίου όταν ο Άρης ανακοίνωνε την απόκτηση του Λέριν Ντουάρτε. Ο 29χρονος Ολλανδός είχε περάσει από τον Άγιαξ, ενώ είχε αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες της πατρίδας του όπως τη Χεράκλες, την Μπρέντα και τη Χέρενφεϊν.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πίστεψαν πολύ στην απόκτησή του, την οποία θεώρησαν ως "έξυπνη βόμβα". Τον Ντουάρτε δεν τον είδαμε να παίζει. Ο Σάββας Παντελίδης θεώρησε ότι είναι ανέτοιμος γι' αυτό και τον άφηνε στον πάγκο.

Κι αυτό ήταν κάτι που πιστώθηκε στον Έλληνα (πρώην πλέον) τεχνικό της ομάδας, η μη αξιοποίησή του δηλαδή.

ΣΑΣΑ

Ο Βραζιλιάνος έφθασε στον Άρη ως ελεύθερος, καθώς ο Σιώπης είχε φύγει για την Τουρκία και την Αλάνιασπορ. Προερχόμενος από μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια, έστω και σε ένα πρωτάθλημα υποδεέστερο από το ελληνικό. Ο 29χρονος μέσος αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια στη Βουλγαρία με τη φανέλα της Λουντογκόρετς για να δέσει το κέντρο της ομάδας. Περισσότερο οκτάρι, παρά εξάρι ο Σάσα δείχνει ακόμη να ψάχνεται, αλλά έχει βάλει ποιότητα στο παιχνίδι της ομάδας.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και στην περίπτωση του Σούντγκρεν πήρε με το καλημέρα φανέλα βασικού. Στην αρχική ενδεκάδα και στα δύο ματς πρωταθλήματος, ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 69ο λεπτό στην εντός έδρας πρεμιέρα με τον ΟΦΗ για τη Super League 1.

Στην Ευρώπη έπαιξε και στα τέσσερα ματς. Πέρασε ως αλλαγή στα δύο πρώτα - με την ΑΕΛ - καθώς μόλις είχε φθάσει στη Θεσσαλονίκη, βασικός στα επόμενα δυο με τη Μόλντε. Κακός όπως όλη η ομάδα στη Νορβηγία, καλός στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης.

ΦΑΜΠΙΑΝ ΕΜΑΝ

Ο 21χρονος Αυστριακός ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά τον Λέριν Ντουάρτε. Αποκτήθηκε ως ταλέντο, περισσότερο ως μπακ απ του Χουλιάν Κουέστα. Άλλωστε, ο Ισπανός έμοιαζε να έχει πάρει - με βάση και την εξαιρετική περυσινή σεζόν - τα γάντια του βασικού σπίτι του.

Η λάθος έξοδος του δεύτερου στη ρεβάνς με τους Νορβηγούς - κρίθηκε ουσιαστικά η πρόκριση - δημιούργησε δεύτερες σκέψεις (ακόμη υπάρχουν αυτές) για το κατά πόσο πρέπει να είναι βασικός και ο Φαμπιάν Έμαν υπερασπίστηκε την εστία των κίτρινων στην πρεμιέρα με την ομάδα του Ηρακλείου.

Δεν ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη, γι' αυτό και ο Σάββας Παντελίδης επανέφερε τον Κουέστα στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με το Βόλο στη Θεσσαλία.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε σ' ένα σίριαλ που είχε αίσιο τέλος μετά από δύο μήνες με σκαμπανεβάσματα στις διαπραγματεύσεις με την Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι αρχικά εμφανιζόταν διστακτικοί, μετά αντιλήφθηκαν ότι ο Μαντσίνι δεν χωρούσε στα πλάνα του Πάουλο Σόουζα και στα μέσα Αυγούστου υπήρχε επαναπροσέγγιση ανάμεσα στη γαλλική και την ελληνική ομάδα μετά από ένα σχετικό "πάγωμα".

SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ  - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποκτήθηκε για ν' αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Ματέο Γκαρσία, για τον οποίον ο Άρης έκανε προσπάθεια να τον αποκτήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Έκανε το ντεμπούτο στο Πανθεσσαλικό, αλλά με δυο-τρεις προπονήσεις.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ