ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι τρεις σωματοφύλακες της Ένωσης στη Super League

EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Πέτρος Μάνταλος, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα κάνουν τη διαφορά την εφετινή σεζόν στην ΑΕΚ, αποτελώντας μία εξαιρετική "τριάδα" στην επίθεση που προσφέρει βαθμούς, γκολ και ασίστ σε κάθε παιχνίδι!

Η χρονιά δεν άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, καθώς αποκλείστηκε στα playoffs του Europa League από την Τράμπζονσπορ, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση στην Τραπεζούντα, ενώ έχει μείνει πίσω και στη μάχη του πρωταθλήματος, μετρώντας πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες μετά από εννιά αγωνιστικές.

Ωστόσο, η ισοπαλία του Ολυμπιακού στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη (0-0), αλλά και το "Χ" στο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού (2-2) έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Νίκου Κωστένογλου να μειώσει τη διαφορά από τους δύο πρωτοπόρους στους έξι και τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα. Μπορεί η νίκη επί του Ατρομήτου να ήρθε δύσκολα και χάρη σε ένα γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν πως έχουν παλμό και θα παλέψουν για τον τίτλο.

Βέβαια, για να καταφέρει η ΑΕΚ να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα, έστω κι αν οι πιθανότητες -προφανώς- και δεν είναι υπέρ της, χρειάστηκε η καταλυτική συμβολή των τριών πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών της. Οι Μάρκο Λιβάγια, Πέτρος Μάνταλος και Νέλσον Ολιβέιρα έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετική τριπλέτα στην επίθεση, η οποία προσφέρει σημαντικούς βαθμούς, γκολ και ασίστ σε κάθε παιχνίδι!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "LMO"

Η Ένωση μπορεί προφανώς να μην έχει το πάλαι ποτέ "MSN" ή το "BBC" των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αλλά υπάρχουν για τους φίλους της ομάδας οι " LMO". Οι Λιβάγια, Μάνταλος και Ολιβέιρα έχουν συμμετοχή σε όλα τα τέρματα που έχουν σημειώσει οι "κιτρινόμαυροι" τη φετινή σεζόν, είτε δίνοντας ασίστ, είτε σκοράροντας. Εντυπωσιακό στατιστικό αν σκεφτεί κανείς πως η Ένωση έχει πετύχει 15 γκολ στις πρώτες εννιά αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, στην ήττα με 2-1 από την Ξάνθη την πρώτη αγωνιστική, ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε πετύχει ένα όμορφο γκολ ύστερα από υπέροχη συνεργασία των Αλμπάνη, Λιβάγια και Μάνταλου, ο οποίος έδωσε και την ασίστ στον Πορτογάλο επιθετικό. Τη 2η αγωνιστική, με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο αντί του Μιγκέλ Καρντόσο, η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Ολιβέιρα είχε ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ ο Λιβάγια έκανε την ανατροπή και ανέβηκε στα κάγκελα σαν άλλος Ντέμης.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ένας τραυματισμός να άφησε νοκ άουτ τον Ολιβέιρα, με αποτέλεσμα να σταματήσει το εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά ο Λιβάγια συνέχισε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό. Απέναντι στη Λαμία ο Κροάτης δεν σημείωσε κάποιο τέρμα, αλλά είχε δύο... ασίστ στο αυτογκόλ του Βασίλη Πλιάτσικα και στην κεφαλιά του Όγκνιεν Βράνιες για το 2-0 της Ένωσης. Την 4η αγωνιστική, ο 26χρονος επιθετικός από δημιουργός έγινε... εκτελεστής και με ένα τρομερό σουτ στο 69ο λεπτό βοήθησε την ΑΕΚ να φύγει με το "διπλό" από το Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη της.

Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η απουσία του Ολιβέιρα ήταν αισθητή, αλλά και πάλι οι Λιβάγια και Μάνταλος είχαν τη λύση στο δημιουργικό κομμάτι. Από εκτέλεση φάουλ του Κροάτη προέρχεται το γκολ του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για το 1-1, ενώ από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Μάνταλου ο Μίλος Ντέλετιτς διαμορφώνει το τελικό 2-2. Το τρομερό σερί των "LMO" διακόπηκε στη Λάρισα, καθώς η ΑΕΛ κράτησε στο μηδέν την Ένωση (0-0), με τον Ολιβέιρα να επιστρέφει στη δράση, αλλά να είναι φανερά εκτός ρυθμού.

ΡΑΨΩΔΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Βέβαια, στην αναμέτρηση με το Βόλο στη Ριζούπολη ο Πορτογάλος φορ έδειξε γιατί είναι πολύτιμος για την ομάδα του. Χάρη σε δικό του κερδισμένο πέναλτι η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι από το 0-1 σε 2-1, με τον Λιβάγια να έχει ισοφαρίσει νωρίτερα σε 1-1 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου αγώνα, αφού είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ, πετυχαίνοντας τα δύο εξ αυτών. Όσον αφορά στον Ολιβέιρα, είχε, όπως προείπαμε, κερδισμένο πέναλτι, αλλά και ασίστ στον Μάνταλο για το 3-1 της Ένωσης.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πραγματική "ραψωδία", όμως, του 28χρονου επιθετικού ήταν στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Ολιβέιρα πήρε από το... χέρι την ΑΕΚ και την οδήγησε στη νίκη με 3-2. Στο πρώτο γκολ κάνει το σουτ στο δοκάρι, η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Χρήστου Μανδά και καταλήγει στα δίχτυα, ενώ σκόραρε τα άλλα δύο με "σεντερφορίσια" λογική. Μάλιστα, το δεύτερο γκολ δεν θα ερχόταν αν ο ίδιος δεν αποφάσισε να κυνηγήσει μία χαμένη μπαλιά, που είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό λάθος του Μανδά. Βέβαια, οφείλουμε να πούμε ότι στο 3-2, την ασίστ κάνει ο Μάνταλος με το κεφάλι, προτού ο Ολιβέιρα την στείλει στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΕΛ

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η ΑΕΛ ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να σταματήσει τους "LMO", ενώ η δεύτερη και -μέχρι στιγμής- τελευταία ήταν ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 2-0 στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, με τον Μάνταλο να μένει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, τον Λιβάγια να μην καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του και τον Ολιβέιρα να παλεύει μόνος του κόντρα στους Ρούμπεν Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Είπε "όχι" στη διάλυση
ΑΕΚ - Ατρόμητος: Τα δάκρυα του Μανδά δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Μάνταλο
ΑΕΚ - Ατρόμητος: Τα γκολ από τον Sport24 Radio 103,3
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ