ΑΕΚ

Τραμπζονσπόρ - ΑΕΚ 0-2: Με μαγκιά και ψηλά το κεφάλι

EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÔÑÁÌÐÆÏÍÓÐÏÑ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μία άλλη ΑΕΚ, διαφορετική απ' αυτή του Καρντόσο εμφανίστηκε στην Τραπεζούντα και λίγο έλειψε να "τρελάνει" κόσμο. Η Ένωση νίκησε 2-0, πλησίασε την ολική ανατροπή και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με περηφάνια (VIDEOS).

Ποια ΑΕΚ ήταν αυτή που έπαιξε στην Τραπεζούντα; Σίγουρα όχι του Μιγκέλ Καρντόσο, σίγουρα όχι του build up. Η ΑΕΚ του επαναληπτικού της Τουρκίας ήταν ένα σύνολο που θύμισε αυτό της χρονιάς του πρωταθλήματος.

Πίστη, πάθος, ελευθερία στον τρόπο παιχνιδιού ήταν τα τρία πράγματα που δούλεψαν ώστε η Ένωση να φύγει από την έδρα του αντιπάλου νικήτρια, δυνατή και πικραμένη βέβαια γιατί μπορούσε την ανατροπή και την πρόκριση. Οι "κιτρινόμαυροι" προηγήθηκαν με τα γκολ των Λιβάγια, Μάνταλου 2-0. Στη φάση του αγώνα, όμως, ο Νέλσον Ολιβέιρα -που ήταν εκ των κορυφαίων- δεν σκόραρε και τ' όνειρο χάθηκε.

1. ΜΑΓΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΑΕΚ

Απίστευτα, φοβερά πράγματα έκανε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο στην Τραπεζούντα. Ο Νίκος Κωστένογλου κατέβασε την Ένωση με 3-5-2 και έπιασε την Τραμπζονσπόρ στον ύπνο. Οι "κιτρινόμαυροι" με το μαχαίρι στο στόμα, σωστά στημένοι στην άμυνα και με ορθολογικό πλάνο επίθεσης σκόραραν στο 24' με τον φορμαρισμένο Λιβάγια που βρήκε δίχτυα όπως και στο πρώτο ματς. Ο Ολιβέιρα έκλεψε τη μπάλα, ο Κροάτης έγινε αποδέκτης και με φοβερό τελείωμα έκανε το 1-0:

Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έδειξε ξεκάθαρα ότι έπαιξε στη ρεβάνς, όχι απλά για μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά για την ανατροπή και την πρόκριση. Στο 28', λοιπόν, ο Νέλσον Ολιβέιρα μπήκε στην περιοχή την Τραμπζονσπόρ έπεσε και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος και από τα 11 βήματα έγραψε το 2-0:

2. ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ο παίκτης από τον οποίο προήλθαν τα δύο γκολ της ΑΕΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα λίγο έλειψε να... κηδέψει το 3-1 υπέρ της Τραμπζονσπόρ από το πρώτο ματς. Ο Μάρκο Λιβάγια βρήκε φανταστικά τον Πορτογάλο, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή του Τσακίρ, όμως στο κρισιμότερο σημείο ο Ολιβέιρα δεν τελείωσε τη φάση για το 3-0:

Όλα ήταν καταπληκτικά στα πρώτα 45. Εκτός από τα δύο γκολ, η Τραμπζονσπόρ έκανε και δύο αλλαγές. Η μία για λόγους τακτικής και η άλλη αναγκαστική. Αρχικά, ο κόουτς των γηπεδούχων απέσυρε τον Όμπι Μίκελ που έριξε τον Ολιβέιρα για το πέναλτι και στη συνέχεια απέσυρε τον πιο ποιοτικό του παίκτη. Ο Ομούρ τραυματίστηκε και αποχώρησε.

3. ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΜΕ ΜΑΓΚΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πιέστηκε από την Τραμπζονσπόρ, ωστόσο και πάλι έδειχνε ικανότατη να πετύχει την τεράστια ανατροπή. Οι "κιτρινόμαυροι" ξέμειναν από αντοχές, ομολογουμένως, αλλά το πάθος είχε βαρέσει κόκκινο και το "μέχρι τέλους" ήταν διάχυτο.

Μοναδική καλή στιγμή στο β' μέρος ήταν για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, στο 54' ο καλύτερος παίκτης των Τραπεζούντιων, Ενουακαέμε σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γαλανόπουλο και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του εξαιρετικού, Βασίλη Μπάρκα. Ο κίπερ της ΑΕΚ ήταν πραγματικό τείχος κάτω από τα γκολπόστ. Σε 2-3 περιπτώσεις οι επεμβάσεις του ήταν καθοριστικές.

4. ΑΛΛΗ ΑΕΚ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, αυτό που έκανε η ΑΕΚ ήταν ένα μικρό θαύμα. Μία ομάδα που σερνόταν και ήταν διαλυμένη ψυχολογικά πριν από τέσσερις ημέρες, επέστρεψε και έδειξε γιγάντια ψυχή. Το ηλεκτροσόκ με την απόλυση του Μιγκέλ Καρντόσο ήταν η σωστότερη κίνηση και η Ένωση έγινε μία ομάδα με νεύρο, παθιασμένη που πάλεψε μέχρι τέλους για την ολική ανατροπή του εις βάρος της 3-1.

Πραγματικά, στο τέλος του αγώνα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον από τους πρωταγωνιστές: Όλες οι γραμμές λειτούργησαν με ποιότητα. Άπαντες πάλεψαν μυαλωμένα και έξυπνα για να πετύχουν κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο μέχρι πριν από μερικές ώρες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ