STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-2: Τον έσωσε ο αρχηγός στο 101'

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+11' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια. (VIDEO)

Δευτερόλεπτα μακριά από ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα έφτασε ο Παναθηναϊκός αλλά τελικά είδε τον Βιεϊρίνια να σκοράρει με πέναλτι στο 11 λεπτό των καθυστερήσεων και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Πορτογάλο ουσιαστικά να σώζει την ομάδα του και να διατηρεί το αήττητο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο όμως έπρεπε ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Σλοβένος Βίντσιτς, να δείξει πέναλτι μέσω VAR που είδε ο ίδιος για τουλάχιστον τρία λεπτά στην τελευταία φάση του αγώνα όταν ο Κρέσπο μέσα στην περιοχή έπεσε στο έδαφος από σπρώξιμο του Κουρμπέλη.

Ο διαιτητής έδωσε την παράβαση που προκάλεσε ένταση στον πάγκο του Παναθηναϊκού και αποβολή του Δώνη και ο Βιεϊρίνια που ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι έκανε το 2-2 και αμέσως έληξε το παιχνίδι.

1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην Τούμπα με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ καθώς οι Γιόχανσον, Ινσούα και Μακέντα πήραν θέση στο αρχικό σχήμα ενώ ο Δώνης παρέταξε τους παίκτες του με ένα 4-2-3-1 όπως και με τον Ολυμπιακό. Η διαφορά ήταν πως το τριφύλλι κόντρα στον ΠΑΟΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι "κλεφτοπόλεμο" όπως με τους "ερυθρόλευκους" δίνοντας χώρο και χτυπώντας στην αντεπίθεση.

Στην Τούμπα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, μοίρασε τις επιθέσεις του σωστά από δεξιά, αριστερά και το κέντρο και απείλησε περισσότερο απ' ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης που έπαιξε με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με το Βόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι βρέθηκαν με καλές αξιώσεις τουλάχιστον τρεις φορές στην περιοχή του Ζίβκοβιτς ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μόλις ένα σουτ στην εστία του Διούδη στα πρώτα 45λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πίεση και απ' αυτή μπόρεσε να φτάσει στο γκολ και να ανοίξει το σκορ στο 44' όταν ο Ζαχίντ εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Κρέσπο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός σε ένα γέμισμα του Γιόχανσον πλάγια δεξιά προσπάθησε να γυρίσει στον Ζίβκοβιτς, δεν έδωσε δύναμη στη μπάλα, ενώ ο Σέρβος είχε κάνει και αυτός βήματα προς τα πίσω. Ο Νορβηγός επιθετικός κυνήγησε τη φάση, τσίμπησε τη μπάλα προ του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και στην έστειλε στα δίχτυα πανηγυρίζοντας έξαλλα στον πράσινο πάγκο.

2. ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Φερέιρα έβαλε στο παιχνίδι τους Βιεϊρίνια και Καντουρί αντί των Λημνιού και Στοχ και ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται περισσότερο επιθετικός, να κρατάει τη μπάλα στα πόδια του και να απειλεί την εστία του Διούδη. Ενώ στο 64', αρκετά νωρίς, ο Πορτογάλος έκανε και την τρίτη αλλαγή με τον Άκπομ στο ματς αντί του Αουγκούστο αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2.

Μάλιστα με την είσοδο του στο παιχνίδι ο Άγγλος φορ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αλλά ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Άκπομ σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση του σκορ σε 1-1 με τον Βιεϊρίνια να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να νικάει τον Διούδη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλήσει και στο 72' ο Άκπομ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πάσα του Μάτος και σούταρε ψηλά άουτ. Ενώ στο 77' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή όταν ο Μάτος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη.

3. ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μετά το 1-1 προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα. Ο Δώνης αρχικά έριξε στο ματς τον Κολοβέτσιο αντί του Χατζηγιοβάνη και εν συνεχεία τον Περέα αντί του Ζαχίντ. Ενώ στο 81' ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι τον Αποστολάκη αντί του Μπουζούκη.

Και οι τρεις αλλαγές φάνηκε να είναι στοχευμένες ώστε ο Παναθηναϊκός να κρατήσει το σκορ, να παίξει με ένα 3-5-2, και να χτυπήσει σε μια αντεπίθεση που θα έβρισκε. Αυτό έγινε στο 87' με τον Μακέντα. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα στημένο κοντά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ίνγκασον απείλησε αλλά ο Διούδης έσωσε τους πράσινους με τον Κουρμπέλη να δίνει στον Ινσούα, αυτός πέρασε μια κάθετη πάσα προς τον Μακέντα ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς και τον πλάσαρε εύστοχα δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

4. ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕΣΩ VAR ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα έφευγε με ένα σπουδαίο διπλό από την Τούμπα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ο τέταρτος είχε δείξει πέντε λεπτά ο Κρέσπο μπήκε στην περιοχή και δέχτηκε ένα σπρώξιμο από τον Κουρμπέλη. Το VAR ζήτησε την εξέταση της φάσης για τον καταλογισμό του πέναλτι.

Ο ίδιος ο Σλοβένος ρέφερι πήγε να δει τη φάση και μετά από τέσσερα λεπτά γύρισε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βιεϊρίνια πήρε φόρα και στο 90+11' νίκησε τον Διούδη καθώς έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ