STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-2: "Ζωντανή" με ανατροπή και συγκλονιστικό Ολιβέιρα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν καταπληκτικός. Ο Πορτογάλος γύρισε το ματς με τον Ατρόμητο από 0-1 σε 2-1, στο 89' η άμυνά της ΑΕΚ τον "πρόδωσε", αλλά ο έμπειρος φορ με δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το δρομολόγιο από την κόλαση στον παράδεισο η ΑΕΚ το έκανε δύο φορές κόντρα στον Ατρόμητο. Οι κιτρινόμαυροι έχαναν με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος ο MVP, Νέλσον Ολιβέιρα απέδειξε γιατί η ομάδα του αποφάσισε να του δώσει το πιο "βαρύ" συμβόλαιο το καλοκαίρι.

Ο Πορτογάλος αφού είχε συμμετοχή στο 0-1, 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ολοκλήρωσε την σούπερ εμφάνισή του με δύο γκολ και χάρισε στην Ένωση τη νίκη με 3-2, αποδεικνύοντας πως στο σύνολο του Κωστένογλου υπάρχουν μεγάλες προσωπικότητες που μπορούν να κουβαλήσουν την ΑΕΚ και στα δύσκολα.

1. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Πολλοί πίστεψαν βλέποντας την ενδεκάδα της ΑΕΚ ότι είχε γίνει λάθος στην εκτύπωση. Δηλαδή, το "τρικ" Κωστένογλου να παίξει με τον Βέρντε στη θέση δέκα και τον Μάρκο Λιβάγια έξω αριστερά. Η απόφαση, όμως, ήταν αυτή και έτσι άρχισε η Ένωση το ματς.

Προφανώς, ο "Κωστέ" θεώρησε ότι χρησιμοποιώντας τον Ιταλό σε διαφορετική θέση θα τονώσει το κίνητρο και την ψυχολογία του για να δώσει περισσότερα. Ο Ναπολιτάνος, πράγματι, ήταν κινητικός πήρε προσπάθειες πάνω του και λίγο έλειψε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε δύο φάσεις. Στη μια στόχευσε τον γκολκίπερ Μανδά με το κακό του πόδι και στην άλλη πλάσαρε μόνος από το ύψος της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι.

Βέβαια, το γεγονός πως ο Λιβάγια άλλαξε θέση στο γήπεδο στοίχισε στην ΑΕΚ στο κομμάτι της δημιουργίας. Η ομάδα έχει μάθει να παίρνει πράγματα από εκείνον όταν βρίσκεται στον άξονα, κάτι που δεν συνέβη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου με συνέπεια οι κιτρινόμαυροι να γίνουν δημιουργικοί από το μισάωρο και έπειτα.

2. Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΣΕ

Ο Ατρόμητος από την άλλη βρήκε γκολ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και μπήκε στα αποδυτήρια με κεφάλι στο σκορ 0-1. Πώς προήλθε το τέρμα; Οι Περιστεριώτες ήταν σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ γύριζε την μπάλα ανούσια στα πρώτα 20' και οι φιλοξενούμενοι σε μία κόντρα πήραν πέναλτι από λάθος εκτίμηση που έκανε στη φάση ο Μάριος Οικονόμου.

Ο έμπειρος Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση, ο Τσιντώτας σε πρώτη φάση είπε "όχι" στον φιλοξενούμενο επιθετικό, αλλά στη συνέχεια της στιγμής κανείς από τους αμυνόμενους της ΑΕΚ δεν ακολούθησε την απόκρουση του γκολκίπερ της. Ο Μανούσος, άνετος όπως ήταν πήρε το ριμπάουντ και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

3. ΜΕ ΒΕΡΝΤΕ ΔΕΞΙΑ ΑΝΕΠΝΕΥΣΕ

Και βλέποντας ο Νίκος Κωστένογλου ότι η ΑΕΚ πάσχει στο κομμάτι της δημιουργίας αποφασίζει να περάσει τον Ντέλετιτς αριστερά, τον Βέρντε δεξιά και τον Λιβάγια πίσω από τον Ολιβέιρα.

Έτσι, κάπως, η ΑΕΚ μαζεύτηκε - οργανώθηκε και ο Ατρόμητος ένιωσε την γηπεδούχο ομάδα να πιέζει. Ουσία, πάντως, οι κιτρινόμαυροι δεν μπήκαν γεγονός που τους ανάγκασε να μπουν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους αποτέλεσμα, την γιγάντια ανατροπή και τις αποδοκιμασίες του κόσμου φυσικά.

4. Ο "ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ" ΟΛΙΒΕΪΡΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο 62ο λεπτό η ΑΕΚ μπήκε στο ματς. Η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της. Ο Κρστίτσιτς "ξύνπησε", έκανε κλεψίματα και μοίρασε μπαλιές, γεγονός που εξυπηρέτησε τους κιτρινόμαυρους να πάρουν παιχνίδι και από τη μεσαία γραμμή και να επιτίθενται με έξτρα παίκτη.

Ο Κωστένογλου έβαλε τον Μάνταλο στο παιχνίδι αντί του Ντέλετιτς και σύντομα οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Πώς; Σε μία φάση που ο Ολιβέιρα βρήκε χώρο προτίμησε να σουτάρει και όχι να σηκώσει το κεφάλι του για πάσα.

Το σουτ του Πορτογάλου βρήκε στο δοκάρι, έπειτα στην πλάτη του Μανδά και και κατέληξε στα δίχτυα του Ατρομήτου για το 1-1. Το γκολ μπορεί να χρεώθηκε ως αυτογκόλ, αλλά η συμμετοχή του Πορτογάλου ήταν καταλυτική.

5. Η ΑΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ, Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ LEADER

Ο κόσμος της ΑΕΚ είχε συνηθίσει τους Λιβάγια - Μάνταλου να ηγούνται αλλά στο ματς με τον Ατρόμητο άλλος ήταν ο παίκτης που από το πρώτο λεπτό πάλευε λυσσαλέα για ν' ανοίξει το δρόμο της νίκης.

Αυτός ήταν αναμφισβήτητα ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος ισοφάρισε σε 1-1 και στο 71' ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου. Παμπόνηρος ο έμπειρος φορ "ζύγισε" τους αμυντικούς του Ατρομήτου, είδε το λάθος της άμυνας και κυνήγησε με πείσμα τη φάση. Πέφτοντας πάνω στον Μανδά, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ουσιαστικά πάσαρε στον Πορτογάλο κι εκείνος αφού προχώρησε λίγα μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δύναμη για το 2-1.

6. ΤΟ "ΧΑΤ-ΤΡΙΚ" ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Ολιβέιρα έχει φοβερά πράγματα στο ματς, η ΑΕΚ έχει ανατρέψει το σκορ και βρίσκεται κοντά σε μία τεράστια νίκη. Στο 89', όμως, η άμυνα της Ένωσης... κοιμάται και ο Ανδρούτσος ισοφαρίζει σε 2-2. Όλα μοιάζουν τελειωμένα. Κι όμως ο Πορτογάλος τα είχε αλλιώς στο μυαλό του και ολοκλήρωσε την τρομερή του εμφάνιση με δύο γκολ και μία παρουσία που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν κόρνερ στις καθυστερήσεις. Ο Μάνταλος πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και έδωσε στην ασίστ στον Ολιβέιρα ο οποιός δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να πλασάρει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα με 3-2.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ