ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι αλλαγές κι η... αλλαγή

Το SPORT 24 αναλύει τις αναγκαστικές αλλαγές και το νέο εκτός έδρας πρόσωπο των "ερυθρολεύκων"

Στις 21 Αυγούστου, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Τάκης Λεμονής είχε δηλώσει πως είναι χαρούμενος που μετά το πέρας της προετοιμασίας του καλοκαιριού, δεν έχει προβλήματα τραυματισμών.
Σήμερα, δυόμιση μήνες περίπου μετά, ο προπονητής των Πειραιωτών έχει ένα σωρό αγωνιστικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει προκειμένου ο Ολυμπιακός να πετύχει τους στόχους του.

Δεν γνωρίζουμε αν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο χρειάζονται ευχέλαιο, όμως σίγουρα η τύχη δεν είναι με το μέρος των πρωταθλητών Ελλάδας τουλάχιστον, σ' ότι αφορά τα προβλήματα τραυματισμών.

Σε 11 αγώνες συνολικά την φετινή σεζόν (7 πρωταθλήματος, 4 Champions League), ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει, όχι μία, όχι δύο, αλλά έξι αναγκαστικές αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων λόγω τραυματισμών κάτι βέβαια που φανερώνει το πάθος που επιδεικνύουν οι παίκτες των Πρωταθλητών σε κάθε παιχνίδι.

Την (κακή) αρχή έκανε ο Ντιντιέ Ντομί, όπου στην μεγάλη νίκη των Πειραιωτών στην Βρέμη με 3-1, ένιωσε τράβηγμα στο αριστερό προσαγωγό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στο 19ο μόλις λεπτό και την θέση του πήρε ο Ζούλιο Σέζαρ.

Η συγκεκριμένη αλλαγή βέβαια, μόνο σε κακό δεν βγήκε για τους ευρθρολεύκους αφού ο Βραζιλιάνος αμυντικός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, αποδεικνύοντας πως ο Ολυμπιακός έχει βάθος στον πάγκο.

Στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, κόντρα στον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, λόγω αιματώματος στο δεξί τετρακέφαλο βγήκε αλλαγή στο 85ο λεπτό και την θέση του πήρε ο Ζεβλάκοβ.

Ευτυχώς για τον Τάκη Λεμονή ο τραυματισμός του Λούα Λούα δεν ήταν σοβαρός και ο Ολυμπιακός δεν στερήθηκε των υπηρεσιών του στα επόμενα παιχνίδια.

Την επόμενη, δηλαδή 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, κόντρα στον Εργοτέλη, τα προβλήματα δεν είχαν τελειωμό για τον Έλληνα τεχνικό, καθώς ο έμπειρος αμυντικός Παρασκευάς Άντζας, υπέστη θλάση στο δεξιό δικέφαλο, την θέση του πήρε ο Ραούλ Μπράβο, που λόγω ενόχλησης στην αριστερή γαστροκνημία δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε την θέση του στο 87ο λεπτό στον Κώστα Μενδρινό.

Ο Ισπανός αμυντικός δεν είχε κάτι σοβαρό, ενώ σ΄ότι αφορά τον Παρασκευά Άντζα, οι ερυθρόλευκοι ακόμα στερούνται τις υπηρεσίες του Έλληνα αμυντικού.

Στον συγκολονιστικό εκτός έδρας αγώνα με την Ρεάλ όπου η τύχη γύρισε την πλάτη στους ερυθρολεύκους και γνώρισαν τελικά την ήττα με 4-2, ο Ραούλ Μπράβο αποχώρησε από τον αγωνιστικό στο 75ο λεπτό καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς των "μαδριλένων" καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει και στην θέση του πέρασε ο Ζεβλάκοβ.

Η κατάρα συνεχίστηκε και την 7η αγωνιστική στον αγώνα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου ο Λεντέσμα δεν μπόρεσε να συνεχίσει καθώς υπέστη θλάση και την θέση του πήρε ο Πατσατζόγλου στο 22ο λεπτό. Ο Αργεντινός μέσος θα λείψει περίπου δύο εβδομάδες.

Αποκορύφωμα ήταν ο αγώνας της Τρίτης (6/11) κόντρα στην Ρεάλ στο Καραϊσκάκη όπου οι Πειραιώτες όχι μόνο αγωνίστηκαν μ' ένα σωρό προβλήματα απέναντι στην "βασίλισσα" της Ευρώπης, αλλά στο 53ο λεπτό είδαν τον Ραούλ Μπράβο να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα και την θέση του πήρε ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι.

Σαν να μην έφτανε αυτό τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίστηκαν καθώς ο Ζούλιο Σέζαρ αποχώρησε τραυματίας στο 74ο λεπτό και την θέση του πήρε ο Κώστας Μενδρινός.

Κι όμως...του ταιριάζουν τα εκτός έδρας

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έχει βαλθεί να ανατρέψει τα δεδομένα τόσων πολλών ετών καθώς αν συνεχιστούν οι εμφανίσεις στους εκτός έδρας αγώνες οι ερυθρόλευκοι θα φτάσουν να μαζεύουν περισσότερους πόντους απ' ότι μέσα στο σπίτι τους.

Συγκεκριμένα το 2005-2006 οι Πειραιώτες μάζεψαν μόλις 4 βαθμούς, τρεις από την νίκη τους κόντρα στην Ρεάλ στο Καραϊσκάκη, όπου είναι και η τελευταία εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League, και έναν βαθμό από την ισοπαλία στο Τροντχάιμ με την Ρόζενμποργκ.

Την χειρότερη του χρονιά στο Champions League, το 2006-07 οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν 3 μόλις βαθμούς, 2 με τις ισοπαλίες στα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Ρόμα και Σαχτάρ, ενώ στην έδρα τους το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Σαχτάρ.

Στους 4 αγώνες την φετινή σεζόν στην κορυφαία Ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση που η Ελλάδα έχει μόνο εκπρόσωπο τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες έχουν συλλέξει 5 βαθμούς, τρεις από την επική εκτός έδρας νίκη στην Βρέμη κόντρα στην Βέρντερ και δύο από τις ισάριθμες ισοπαλίες στο Καραϊσκάκη με την Λάτσιο και την Ρεάλ.

Συνολικά λοιπόν τις δύο προηγούμενες σεζόν συμπεριλαμβανομένης και της φετινής, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει δύναμη του την καυτή του έδρα, οι Πειραιώτες έχουν μαζέψει έξι βαθμούς στο "σπίτι" του όσους και στα εκτός έδρας παιχνίδια.




































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ