ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο "χρυσός" σκόρερ της Καλαμαριάς κόντρα στον ΟΣΦΠ, Γιώργος Μπάρκογλου, μιλάει στο SPORT 24 για την μεγάλη νίκη, το χαμένο πέναλτι με την Ξάνθη και την ένσταση των Πειραιωτών

Ο "χρυσός" σκόρερ της Καλαμαριάς κόντρα στον ΟΣΦΠ, Γιώργος Μπάρκογλου, μιλάει στο SPORT 24 για την μεγάλη νίκη, το χαμένο πέναλτι με την Ξάνθη και την ένσταση των Πειραιωτών
μπαρκογλου πανηγυρικο

“Το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή και πολλές φορές βρίσκεσαι από το Ναδίρ στο Ζενίθ και τούμπαλιν. Γι' αυτό είναι και το πιο συναρπαστικό σπόρ του κόσμου".

Ο Γιώργος Μπάρκογλου, μέσα σε λίγο διάστημα έκανε αυτή τη διαδρομή, από την κόλαση (με το χαμένο πέναλτι στο Καραϊσκάκη, που έπιασε ο Νικοπολίδης και την αποπομπή του από την Ξάνθη) στον παράδεισο (με το ιδανικό ντεμπούτο με την Καλαμαριά και το γκολ-νίκη με τον Ολυμπιακό) και την εξιστορεί στο SPORT 24.

"Πραγματικά είναι περίεργα τα παιχνίδια του ποδοσφαίρου. Τότε στο Καραϊσκάκη, ακούστηκαν πολλά, αλλά δεν θέλω να μιλήσω. Απλά θα πω, ότι δεν πήρα εγώ την πρωτοβουλία για να χτυπήσω το πέναλτι τίποτε άλλο. Εφυγα από την ομάδα με αφορμή αυτό το γεγονός, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να μην το βάζω κάτω στην πρώτη αναποδιά και να λέω κάθε εμπόδιο σε καλό. Ετσι τώρα ήρθε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο με την νέα μου ομάδα και η χαρά διαδέχτηκε την πίκρα", μας λέει ο 30χρονος μέσος που πρώτη φορά τον ακούσαμε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν άρχισε την καριέρα του στις εθνικές κατηγορίες με το Χαϊδάρι στην Γ’ εθνική.

Τα γκολ άρχισαν να έρχονται αργότερα, στο Αγρίνιο (με τον Παναιτωλικό) αλλά και με το Αιγάλεω στην α’ εθνική πλέον (είχε παίξει και σε Αρη, Ακράτητο προηγουμένως) με τελευταίο αυτό στο Καυτατζόγλειο.
"Ηταν εκπληκτική η σέντρα του Ουέλιγκντον. Πάρε-βάλε δηλαδή και απλά έκανα τη δουλειά μου", συνεχίζει ο έμπειρος άσος που είχε δώσει προειδοποιητικό μήνυμα στο 89’ με το σουτ του να το αποκρούσει δύσκολα ο Νικοπολίδης.

"Εκεί είπα από μέσα μου ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη, αλλά δεν έχασα την πίστη μου, απλά γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι και δικαιούμασταν πολύ νωρίτερα το γκολ. Ο προπονητής μας, είχε δώσει εντολή να μαρκάρουμε σε όλους τους χώρους και όταν κρατάς ολόκληρο Ολυμπιακό χωρίς ουσιαστικά ευκαιρία, σημαίνει ότι κάτι κάναμε. Δεν δώσαμε χώρους, παίξαμε πολύ καλύτερα και γι’ αυτό πίστευα ότι θα βάλουμε και γκολ, έστω και στο... παραένα (τελικά μπήκε στο και ένα). Ηταν θεία δίκη", τονίζει ο Γιώργος Μπάρκογλου, που δεν θέλει καν να σκέφτεται την πιθανότητα να χάσει η ομάδα του στα χαρτιά μια τεράστια νίκη.

"Ξέρεις τι είναι να κερδίζει η Καλαμαριά μετά από 25 χρόνια τον Ολυμπιακό και να μην μπορούμε να το χαρούμε. Είναι σαν να μας παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Όλα τα παιδιά και ο κόουτς νοιώθουμε και είμαστε ηθικοί και ουσιαστικοί νικητές.

Αν κάποιοι άλλοι βασίζονται σε τερτίπια του νόμου και κάποιο ενδεχόμενο λάθος, τότε τι να πούμε. Είναι κρίμα γιατί εκεί που είχαμε πάρει τη μεγαλύτερη ψυχολογική ένεση, τώρα κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο άλλο άκρο"

καταλήγει ο Γιώργος Μπάρκογλου που το μόνο που εύχεται πλέον είναι να μην ζήσει και πάλι την διαδρομή παράδεισος (γκολ νίκης με Ολυμπιακό)- κόλαση (μηδενισμός).








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ