ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απ. Καλαμαριάς-Ολυμπιακός 1-0

Απ. Καλαμαριάς-Ολυμπιακός 1-0
καλαμαρια πανηγυρικο

Με γκολ του Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις (91') η Καλαμαριά νίκησε τον "τραγικό" Ολυμπιακό με 1-0

Οι "Πόντιοι" είχαν τον έλεγχο καθόλη την διάρκεια του αγώνα, εμφανίστηκαν "διαβασμένοι" κλείνοντας τους διαδρόμους στον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να τους απειλήσει ουσιαστικά και δίκαια πήραν μια μεγάλη νίκη τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας.
Η Καλαμαριά ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά στο 92ο λεπτό με γκολ του Μπάρκογλου κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις κακές του εμφανίσεις μακριά από την Αθήνα, ήταν πραγματικοί "απογοητευτικοί", έχασαν μόλις μια ευκαιρία στον αγώνα, δεν είχαν έμπνευση, εκρηκτικότητα και φρεσκάδα στο παιχνίδι τους και ήταν άξιοι της μοίρας τους...

Χωρίς πάθος, ουσία, αυτοσυγκέντρωση και με πολλά προβλήματα και στις τρεις γραμμές, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έμοιαζαν "χαμένοι" από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Συγκεκριμένα οι αμυντικοί των πρωταθλητών πελαγοδρομούσαν, στην μεσαία γραμμή ο Λεντέσμα φαινόταν ανέτοιμος και η Καλαμαριά είχε τον έλεγχο, ενώ στην επίθεση σπάνια έφτανε η μπάλα.

Οι αλλαγές του τεχνικού των Πειραιωτών, όχι μόνο δεν βοήθησαν τους ερυθρολεύκους αλλά έκαναν την κατάσταση χειρότερη, αφού Μενδρινός, Σίσιτς και Μήτρογλου πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση. Ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι ήταν εκτός αγώνα...
Οι συνθέσεις των ομάδων
Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Μουράφσκι, Κόλτσης, Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Μπρίτο (94' Γιάννου), Γαλανόπουλος, Ουέλινγκτον, Βάλνερ (78' Μπάρκογλου), Χετεμάι (84' Κοντοδήμος), Ζαπρόπουλος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Άντζας, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα (54' Μενδρινός), Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς (76' Σίσιτς), Νούνιες (57' Μήτρογλου), Κοβάτσεβιτς.
Με μια ματιά
Ο Μάκης Κατσαβάκης προτίμησε να ξεκινήσει με σύστημα 4-5-1 που στην επίθεση μετατρεπόταν σε 4-3-3 και συγκεκριμένα ο Κόβατς ήταν στο τέρμα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σαρακατσάνος και Μουράφσκι, αριστερά στην άμυνα ο Παπαδόπουλος, δεξιά ο Κόλτσης, αμυντικά χαφ ήταν οι Ζαπρόπουλος και Γαλανόπουλος, στον άξονα ο Μπρίτο, στην αριστερή πτέρυγα ο Χετεμάι, δεξιά ο Γκονσάλβες και στην κορυφή της επίθεση ήταν ο Βάλνερ.

Από την άλλη ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τους ερυθρολεύκους με σύστημα 4-4-2 και συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Άντζας και Ζεβλάκοβ, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βασίλης Τοροσδίης, αριστερά ο Τάσος Πάντος, αμυντικά χαφ οι Λεντέσμα και Στολτίδης, την αριστερή στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, δεξί χαφ ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ενώ για πρώτη φορά επιθετικό δίδυμο ήταν ο Λίονελ Νούνιες και ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

Η Καλαμαρια ξεκίνησε πολύ δυνατά, πιέζοντας αφυκτικά τους παίκτες του Τάκη Λεμονή, ενώ παράλληλα έκλεισε άψογα τους διαδρόμους των ερυθρολεύκων.

Στο 11ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία, όταν ο Μπρίτο ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια πρόλαβε να κάνει την σέντρα από τα αριστερά, όμως η κεφαλιά του Ουέλιγκτον δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη.

Από το 15ο λεπτό και έπειτα η απόδοση των ερυθρολεύκων ανέβηκε, όμως και πάλι η Καλαμαριά ήταν αυτή που έγινε απειλητική όταν στο 21' ο Χετεμάι έκανε την σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Πάντος έδιωξε σε κόρνερ πριν γίνει απειλητικός ο Ουέλιγκτον.

Ένα λεπτό αργότερα (22') μετά την εκτέλεση του κόρνερ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς ο Ουέλιγκτον δημιούργησε, τροφοδοτώντας με κεφαλιά τον Χετεμάι, ο οποίος έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα κατάληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στο 27ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας, με τον Τοροσίδη να κάνει όμορφη μπαλιά για τον Τζόρτζεβιτς, όμως ο Κόβατς είχε βγει και μπλόκαρε έγκαιρα την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα (32') ο Κοβάτσεβιτς κατάφερε να κερδίσει την μπάλα από τους αμυντικούς της Καλαμαριάς όμως δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει σώστα και η φάση τελείωσε άδοξα για τους ερυθρολεύκους.

Οι πρωταθλητές ήταν πραγματικά απογοητευτικοί στο πρώτο μέρος και ο Τάκης Λεμονής βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορεί να βρει ανοιχτούς χώρους μετέτρεψε το σύστημα σε 4-3-3 με τον Νούνιες να περνάει από τα δεξιά της επίθεσης τον Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ενώ ο Πατσατζόγλου πέρασε στην μεσαία γραμμή.

Στο 34ο λεπτό ο Λεντέσμα λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, όταν γύρισε την μπάλα ριψοκίνδυνα πίσω, ο Νικοπολίδης έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Χετεμάι που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους με τον Απόλλωνα να είναι ανώτερος από τον Ολυμπιακού που "θυμήθηκε" τον κακό γνωστό του εαυτό μακριά από την Αθήνα.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και στο 50ο λεπτό η Καλαμαριά έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν ύστερα από λάθος του Άντζα, ο Βάλνερ βγήκε τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, όμως η αργοπορία του επιθετικού του Απόλλωνα επέτρεψε στον Ζεβλάκοβ να προλάβει να αλλοιώσει το πλασέ του, που με δεύτερη προσπάθεια έδιωξε ο γκολκίπερ των ερυθρολεύκων.

Το παιχνίδι ήταν ισσοροπημένο, χωρίς πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται διαβασμένοι, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κόβατς.

Το πρόβλημα στην ανάπτυξη των ερυθρολεύκων ήταν φανερό και ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μενδρινό στην θέση του ανέτοιμου όπως φάνηκε Λεντέσμα και τον Μήτρογλου στην θέση του Νούνιες.

Στο 69' η Καλαμαριά θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όμως ο Μπρίτο απέναντι στον Νικοπολίδη δεν κατάφερε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κοβάτσεβιτς εκτός φάσης έδωσε αγκωνιά στον Μουράφσκι όμως ο διαιτητής δεν τιμώρησε τον Σέρβο επιθετικό.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν ο Ολυμπιακός γινόταν πιο επιθετικός και στο 75' ο Κοβάτσεβιτς έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία για τους ερυθρολεύκους, όταν ύστερα από σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Σέρβος επιθετικός έκανε κεφαλιά ψαράκι, όμως ο Κόβατς έδιωξε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι πάικτες της Καλαμαριάς έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπάρκογλου έκανε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, ο Νικοπολίδης απέκρουσε εντυπωσιακά και στην συνέχεια το αριστερό σουτ του Κοντοδήμου έφυγε απελπιστικά άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (92') ο Μπάρκογλου έγινε ο πρωταγωνιστής του αγώνα αφού ύστερα από σέντρα του Ουέλιγκτον από τα δεξιά, ο έλληνας επιθετικός της Καλαμαριάς έκανε την κεφαλιά και αυτή την φορά νίκησε τον Νικοπολίδη ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι ερυθρόλευκοι δεν πρόλαβαν αλλά ούτε φαινόντουσαν ικανοί να αντιδράσουν και υποχρεώθηκαν στην δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα, αφήνοντας 3 πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος.
Συνέντευξη Τύπου
Του Πάρη Τσελεπίδη

Μάκης Κατσαβάκης (προπονητής Απόλλων Καλαμαριάς): "Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη με πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το χρονικό διάστημα το ανοιχτό και καθολικό πρες. Είχαμε πίστη από την αρχή ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι υπήρχε αγκωνιά του Κοβάσεβιτς στον Μουράφσκι. Παρά την νίκη μας συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και θα κοιτάξουμε να ενσωματώσουμε και τα νέα παιδιά. Έχουμε δύσκολο δρόμο αλλά α συνεχίσουμε με πίστη ενώ και η διαιτησία θα πρέπει να μας συμπεριφέρεται καλύτερα".



Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): "Η σημερινή ήττα ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο. Είχαμε άσχημη εμφάνιση και δεν καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Μας δυσκόλεψε και ο τρόπος που έπαιξε ο Απόλλωνας χωρίς να αποτελεί δικαιολογία. Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι όπως και μετά τις νίκες να παραμένουμε προσγειωμένοι. Θα φροντίσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε αφού μία μεγάλη ομάδα σε αυτές τις στιγμές φαίνεται. Σίγουρα η σημερινή μας ήττα όπως είπα ήρθε στο χειρότερο σημείο αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο".



Γιώργος Μπάρκογλου: "Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατάφερε να κερδίσει κι όσο για το γκολ που πέτυχα σίγουρα θα με βοηθήσει εν όψει της συνέχειας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα χρειαζόταν τους τρεις βαθμούς με μένα να έχω βάλει κι άλλα στην καριέρα μου. Σίγουρα αξίζαμε τη νίκη και παίξαμε με πάθος και δύναμη και αν ήμασταν πιο προσεχτικοί θα μπορούσαμε να φθάσουμε νωρίτερα στη νίκη. Παίζαμε με έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός και θέλαμε πολύ τη νίκη. Η Καλαμαριά έπαιξε σήμερα ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη".



Πάβελ Κόβατς: "Ο Μπάρκογλου μας έδειξε το νέο δρόμο για την ομάδα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη που την θέλαμε πολύ και μας άξιζε".
Όλα τα λεφτά...
Η εκπληκτική εμφάνιση από την Καλαμαριά που έκανε τον Ολυμπιακό να μοιάζει "μικρή" ομάδα. Οι "Πόντιοι" ήταν εξαιρετικοί, "διψασμένοι" για την νίκη, προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό και τα κατάφεραν.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τέτοιες εμφανίσεις δεν επιτρέπονται από μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Ολυμπιακός ήταν "θλιβερός", χωρίς πάθος και οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν "αδιάφοροι".
To Live του αγώνα...


Του Στέλιου Χαρτζουλάκη

Συνθέσεις ομάδων
Απόλλων Καλαμαριάς: Κόβατς, Μουράφσκι, Κόλτσης, Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Μπρίτο, Γαλανόπουλος, Ουέλινγκτον, Βάλνερ, Χετεμάι, Ζαπρόπουλος

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Κοβάτσεβιτς, Νούνιες, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Λεντέσμα, Πάντος, Τοροσίδης

1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι πιέζουν τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να "κλείσουν" τους διαδρόμους στους "ερυθρόλευκους"
11' Κεφαλιά Απόλλων Κ. : Ουέλινγκτον
Σέντρα του Μπρίτο από τα αριστερά, αδύναμη κεφαλιά του Ουέλινγκτον, η μπάλα στα χέρια του Νικοπολίδη
21' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει ρυθμούς και προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Κόβατς
22' Ευκαιρία Απόλλων Κ. : Χετεμάι
Κεφαλιά-πάσα του Ουέλινγκτον στον Χετεμάι, ο Φινλανδός με γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής "στέλνει" την μπάλα μόλις άουτ
34' Ευκαιρία Απόλλων Κ. : Χετεμάι
Λάθος γύρισμα του Λεντέσμα προς τον Νικοπολίδη, ο οποίος διώχνει πάνω στον Χετεμάι, αλλά το σουτ του Φινλανδού καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
44' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Γαλανόπουλος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Σουτ Ολυμπιακός : Νούνιες
Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Νούνιες, η μπάλα καταλήγει εύκολα στα χέρια του Κόβατς
50' Ευκαιρία Απόλλων Κ. : Βάλνερ
Λάθος του Άντζα, η μπάλα φτάνει στον Βάλνερ, ο οποίος βγαίνει απέναντι στον Νικοπολίδη, αλλά το τάκλιν του Ζεβλάκοφ και η απόκρουση του Νικοπολίδη αποτρέπουν το γκολ για τους γηπεδούχους
53' Σουτ Απόλλων Κ. : Ουέλινγκτον
Ωραία ενέργεια του Ουέλινγκτον έξω από την περιοχή, όμως το σουτ που επιχειρεί φεύγει άουτ
55' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μενδρινός στη θέση του Λεντέσμα
57' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου στη θέση του Νούνιες
70' Ευκαιρία Απόλλων Κ. : Μπρίτο
Ο Μπρίτο απέναντι στον Νικοπολίδη δεν καταφέρνει καν να σουτάρει και χάνει μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμαριά
72' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Χετεμάι
75' Ευκαιρία Ολυμπιακός : Κοβάτσεβιτς
Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά συστημένη για το κεφάλι του Κοβάτσεβιτς, που πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Κόβατς έδιωξε εντυπωσιακά
76' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Σίσιτς στη θέση του Τζόρτζεβιτς
78' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Μπάρκογλου στη θέση του Βάλνερ
79' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός : Κοβάτσεβιτς
83' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός : Άντζας
84' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Κοντοδήμος στη θέση του Χετεμάι
86' Κίτρινη κάρτα Απόλλων Κ. : Ουέλινγκτον
90' Σουτ Απόλλων Κ. : Μπάρκογλου
Λάθος των παικτών του Ολυμπιακού έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Μπάρκογλου, που εξαπολύει το σουτ, ο Νικοπολίδης διώχνει, η μπάλα στα πόδια του Κοντοδήμου, ο οποίος σουτάρει εντελώς άστοχα
91' Γκολ Απόλλων Κ. : Μπάρκογλου
Σέντρα του Ουέλινγκτον από τα δεξιά, ο Μπάρκογλου μόνος του στη μικρή περιοχή πιάνει την κεφαλιά και "στέλνει" την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη
94' Αλλαγή παίκτη Απόλλων Κ.
Ο Γιάννου στη θέση του Μπρίτο
94' Λήξη αγώνα























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ