ΠΑΟΚ

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-0

Mε τέρματα των Κουνενάκη (22') και Νουαφόρ (92') ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο "Παγκρήτιο", με τους Κρητικούς να ξεφεύγουν από την επικίνδυνη ζώνη

Το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου άνοιξε στο 22' ο Νίκος Κουνενάκης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ το τελικό αποτέλεσμα "έγραψε" στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νουαφόρ με πλασέ μέσα από την περιοχή του Φερνάντες.
Με την ατυχία, την επιθετική αφλογιστία αλλά και την... διαιτησία μπορούν να "φωνάζουν" στον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 42', με τον Γκονζάλες όμως να φοράει το μανδύα του "μοιραίου" για την ομάδα του καθώς το πέναλτι που εκτέλεσε αποκρούστηκε από τον Τζόρβα, ενώ στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν, έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες όμως ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει και δεύτερο πέναλτι στο 44' αν ο διαιτητής Παπασταμάτης ήταν πιο προσεκτικός και κατελόγιζε το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τζόρβας πάνω στον Λάκη.

Ανεξάρτητα πάντως από τα αίτια της νέας αποτυχίας, η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι χωρίς βαθμό στο δεύτερο γύρο (μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες), και πηγαίνει με την... πλάτη στον τοίχο στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής, κόντρα στον Άρη στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης (31' Ρουμπάκης), Πίτσος, Μπαρκαουάν, Κουνενάκης, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Γκάντσεφ, Σίμιτς, Πόποβιτς (46' Σφακιανάκης), Ντρούλιτς (62' Νουαφόρ).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Χαραλάμπους (75' Κωνσταντινίδης), Κνολ, Μελίσσης, Μπαλάφας, Βερόν, Γκονζάλες, Λάκης, Χριστοδουλόπουλος, Ίλιεφ (64' Σάλμον)

Διαιτητής: Κ.Παπασταμάτης (Αθηνών)

Βοηθοί: Χ.Καλαϊτζίδης (Αθηνών), Α.Καρατζίκας (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Γκάντζεφ, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης, Κουνενάκης (ΟΦΗ), Χαραλάμπους, Σάλμον (ΠΑΟΚ)

Με μια ματιά
"Γεμάτο" το ματς στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε ένα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά και διαμαρτυρίες από πλευράς του "Δικεφάλου" για μή καταλογισμό πέναλτι ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου, σε ανατροπή του Λάκη από τον Τζόρβα.

Οι δύο ομάδες "καίγονταν" για τη νίκη, με τον ΟΦΗ να επιθυμεί να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, και ξεκίνησαν με άκρως επιθετικές διαθέσεις το παιχνίδι, δημιουργώντας τρεις καλές φάσεις στο πρώτο 10λεπτο.

Στο 2' ο Πόποβιτς μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και αφού απέφυγε τον Κνον έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότεερα ήρθε η "απάντηση" για τους Θεσσαλονικείς μέσω του Ίλιεφ, με το διαγώνιο σουτ του Βούλγαρου μέσου να καταλήγει στην αγκαλιά του Τζόρβα.

Τον τρελό... χορό των ευκαιριών στο ξεκίνημα ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι, όταν μετά από τακουνάκι του Σίμιτς, ο Πόποβιτς βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, με το γυριστό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει αρκετά άουτ από την εστία του Φερνάντες.

Στο 22' οι εξέδρες του "Παγκρητίου" με τους οπαδούς του ΟΦΗ πήραν φωτιά καθώς οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Ο Σίμιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουνενάκης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία... ανάσα από την ισοφάριση, με τον Τζόρβα όμως να διατηρεί το 1-0 για την ομάδα του. Σε μία ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση, ο Γκονζάλες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βερόν (ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να αποκρούει, και στην συνέχεια της φάσης, ο Μπαλάφας να στέλνει τη μπάλα άουτ με σουτ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 35' ο "Δικέφαλος του Βορρά" είχε νέα καλή στιγμή, με τον Λάκη να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά αυτή να φεύγει άουτ, ενώ στο 35' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με το πλασέ του Γκάντζες (μετά από πάσα του Ταραλίδη) να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Το τελευταίο πεντάλεπτο όχι μόνο υστέρησε σε συγκινήσεις, αλλά ανέβασε στο κατακόρυφο την αδρεναλίνη των φιλάθλων... Στο 42' ο Ίλιεφ μπήκε με ωραία ατομική ενέργεια στην περιοχή των Κρητικών, ανατράπηκε από Ρουμπάκη και Σίμιτς, με τον Παπασταμάτη να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.

Ο Τζόρβας όμως αποδείχτηκε φύλακας-άγγελος για την εστία του, καθώς έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Γκονζάλες, κρατώντας το 1-0.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους όμως ο Τζόρβας φάνηκε να ανατρέπει εντός περιοχής τον Λάκη, με τον Παπασταμάτη να μην δείχνει αυτή τη φορά την άσπρη βούλα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ.

Με το 1-0 εις βάρος του, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 70' κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας τρεις καλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Τζόρβα.

Στο 48' ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση από αριστερά του Γκονζάλες, ο Μελίσσης έκανε την προβολή, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 55' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε με κάθετη πάσα τον Λάκη, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και απέφυγε τον Τζόρβα, το τάκλιν του Μπαρκαουάν έφερε τη μπάλα στα πόδια του Γκονζάλες, όμως το σουτ από πλάγια αριστερά που επιχείρησε βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Στο 61' ο Τζόρβας αναγκάστηκε να διώξει με μπουνιές σε κόρνερ δυνατό σουτ του Χριστουδουλόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 72' οι Θεσσαλονικείς έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία.

Μετά από παράλληλη σέντρα του Λάκη από τα δεξιά, τόσο ο Σάλμον όσο ο Γκονζάλες απέτυχαν να προωθήσουν τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, με αποτέλεσμα το 0-1 εις βάρος της ομάδας τους να παραμείνει.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 83΄ απείλησε για πολλοστή φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει το σουτ πάνω στην κίνηση μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη από τα αριστερά, αλλά τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ καθώς βρήκε στον Κουνενάκη.

Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Ταραλίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 87' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, με την κεφαλιά του Μπαλάφα μετά από φάουλ του Βερόν να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε την απόλυτη εφαρμογή του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου, που θέλει την ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες να "τιμωρείται" με το να δέχεται αυτή κάποιο τέρμα...

Η ομάδα της Κρήτης κέρδισε τις κόντρες, ο Πίτσος βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Νουαφόρ, και ο Νιγηριανός επιθετικός αφού απέφυγε τον Μπαλάφα νίκησε με διαγώνιο αριστερό σουτ τον Φερνάντες για να γράψει το 2-0 και να "κλειδώσει" το "τρίποντο" στην ομάδα του.

Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ, δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουμε, αλλά θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλά. Ενώ εμείς κάναμε πολλές φάσεις, ο ΟΦΗ έκανε μόνο δύο ευκαιρίες και τις αξιοποίησε και τις δύο πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ! Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. "

"Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ πως παίξαμε καλά σήμερα, αλλά όπως αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Σήμερα δεν είχαμε καθόλου τύχη και είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε μετά ένα τέτοιο ματς... Όσο για τις μεταγραφές απλώς θα πω ότι αν δεν πίστευα ότι οι παίκτες που αποκτήσαμε μπορούν να μας βοηθήσουν και μάλιστα άμεσα, δεν θα εισηγούμουν την απόκτηση τους..."

"Εγώ είχα πει να εκτελέσει το πέναλτι ο Ίλιεφ, όμως αυτός αρνήθηκε επειδή μου είπε ότι δεν ένιωθε ότι βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση..."





Γιώργος Παράσχος: "Στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν άτυχοι. Σήμερα μας πρόσφερε απλόχερα την τύχη ο Θεός. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά και σε μεγάλο βαθμό οφείλουμε τη νίκη στην καλή μας τύχη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επιτυχία θα είναι μια καλή αρχή για την δύσκολη συνέχεια".

Όλα τα λεφτά...
Ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Γκονζάλες στο 42' και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Το ματς ήταν πολύ καλό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Η αφλογιστία του ΠΑΟΚ, ο οποίος κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα να "τιμωρηθεί" στο δεύτερο μέρος, δεχόμενος το δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Ο διαιτητής Παπασταμάτης, ο οποίος αγνόησε στο τέλος του πρώτου μέρους πέναλτι υπέρ του "Δικεφάλου" σε ανατροπή του Λάκη από τον Τζόρβα, δύο μόλις λεπτά μετά την υπόδειξη του πρώτου πέναλτι υπέρ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Παράσχος): Τζόρβας, Σταυρακάκης, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Ντρούλιτς, Γκάντζεφ, Κουνενάκης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Σάντος): Φερνάντεζ, Κνολ, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης, Λάκης, Ίλιεφ, Χαραλάμπους, Σνάουτσνερ, Γκονζάλες, Βερόν
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ ΟΦΗ Πόποβιτς
Με ωραία ατομική ενέργεια ο Πόποβιτς μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, απέφυγε και τον Κνολ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
4' Σουτ ΠΑΟΚ Ίλιεφ
Διαγώνιο σουτ από τον Ίλιεφ από θέση αριστερά, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τζόρβα.
7' Ευκαιρία ΟΦΗ Πόποβιτς
Ο Σίμιτς με τακουνάκι βρήκε τον Πόποβιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, ο τελευταίος προτίμησε να κάνει ένα γυριστό σουτ ( αντί να δώσει στον Γκάντσεφ) όμως έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα έξω από την εστία του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
13' Σχόλιο
Αρκετά "ανοιχτό" το ματς στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να δημιουργήσουν φάσεις στην αντίπαλη εστία.
22' Γκολ ΟΦΗ Κουνενάκης
1-0 για τον ΟΦΗ! Εκτέλεση κόρνερ από τον Σίμιτς, ο Νίκος Κουνενάκης πετάχτηκε στην καρδιά της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Κρήτης.
23' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γκονζάλες
Αντεπίθεση από τους φιλοξενούμενους, Σέντρα από Γκονζάλες από τα αριστερά, δυνατό σουτ του Βερόν πάνω στην κίνηση, ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά, νέο σουτ από τον Μπαλάφα εκτός περιοχής που πήρε το "ριμπάουντ" με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
31' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ρουμπάκης παίρνει τη θέση του Σταυρακάκη.
33' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Σέντρα του Γκονζάλες από τα αριστερά, ο Λάκης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής θα, αλλά την έστειλε ψηλά άουτ.
34' Ευκαιρία ΟΦΗ
Ο Ταραλίδης έβγαλε μόνο τον Γκάντζεφ απέναντι στον Φερναντές, με το πλασέ του να είναι κακό και να φεύγει άουτ.
36' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
40' Πέναλτι ΠΑΟΚ Ίλιεφ
Ο Ρουμπάκης ανέτρεψε τον Ίλιεφ εντός της περιοχής και ο διαιτητής έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι.
41' Πέναλτι
Παραμένει το 1-0 για τον ΟΦΗ! Ο Τζόρβας έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Γκονζάλες.
44' Ευκαιρία
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθαν έντονα στον διαιτητή Παπασταμάτη, ζητώντας πέναλτι σε ανατροπή του Λάκη από τον Τζόρβα μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Σφακιανάκης παίρνει τη θέση του Πόποβιτς.
48' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Γκονζάλες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά, ο Μελίσσης έκανε την προβολή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
51' Σουτ ΠΑΟΚ Μπαλάφας
Καλό σουτ του Μπαλάφα εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.
53' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Γκάντζεφ
54' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπαρκαουάν
55' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
O Χριστοδουλόπουλος βρήκε με κάθετη πάσα τον Λάκη, ο οποίος πέρασε και τον Τζόρβα, ο Μπαρκαουάν έκανε το τάκλιν, αλλά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκονζάλες, ο οποίος από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
61' Σουτ ΠΑΟΚ Χριστοδουλόπουλος
Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τζόρβας απέκρουσε σε κόρνερ.
62' Αλλαγή παίκτη
Ο Νουαφόρ παίρνει τη θέση του Ντρούλιτς, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του ΟΦΗ.
63' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
66' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Σάλμον να παίρνει τη θέση του Ίλιεφ.
72' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Λάκης έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, Σάλμον και Γκονζάλες προσπάθησαν με προβολή να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
75' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντινίδης παίρνει τη θέση του Χαραλάμπους.
83' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Σέντρα του Κωνσταντινίδη από τα αριστερά, σουτ του Χριστοδουλόπουλου πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να βρίσκει στον Κουνενάκη και να φεύγει κόρνερ.
84' Σουτ ΟΦΗ
Ο Νουαφόρ δίνει στον Ταραλίδη, σουτ του μέσου του ΟΦΗ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.
87' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Φάουλ του Βερόν, κεφαλιά του Μπαλάφα που έστειλε τη μπάλα άουτ.
92' Γκολ ΟΦΗ
2-0 για τον ΟΦΗ! Ασίστ του Πίτσου για τον Νουαφόρ, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες.
94' Λήξη αγώνα



































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ